22.07.2026 15:18

Japonya'da ilk kez 'kokushobi' uyarısı yapıldı: Sıcaklık 40 dereceye ulaştı

Japonya'da hava sıcaklığının üç kentte 40 dereceye ulaşmasının ardından ilk kez "kokushobi" (acımasız sıcak gün) uyarısı yapıldı. Ülke genelinde aşırı sıcaklar nedeniyle 3 kişi yaşamını yitirdi.

Japonya'da ilk kez "kokushobi" uyarısı yapıldı: Sıcaklık 40 dereceye ulaştı

Fotoğraf: Pixabay

Japonya'da hava sıcaklıklarının 40 dereceye ulaşmasının ardından ilk kez "kokushobi" (acımasız sıcak gün) uyarısı ilan edildi. Yetkililer, yüksek sıcaklıkların etkisini sürdüreceğini belirterek halka sağlık önlemleri alma çağrısı yaptı.

Kyodo ajansının haberine göre, Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), ülkenin orta kesimlerinde bulunan Tajimi, Gujo ve Toyoda kentlerinde hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığını açıkladı.

Bu gelişmeyle birlikte, nisanda yürürlüğe giren ve hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı günlerde halkı aşırı sıcaklara karşı uyarmayı amaçlayan "kokushobi" uyarısı ilk kez devreye sokuldu.

JMA, birçok bölgede yüksek sıcaklıkların etkisini sürdüreceğini belirterek özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli olmalarını istedi.

Öte yandan ülke genelinde aşırı sıcaklara bağlı olarak 3 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

(AA)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
27.07.2026 17:39

'The Odyssey' neden herkesin konuştuğu film oldu? 5 kritik neden

Nolan'ın yeni filmi The Odyssey, ilk hafta sonunda dünya genelinde 264,1 milyon dolar hasılat elde ederek yönetmenin kariyerindeki en büyük açılışa imza attı. IMAX rekorları kıran yapımın başarısının arkasında beş neden öne çıkıyor.

'The Odyssey' neden herkesin konuştuğu film oldu? 5 kritik neden

Odyssey adlı filmden bir sahne.

27.07.2026 13:50

Hatay Ekinci'de gençlik merkezi: ALİKEV Mekan kapılarını açtı

6 Şubat depremlerinde yıkılan ALİKEV Gençlik Merkezi'nin yerine kurulan ALİKEV Mekan, düzenlenen törenle açıldı. Merkez, gençlere yönelik kültür, eğitim ve dayanışma çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

Hatay Ekinci'de gençlik merkezi: ALİKEV Mekan kapılarını açtı

Fotoğraf: Evrensel 

27.07.2026 18:04 / Güncelleme: 19:31

Denizli'de iş cinayeti: Mermer fabrikasında şoför, kamyonla forklift arasında kalarak yaşamını yitirdi

Denizli Kalkık Mahallesi'nde kaçak olarak işletildiği iddia edilen bir mermer fabrikasında serbest şoför olarak çalışan Topçu Şahin, atölyede forklift ile kamyon arasında sıkışarak hayatını kaybetti.

Denizli'de iş cinayeti: Mermer fabrikasında şoför, kamyonla forklift arasında kalarak yaşamını yitirdi

Fotoğraf: Sosyal medya

27.07.2026 15:05

Fenerbahçe'den Johnny Juzang transferi resmen açıklandı

Fenerbahçe, yeni sezon kadro planlaması kapsamında ABD'li forvet Johnny Juzang'ı transfer etti. Sarı-lacivertli ekip, 25 yaşındaki oyuncuyla 1 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Fenerbahçe'den Johnny Juzang transferi resmen açıklandı

Fotoğraf: Steve Cheng, Bruin Report Online/Wikimedia Commons CC BY 2.0

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!