27.07.2026 10:16

Ahbap soruşturmasında 4. dalga operasyon: 13 kişi gözaltına alındı

Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturmada dördüncü dalga operasyon düzenlendi. Konut projeleri, konteyner alımları, taşınmaz devirleri ve çek işlemlerine ilişkin soruşturma kapsamında 13 kişi gözaltına alındı.

Ahbap soruşturmasında 4. dalga operasyon: 13 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf: AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ahbap Derneği'ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında dördüncü dalga operasyon düzenlendi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda haklarında işlem başlatılan 13 kişi gözaltına alındı.

Başsavcılık koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda, farklı şirketlerin yöneticileri ile derneğin satın alma süreçlerinde görev aldığı belirtilen isimler hakkında işlem yapıldığı açıklandı.

Konut projeleri ve konteyner alımları inceleniyor

Edinilen bilgiye göre soruşturma dört ana başlık altında yürütülüyor.

Bu kapsamda, "Ahbap Derneği'nin 2023 yılında konut yapımı amacıyla anlaşma yaptığı ve bağışlardan önemli miktarda ödeme aktardığı, ancak taahhüt edilen konutların tamamlanmadığı" değerlendirilen şirketlerin yetkilileri hakkında işlem başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Azim Yol İnşaat AŞ yetkilisi Ayhan Demir, Pegas Global AŞ yetkilisi Nejdet Kuy ile Hamle İnşaat AŞ yetkilileri Murat Yaren ve Ayhan Çevik hakkında işlem yapıldı.

Başsavcılık ayrıca, "Pegas Global AŞ'den dernek adına konteyner alımı gerçekleştirildiğini" belirterek, "Ahbap Derneği Satın Alma Müdürü Deniz Şimşek hakkında da satın alma, ödeme ve tedarik süreçlerindeki rolü nedeniyle işlem başlatıldığını" duyurdu.

Taşınmaz devirleri soruşturma dosyasında

Soruşturmada bazı şirketler ve kişiler tarafından şüpheli Yeliz Kaya'ya çok sayıda taşınmaz devredildiğinin tespit edildiği belirtildi.

Başsavcılığın açıklamasına göre "Başaran Holding AŞ tarafından 22, Power İnşaat AŞ tarafından 10, Koçsu Yapı AŞ tarafından 17 ve Orhan İnan tarafından 10 taşınmazın Yeliz Kaya'ya devredildiği" belirlendi.

Bu kapsamda Başaran Holding AŞ sahibi Hüseyin Başaran, Power İnşaat AŞ yetkilileri Recep Demir ve Emre Saral, Koçsu Yapı AŞ yetkilisi Faruk Koç ile Orhan İnan hakkında işlem başlatıldı.

Çek hareketleri de inceleniyor

Soruşturma kapsamında Ahbap Derneği tarafından düzenlenen bazı çeklerin dolaşımı ve tahsil süreçleri de incelemeye alındı.

Bu kapsamda çeklerin son cirantası olduğu belirtilen Sibel Kaya ile Mays Grup yetkilisi Muhammed Ali Yılmaz hakkında işlem başlatıldığı bildirildi.

"Soruşturmada ayrıca Haluk Levent ile mali ve ticari ilişkisinin şüpheli nitelikte olduğu" değerlendirilen Ali Demirhan hakkında da işlem tesis edildiği belirtildi.

13 kişi gözaltında

Operasyon kapsamında Ayhan Demir, Nejdet Kuy, Murat Yaren, Ayhan Çevik, Hüseyin Başaran, Recep Demir, Emre Saral, Faruk Koç, Orhan İnan, Sibel Kaya, Muhammed Ali Yılmaz, Ali Demirhan ve Deniz Şimşek gözaltına alındı.

(Haber Merkezi)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
27.07.2026 00:15

Konveyör işçisine mevzuat masalı

Yaz sıcağında susuz çalıştırılan Konveyör işçilerinin sorunu Meclis gündemine getirildi ancak Çalışma Bakanlığı 395 gün sonra yanıt verdi. Yanıtta ne fabrikanın ismi geçti ne de yapılmış bir denetimden bahsedildi. Sadece mevzuat bilgisi verildi.

Konveyör işçisine mevzuat masalı
Ekran görüntüsü Konveyör tanıtım videosundan alınmıştır.

27.07.2026 00:08 / Güncelleme: 00:33

ABD’nin askeri üsleri: Dokunulmazlıktan hedefe…

Körfez ülkelerindeki ABD üsleri İran'ın misillemelerinin daha fazla hedefi olurken ABD emperyalizminin bölgedeki arka bahçesinin artık dokunulmaz olmamasının dengeleri sarstığı yorumları yapılıyor.

ABD’nin askeri üsleri: Dokunulmazlıktan hedefe…

İran'ın başkenti Tahran’daki Azadi Meydanı’na yerleştirilen 'Zülfikar ve Zülkadir füzeleri'. | Fotoğraf: AA

27.07.2026 09:44

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgını büyüyor: Vaka sayısı 3 bini aştı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 15 Mayıs'ta ilan edilen Ebola salgınında doğrulanmış vaka sayısı 3 bin 75'e yükseldi. Salgında şimdiye kadar 1354 kişi yaşamını yitirdi.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgını büyüyor: Vaka sayısı 3 bini aştı

Fotoğraf: DHA

27.07.2026 09:25 / Güncelleme: 10:04

'The Odyssey' filmi internete sızdı: Universal'dan açıklama geldi

Christopher Nolan'ın yeni filmi "The Odyssey", vizyondaki ikinci haftasında korsan paylaşım kriziyle gündeme geldi. Sosyal medyada milyonlarca kez izlenen yasa dışı paylaşımların ardından Universal Pictures hukuki süreci başlattığını açıkladı.

"The Odyssey" filmi internete sızdı: Universal'dan açıklama geldi

The Odyssey filminden bir sahne

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!