18.07.2026 00:15

Süfyan’a giden yol

Kayseri'den Harb-İş üyesi bir işçi Evrensel'e yazdı: "Gerçek vatanseverlik, hataları gizlemek değil, düzeltmek için mücadele etmektir."

Süfyan’a giden yol

Harb-İş üyesi bir işçi
Kayseri

Merhaba Evrensel okurları. Yaklaşık 20 yıldır askeri iş kolunda çalışıyorum. Sizlerle ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve politik gelişmeleri nasıl değerlendirdiğimi paylaşmak istedim. Demokrasinin temeli, eksiklikleri cesaretle yüze vurabilmektir. Ülkeyi yönetenlerin en büyük yanılgısı, kendilerini devletle bir tutmaktır. Bugün karşı karşıya kalınan en büyük kriz; liyakatsizlik, adaletsizlik, ekonomik adaletsizlik ve günübirlik politikalardır.

Mevcut hükümet, sorunları çözmek yerine algıyı yönetmeyi bir devlet politikası haline getirdi. Temel tüketim maddelerindeki fahiş artışlar, enflasyon ve hayat pahalılığı vatandaşın belini bükerken; yönetim kademeleri pembe tablolar çizmeye devam ediyor. Gelir adaletsizliği her geçen gün derinleşiyor, üreten değil, ranta dayalı bir sistemin çarkları halkı eziyor.

Liyakat ilkesi rafa kaldırıldığında, kurumlara olan güven de zedelendi. Ehliyetli ve liyakatli kadroların yerini, sadakatle biat edenlerin alması; eğitimden sağlığa, adaletten ekonomiye kadar her alanda derin yaralar açtı.

Karar alıcılar, halkın gerçek gündeminden kopuk, kendi fanusları içinde kararlar alıyor.

Türkiye toplumunun huzuru, güveni bozulmuştur. Sahih hadis kitaplarında Ortadoğu’dan bir bozguncunun çıkacağı ve tüm dünyada dinleri yobazlaştıracağı, toplumları ve bireyleri farklı dinlere yönlendireceği, kaos ve huzursuzluk hakim olunacağı bir ortamdan bahsetmektedir. Bu zatın Süfyan kelime tabiriyle anılacağı ve hitabet sanatında çok güçlü olacağından bahsedilmektedir.

Hukukun üstünlüğü, ifade ve basın özgürlüğü sadece uluslararası raporlarda değil, halkta da tam anlamıyla tesis edilmelidir. Eleştiri bir suç değil, ülkenin daha iyiye gitmesi için bir pusuladır. Toplumsal kutuplaşmayı körükleyerek değil, ortak akla ve adalete değer vererek bir çıkış yolu bulunabilir.

Vatandaşın sesine kulak verilmediği, şeffaflıktan uzaklaşıldığı ve hesap verilebilirlik ilkesi unutulduğu sürece bu eleştiriler baki kalacaktır. Gerçek vatanseverlik, hataları gizlemek değil, düzeltmek için mücadele etmektir. Toplum olarak daha adil, şeffaf ve demokratik bir yarını inşa etmek bizim elimizdedir.

Evrensel 31 yaşında!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
17.07.2026 16:21 / Güncelleme: 21:52

Güneş ışığının sağlığımız üzerindeki görünmeyen gücü

Güneş ışığı D vitamini üretimini ve biyolojik ritmi desteklerken aşırı maruz kalmak cilt sağlığı açısından risk taşıyor. Uzmanlar, güneşte kalma süresinin cilt tipine göre ayarlanmasını öneriyor.

Güneş ışığının sağlığımız üzerindeki görünmeyen gücü

Fotoğraf: Gulin Yigiter/Pexels

17.07.2026 12:39 / Güncelleme: 12:57

İran'dan ABD saldırılarına misilleme: Suriye'de ABD komuta merkezi, Ürdün'de ABD uçakları…

İran, ABD saldırılarına misilleme olarak Suriye'nin El-Tanf bölgesindeki ABD Özel Operasyonlar Komutanlığı merkezinin ve Ürdün'de konuşlu ABD uçaklarının hedef alındığını duyurdu. Kuveyt'te de bir elektrik üretim merkezi vuruldu.

İran'dan ABD saldırılarına misilleme: Suriye'de ABD komuta merkezi, Ürdün'de ABD uçakları…

Tahran’daki meydana 'İran ulusunun intikam denizinde boğulacaksınız' afişi asıldı. | Fotoğraf: AA

17.07.2026 13:18

Evli olduğu erkek tarafından burnu ısırılıp koparılan İmran: 'Sonuna kadar şikayetçiyim'

Manisa Turgutlu’da İmran Güler’in evli olduğu Gökhan Güler tarafından ısırılarak koparılan burnu ameliyatla dikildi. Tedavisi süren İmran Güler, “Canımın acısıyla balkondan atlamayı bile düşündüm. Sonuna kadar şikayetçiyim” dedi.

Evli olduğu erkek tarafından burnu ısırılıp koparılan İmran: “Sonuna kadar şikayetçiyim”

Fotoğraf: DHA

17.07.2026 14:36 / Güncelleme: 15:00

Almanya'da şeker vergisi 2027'de yürürlüğe giriyor

Almanya’da hükümetin bir süredir üzerinde tartıştığı şeker vergisi uygulamasının tarihi öne çekildi. Sağlık Bakanı Warken, yeni vergiden gelecek yıl 650 milyon avro gelir beklediklerini açıkladı.

Almanya'da şeker vergisi 2027'de yürürlüğe giriyor

Fotoğraf: Leonid Altman/Pexels

17.07.2026 16:19 / Güncelleme: 16:37

Çapa yemekhane işçilerinin direnişi 7'nci gününde sürüyor: 'Burada tam bir sömürü şebekesi kurulmuş'

Çapa Tıp Fakültesi'nde mesajla işten atılan yaklaşık 100 yemekhane işçisinin kadrolu işe iade direnişi sürüyor. İşçileri ziyaret eden EMEP Milletvekili İskender Bayhan, rektörlüğü göreve çağırdı.

Çapa yemekhane işçilerinin direnişi 7'nci gününde sürüyor: "Burada tam bir sömürü şebekesi kurulmuş"

Fotoğraf: Barış Salık/Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!