22.07.2026 19:15

Doruk Madencilik'e bağlı Yunus Emre Termik Santrali işçileri: Maaşlarımızı alıp işimize geri dönmek istiyoruz

Doruk Madencilik'e bağlı Yunus Emre Termik Santrali'nde çalışan DİSK/Enerji-Sen üyesi işçiler, yol üzerindeki akaryakıt istasyonunda bekleyişlerini sürdürüyor. İşçi Caner Güngör, “Maaşlarımızı alıp işimize geri dönmekten başka talebimiz yok” dedi.

Doruk Madencilik'e bağlı Yunus Emre Termik Santrali işçileri: Maaşlarımızı alıp işimize geri dönmek istiyoruz

Fotoğraf: ANKA

Doruk Madencilik'e bağlı Yunus Emre Termik Santrali'nde çalışan DİSK/Enerji-Sen üyesi işçiler, üç aydır ödenmeyen maaşları nedeniyle Beypazarı ilçesinden Ankara'daki Yıldızlar SSS Holding binasına doğru dün yürüyüş başlatmıştı. Yürüyüşün ikinci gününde Oğuzkent'ten Ayaş'a ilerlemek isteyen işçiler ile yürüyüşe izin vermeyen polis ekipleri arasında arbede yaşanmış, olayın ardından DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin ile Genel Sekreteri Emin Atsız gözaltına alınmıştı.

İşçiler adına konuşan işçi Caner Güngör, üç aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bizim tek bir isteğimiz var: Maaşlarımızı alıp işimize geri dönmek başka talebimiz yok. Maaşlarımızın gününde ödenmesi, çalışma şartlarımızın iyileştirilmesi dışında bizim başka talebimiz yok. 4 Haziran'da yatırıldı en son oda nisan maaşının üçte biri. Dün akşam eylem başlangıcında bir miktar para yattı gerisi hala yok beklemeye devam ediyoruz. Hakkımızı son kuruşuna kadar alana kadar beklemeye devam edeceğiz. Sendika yöneticilerimiz de gözaltına alınmış durumda. Onların çıkmasını da bekleyeceğiz. Onlar çıkana kadar da buradayız. Polis arkadaşlarımızla karşı karşıya gelmek istemiyoruz ama onlar da bir emir kulu, böyle şeyler yaşanabiliyor. Sabahleyin biz yürümek için hamle yaptığımızda, onlar da yukarıdan aldığı direktif doğrultusunda bizi bırakmamak için uğraştılar. Bir arbede yaşandı. Bir arkadaşımız kaburgasından sakatlandı, hastaneye gönderdik. Birçok arkadaşımız biber gazından sıkıntı çekti. Biz paramızı alana kadar burada kalmaya devam edeceğiz. Yürüme konusuna gelince de içeride olan, şu anda gözaltında bulunan başkanlarımız çıksın. Polis arkadaşlarımızın da bize sunduğu bir öneri var: Sekiz-on kişiyi holdinge getirelim, orada bir görüşme ayarlansın. Tabii ki içerideki başkanlarımız çıktıktan sonra onlarla da bu konuyu değerlendireceğiz. Eğer olumlu bir karar çıkarsa neden olmasın? Kimse eziyet çekmesin. Bu sıcağın altında böyle bir mağduriyeti kimse yaşamak istemiyor. Biz hakkımızı istiyoruz hakkımızı alalım, evimize gidelim ertesi gün de işimize başlayalım.”

“Sendika yöneticilerinin gözaltına alınması kabul edilemez”

İşçilerin ortak basın açıklamasını da Fatih Ersoy okudu. Üç aydır ücretini alamayan işçiye şiddetin, sendikacıya gözaltının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Ersoy, “Bugün bu haklı talepler doğrultusunda sürdürülen yürüyüşe emniyet güçleri tarafından müdahale edilmiş, sendikanın Genel Başkanı Süleyman Keskin ile Genel Sekreteri Emin Atsız gözaltına alınmıştır. Müdahale sırasında iki işçinin yaralandığı, yaralanan işçilerden birinin kaburga kemiğinin zedelendiği belirtilmektedir. Üç aydır ücretlerini alamayan, emeğinin karşılığını isteyen, sağlıklı ve güvenli koşullarda çalışmak isteyen işçilerin karşısına çözümle değil kolluk gücüyle çıkılması, işçilerin yaralanmasına yol açan bir müdahalede bulunulması ve sendika yöneticilerinin gözaltına alınması kabul edilemez. Buradan soruyoruz, üç ay boyunca işçinin ücretini ödememek suç değil midir? İşçilerin ve ailelerinin geçimlerini sağlayacak ücretlerini aylarca alamaması karşısında neden aynı kararlılıkla harekete geçilmemektedir? İş yerinde iş sağlığı ve güvenliği, iş güvenliği önlemlerinin eksiksiz alınmasını istemek ne zamandan beri müdahale gerekçesidir? Yasal olarak toplu iş sözleşmesi yetkisini kazanmış bir sendikayla masaya oturulmasını istemek neden engellenmektedir? Ve en önemli soruyu soruyoruz, üç aydır ücretini ödemeyen işverene değil de ücretini isteyen işçiye neden müdahale edilmektedir?” diye sordu.

(ANKA)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
22.07.2026 17:04 / Güncelleme: 17:58

Evcil dostlarımızda unutkanlık tehlikesi: Köpeklerde Alzheimer gerçeği

Bilimsel araştırmalar, yaşlanan köpeklerin beyinlerinde meydana gelen hücresel değişikliklerin, insanlardaki Alzheimer hastalığı ile belirgin bir benzerlik gösterdiğini ortaya koyuyor.

Evcil dostlarımızda unutkanlık tehlikesi: Köpeklerde Alzheimer gerçeği

Fotoğraf: ismail aybey/Pexels

22.07.2026 09:58 / Güncelleme: 10:00

Tutuklu İHD yöneticisi Yaprak Kurban’ın yaşadığı hak ihlalleri Meclis gündeminde

DEM Parti'li Ayten Kordu, İHD Dersim Şubesi yöneticisi Yaprak Kurban'ın tutuklu bulunduğu ceza infaz kurumunda sağlık hakkına erişiminin engellendiğine ilişkin iddiaları Meclis gündemine getirdi.

Tutuklu İHD yöneticisi Yaprak Kurban’ın yaşadığı hak ihlalleri Meclis gündeminde DEM Parti Milletvekili Ayten Kordu
22.07.2026 14:00

Vali Çiçekli, Ardahan’a veda etti: Ardahan Valisini bisikletli sporcular uğurladı

Katıldığı bisiklet etkinliğinde giydiği bisikletçi kıyafeti ile gündeme gelen ve görevden alınan Ardahan Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, ile veda etti. Çiçekli’yi bisikletçi sporcular uğurladı.

Vali Çiçekli, Ardahan’a veda etti: Ardahan Valisini bisikletli sporcular uğurladı
22.07.2026 15:03

Fransa'nın güneydoğusundaki Var vilayetinde dün başlayan yangında binlerce hektar alan yandı

Fransa’nın güneydoğusundaki Var vilayetinde farklı noktalarda başlayan yangınlar 2 bin 500 hektar alana yayıldı. Yangın henüz kontrol altına alınamadı ve 2 bini aşkın hane elektriksiz kaldı.

Fransa'nın güneydoğusundaki Var vilayetinde dün başlayan yangında binlerce hektar alan yandı

Fotoğraf: AA

22.07.2026 12:27

ABD Senatosunda İran’a karşı savaş bütçesi tartışmaları: Kontrolden çıktı!

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran'a yönelik savaşın maliyetinin 37,5 milyar dolara ulaştığını açıklarken, Senato'da ek bütçe talebi ve savaşın seyri tartışmalara neden oldu.

ABD Senatosunda İran’a karşı savaş bütçesi tartışmaları: Kontrolden çıktı!

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!