Gülistan Doku soruşturmasında 1 şüpheli daha tutuklandı
Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan iki şüpheliden köy korucusu F.Ö. tutuklandı, iş insanı O.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Fotoğraf: ANKA
Dersim — Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan iş insanı O.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, köy korucusu F.Ö. tutuklandı.
Tunceli ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında geçen günlerde 15 kişi gözaltına alınmıştı. Dün sabah yapılan operasyonda 2 kişi daha gözaltına alındı ve gözaltı sayısı 17’ye yükseldi.
Şüphelilerden Tunceli İl Jandarma Komutanlığında ifade işlemleri tamamlanan iş insanı O.Y. ve köy korucusu F.Ö. sabah saatlerinde jandarma eşliğinde Tunceli Adliyesine sevk edildi.
Savcılıktaki sorgusu tamamlanan O.Y. adli kontrol talebiyle, F.Ö. ise tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, iş insanı O.Y.’nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, köy korucusu F.Ö.’nün ise "suç delillerini yol etme, değiştirme, gizleme" suçlamasıyla tutuklanmasına karar verdi.
Aralarında eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in eşi Handan Sonel’in de bulunduğu diğer şüphelilerin jandarmadaki sorgusunun devam ettiği öğrenildi.
12 kişi tutuklanmıştı
Dersim’de okuyan üniversite öğrencisi kızları Gülistan Doku'dan (21) 5 Ocak 2020'den itibaren haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakır'dan Dersim’e gelerek 6 Ocak 2020'de emniyete kayıp başvurusunda bulunmuş, başlatılan arama çalışmalarından sonuç elde edilememişti.
Ulaşılan yeni bilgiler doğrultusunda Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığınca "kasten öldürme", "cinsel saldırı", "suç delillerinin gizlenmesi-yok edilmesi", "bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girmek suretiyle verileri yok etme-bozma", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "suçu bildirmeme" ve "suçluyu kayırma" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında 17 şüpheli gözaltına alınmıştı.
Zanlılardan dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Tuncay Sonel'in oğlu Mustafa Türkay Sonel, Doku'nun SIM kartındaki verileri sildiği iddia edilen eski polis Gökhan Ertok, hastane kayıtlarını sildiği iddia edilen dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir, eski Tunceli İl Özel İdaresi çalışanı Erdoğan Elaldı, Celal Altaş, Nurşen Arıkan, Ferhat Hanedan Güven, Doku'nun erkek arkadaşı Zeinal Abakarov, annesi Cemile Yücer ve eski polis olan üvey babası Engin Yücer ile Tuncay Sonel'in o dönem koruma polisliğini yapan Şükrü Eroğlu tutuklanmış, Uğurcan A, Munzur Üniversitesinin güvenlik kameralarından sorumlu Savaş G. ve Süleyman Ö. ile hastane kayıtlarını sildiği iddia edilen B.Y. ve Y.E, haklarında yurt dışına çıkış yasağı kararı verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Soruşturmada, kırmızı bültenle aranan firari şüpheli Umut Altaş ise ABD'de gözaltına alınmıştı.
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde dönemin Tunceli Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, tanık olarak ifadeye çağrılmıştı.
(AA)Evrensel seninle güçlü!
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et