2015’teki çözüm sürecini bitiren Ceylanpınar dosyasında yeni gelişme
Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015'te polis memurları Feyyaz Yumuşak ile Okan Uçar'ın öldürülmesine ilişkin dosyada 11 yıl sonra dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
Önceki çözüm sürecinin sona ermesine gerekçe gösterilen Ceylanpınar'daki iki polis cinayetine ilişkin dosyada 11 yıl sonra yeni bir gelişme yaşanadı. İzmir Başsavcılığının, bir örgüt mensubunun itirafı üzerine dosyanın bir örneğini Urfa'dan istediği belirtildi.
Kısa Dalga yazarı Ayşe Yıldırım'ın aktardığına göre dosyada bir "itirafçı" daha önce Ceylanpınar'daki polis cinayetlerinin işlenmesi talimatını veren ve planlamayı yapan kişinin adını vermişti. Başsavcılığa göre polisler PKK tarafından öldürülmüştü. Ancak savcılığın hem itirafçı hem de itirafçının adını verdiği kişi için örgüt ismi vermeden, "bölücü terör örgütü" üyesi olduklarını belirtmesi dikkat çekti.
Cinayetlerin ardından yürütülen soruşturma ve yargılama sürecinde çok sayıda usulsüzlük iddiasının gündeme geldiğini yazan Yıldırım, polisleri öldürdükleri suçlamasıyla tutuklanan kişilerin yıllarca cezaevinde kaldığını, HTS kayıtlarının imha edildiğini, ihbarcıların araştırılmadığını ve bazı önemli delillerin dikkate alınmadığını belirtti. Yıldırım, davada görev alan bazı hâkim, savcı ve polislerin daha sonra "FETÖ" soruşturmaları kapsamında işlem gördüğünü hatırlattı.
Sanıkların 2018 yılında beraat etmesine rağmen cinayetlerin faillerinin bulunamadığını vurgulayan Yıldırım, dosyanın yaklaşık yedi yıldır Yargıtay'da beklediğini ifade etti. Yıldırım, "Bir çözüm sürecinin bitirilmesine neden olan bu olay 11 yıl sonra yeni bir çözüm sürecinde yine gündemde. Bu kez gerçekten aydınlatılmak için mi? Yoksa başka bir şeye 'gerekçe' yapılmak için mi?" diye yazdı.
(Politika Servisi)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et