15.07.2026 07:58

Venezuela'da deprem bilançosu artıyor: Can kaybı 4 bin 734'e yükseldi

Venezuela'da 24 Haziran'da meydana gelen iki büyük depremin ardından yaşamını yitirenlerin sayısı 4 bin 734'e, yaralı sayısı ise 16 bin 740'a çıktı. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Venezuela'da deprem bilançosu artıyor: Can kaybı 4 bin 734'e yükseldi

Fotoğraf: AA

Venezuela'da, 24 Haziran'da meydana gelen iki büyük depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 4 bin 734'e yükseldiği bildirildi.

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı (AN) Jorge Rodriguez, sosyal medya platformundan depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Felakette hayatını kaybedenlerin sayısının 173 artarak 4 bin 734'e yükseldiğini kaydeden Rodriguez, yaralı sayısının ise 16 bin 740 olduğunu belirtti.

Ulusal basında çıkan habere göre, Venezuela Ulusal Meclisi, salı günü yaptığı açıklamada, "istikrarı, demokrasiyi ve ulusal toparlanmayı güçlendirmek" amacıyla muhalefetin bir kesimiyle ortak çalışma sürecinin başlatıldığını duyurdu.

Meclis ayrıca, 24 Haziran depremlerinin ardından gösterdiği dayanışma nedeniyle Washington'a teşekkür ederek, ABD Başkanı Donald Trump yönetimine "ülkenin yeniden toparlanması, istikrarın pekiştirilmesi ve Venezuela'nın demokratik kurumlarının güçlendirilmesine verdiği destekten" dolayı şükranlarını sundu.

Venezuela'da 2 büyük deprem meydana gelmişti

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), 24 Haziran'da Venezuela'da 39 saniye arayla 7,2 ve 7,5 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldiğini bildirmişti.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 26 Haziran'daki açıklamasında, depremlerin doğrudan yol açtığı fiziksel hasarın maliyetini 6,7 milyar dolar olarak hesaplamıştı.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ülkede, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

(AA)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
15.07.2026 06:12

Sağanak ve fırtına aynı anda geliyor: Meteoroloji'den iki bölge için sert hava uyarısı

Yurdun bir tarafında rüzgar fırtınaya dönüşürken, diğer tarafında sağanak yağış etkili olacak. Peki, fırtına ve yağış hangi bölgeleri vuracak?

Sağanak ve fırtına aynı anda geliyor: Meteoroloji'den iki bölge için sert hava uyarısı

Fotoğraf: Tatiana Tochilova/Unsplash

15.07.2026 00:07 / Güncelleme: 00:36

15. Temmuz'un 10. yılında Fatih Yaşlı anlattı: Erdoğan’ın 'Allah’ın bir lütfu' dediği 15 Temmuz sistemin dönüşümünün adıdır

Fatih Yaşlı, Erdoğan'ın 15 Temmuz’u "Allah'ın lütfu" olarak görerek krizi yeni rejim inşasının aracına dönüştürdüğünü vurgularken; Türkiye'nin OHAL, KHK’larla adım adım Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne sürüklendiğini söyledi.

15. Temmuz'un 10. yılında Fatih Yaşlı anlattı: Erdoğan’ın “Allah’ın bir lütfu” dediği 15 Temmuz sistemin dönüşümünün adıdır

Fotoğraf: @fatih_yasli'nın Twitter hesabından alınmıştır.

15.07.2026 05:52 / Güncelleme: 06:26

İstanbul'da 15 Temmuz anma koşusu nedeniyle trafik kilit: Köprü ve bazı yollar kapatıldı

İstanbul'da düzenlenen 15 Temmuz darbe girişimini anma koşusu nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Beşiktaş ve Üsküdar'daki bazı yollar ile metrobüsün altı istasyonu trafiğe kapatıldı. Kısıtlamalar saat 15.00'e kadar devam edecek.

İstanbul'da 15 Temmuz anma koşusu nedeniyle trafik kilit: Köprü ve bazı yollar kapatıldı

Fotoğraf: DHA

14.07.2026 20:51 / Güncelleme: 20:53

Haluk Levent susma hakkını kullandı: Süleyman Soylu'dan bahsetti, tutanağa geçirilmedi

Ahbap Derneği'ne başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Haluk Levent’in sosyal medya hesabından paylaşılan tutanaklara göre, Levent ifadesinde Süleyman Soylu’nun adını geçirdiğinde tutanağa işlenmedi.

Haluk Levent susma hakkını kullandı: Süleyman Soylu'dan bahsetti, tutanağa geçirilmedi

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!