22.07.2026 10:08

Venezuela'da depremlerin bilançosu ağırlaşıyor: Can kaybı 5 bin 346'ya yükseldi

Venezuela’da 24 Haziran'da meydana gelen iki büyük depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 5 bin 346'ya yükseldiği bildirildi. 29 bin 500 kişi ise kayıp olarak kaydedildi

Venezuela'da depremlerin bilançosu ağırlaşıyor:  Can kaybı 5 bin 346'ya yükseldi

Fotoğraf: Cem Tekkeşinoğlu/AA

Bogota – Venezuela Ulusal Meclis (AN) Başkanı Jorge Rodriguez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 68 artarak 5 bin 346'ya, yaralı sayısının ise 16 bin 740'a yükseldiğini belirtti.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Venezuela hükümeti, depremlerde yaşamını yitirenlerin kimliklerinin belirlenebilmesi amacıyla gönüllülerden DNA örneği vermelerini istedi.

Ulusal Adli Tıp ve Bilimler Servisi (Senamecf) ile İçişleri Bakanlığının ortak açıklamasında, yakınlarının depremden en fazla etkilenen La Guaira eyaletinde veya başkent Caracas'taki Bello Monte morgunda olabileceğini düşünen ailelere, kimlik tespit sürecinin yürütülebilmesi için DNA örneği vermeleri çağrısı yapıldı.

Kayıpların akıbeti belirsizliğini koruyor

Venezuela makamları kayıp kişi sayısına ilişkin resmi açıklama yapmazken, depremlerin ardından yakınlarından haber alınamayanların bildirildiği "Desaparecidos Terremoto Venezuela" (Venezuela Depremi Kayıpları) adlı sivil girişimin internet sitesinde 29 bin 500 kişi kayıp olarak kaydedildi.

Venezuela'da 2 büyük deprem meydana gelmişti

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 24 Haziran'da Venezuela'da 39 saniye arayla 7,2 ve 7,5 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldiğini bildirmişti.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 26 Haziran'daki açıklamasında, depremlerin doğrudan yol açtığı fiziksel hasarın maliyetini 6,7 milyar dolar olarak hesaplamıştı.

(AA)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
22.07.2026 06:38

Hava durumunda çifte risk: Meteoroloji'den aşırı sıcak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Bir yanda 40 dereceyi aşan kavurucu sıcaklar, diğer yanda aniden bastıracak gök gürültülü sağanak. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yurdun dört bir yanına uyarılar geldi.

Hava durumunda çifte risk: Meteoroloji'den aşırı sıcak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Fotoğraf: Myriam Zilles/Unsplash

22.07.2026 08:10

Yargıtaydan bankaları haklı bulan BSMV kararı: Sözleşmede yer alıyorsa tüketici ödeyecek

Yargıtay, banka ile tüketici arasındaki BSMV krizinde emsal bir karara imza attı. Yerel mahkemenin haksız şart kararını bozan Yargıtay, sözleşmede yer alması durumunda vergi yükünün tüketiciye devredilebileceğine hükmetti.

Yargıtaydan bankaları haklı bulan BSMV kararı: Sözleşmede yer alıyorsa tüketici ödeyecek

Fotoğraf: DHA

22.07.2026 06:15

Trump, İran'a saldırıların bilançosunu açıkladı: Dört ayda 18 ABD askeri öldü

ABD Başkanı Trump, ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarıyla başlayan savaşta 18 ABD askerinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Geçmiş savaşlardaki can kayıplarıyla karşılaştırma yapan Trump, İran'daki dört aylık bilançoyu duyurdu.

Trump, İran'a saldırıların bilançosunu açıkladı: Dört ayda 18 ABD askeri öldü

Fotoğraf: George Pak/Pexels

21.07.2026 23:31

Gürsel Tekin duyurdu: İstanbul'da 7 ilçe başkanı ve yönetimi görevden alındı

CHP İstanbul İl Başkanlığı'na atanan Gürsel Tekin, CHP'nin Başakşehir, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Kadıköy, Pendik, Silivri ve Esenyurt ilçe başkanları ile ilçe yönetimlerinin görevden alındığını açıkladı.

Gürsel Tekin duyurdu: İstanbul'da 7 ilçe başkanı ve yönetimi görevden alındı

Fotoğraf: ANKA

21.07.2026 22:21

İktidarın Afrika’daki yayılmacı politikası sürüyor: Somali tezkeresi Meclis'ten geçti

Somali tezkeresinin süresi TBMM'de iktidar blokunun oylarıyla 2 yıl daha uzatıldı. Askeri varlığın uzatılmasına ilişkin gerekçe metninde "sermayenin ticari çıkarları" ve "ekonomik kaynakların güvence altına alınması" ifadeleri öne çıktı.

İktidarın Afrika’daki yayılmacı politikası sürüyor: Somali tezkeresi Meclis'ten geçti

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!