23.07.2026 10:50

Kamuda yöneticilik için hizmet süre şartında değişiklik yapıldı

TBMM'de kabul edilen yeni kanun maddesiyle, Cumhurbaşkanı kararına tabi belirli kamu görevlerinden memur kadrolarına atanabilmek için gereken hizmet süresi şartı 5 yıldan 10 yıla çıkarıldı.

Kamuda yöneticilik için hizmet süre şartında değişiklik yapıldı

Fotoğraf: ANKA

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen yeni kanun teklifiyle birlikte kamu bürokrasisindeki atama şartlarında önemli bir değişikliğe gidildi. Buna göre Devlet Memurları Kanunu’nda düzenleme yapılarak belirli kadrolara atanabilmek için aranan hizmet süresi şartı 5 yıldan 10 yıla yükseltildi.

Yapılan yeni düzenlemeye göre atama usulü yönünden Cumhurbaşkanı kararına tabi olan ancak üst kademe kamu yöneticisi sayılmayan (3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 sayılı cetvelinde yer alan) kadro, pozisyon ve görevlerden memur kadrolarına atanabilmek için öngörülen 5 yıllık hizmet süresi şartı 10 yıl olarak yeniden belirlendi.

Kabul edilen maddelerle birlikte kamu yönetiminin yanı sıra vergi, trafik ve sivil havacılık alanlarında da yeni kararlar alındı. Nükleer enerji santrali yatırımlarında elektrik üretimi için lisans alan şirketlerin yatırım, mal ve hizmet alımı ile kredi sözleşmelerine damga vergisi istisnası sağlandı.

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı doğrultusunda Karayolları Trafik Kanunu düzenlendi. İlk kez ehliyet alanlar ile ehliyeti iptal edilip yeniden alanlar 2 yıl süreyle aday sürücü sayılacak. Adaylık süresince 75 ceza puanını aşan veya 0,20 promil üzeri alkollü yakalanan sürücülerin belgeleri iptal edilecek.

Bakanlıkça sunulan belge, inceleme ve araştırma hizmetlerinin bedelleri Bakanlık Döner Sermayesi’ne gelir kaydedilecek ve ücretler her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak.

(AA)

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
23.07.2026 06:40 / Güncelleme: 07:22

Meteoroloji'den uyarı: Bir yanda sağanak, bir yanda kavurucu sıcaklar (23.07.2026)

Meteoroloji, kuzey ve iç kesimler için sağanak, Zonguldak ile Düzce için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Güneydoğuda ise termometreler 41 dereceyi gösterecek.

Meteoroloji'den uyarı: Bir yanda sağanak, bir yanda kavurucu sıcaklar (23.07.2026) Fotoğraf: Sefa Karacan/AA
23.07.2026 09:48

Resmi Gazete'de yayımlandı: TSK'nin Somali görevi iki yıl uzatıldı

TSK’nin Somali'deki görev süresini iki yıl uzatan kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, görevlendirmenin sınırları, kapsamı, personel sayısı ve süresinin Cumhurbaşkanı tarafından belirleneceği ifade edildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: TSK'nin Somali görevi iki yıl uzatıldı

Fotoğraf: Arif Akdoğan/AA

23.07.2026 07:20

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde yangın: 2 kişi dumandan etkidendi

Kocaeli'de özel bir hastanenin koroner yoğun bakım ünitesinde çıkan yangın nedeniyle bazı hastalar başka bölümlere nakledildi. Dumandan etkilenen 2 kişi tedavi altına alındı.

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde yangın: 2 kişi dumandan etkidendi

Fotoğraf: DHA

23.07.2026 09:56 / Güncelleme: 10:02

Gülistan Doku soruşturması: Ankara'da 2 kişi daha gözaltına alındı

Gülistan Doku soruşturmasında tutuklu bulunan dönemin Tunceli Valisi Tuncel Sonel'in telefonunda yapılan inceleme sonucu Ankara'da 2 kişi daha gözaltına alındı.

Gülistan Doku soruşturması: Ankara'da 2 kişi daha gözaltına alındı

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!