13.07.2026 19:14

Beykoz Belediyesi davası: Tutuklu iş insanı Uğur İnci tahliye edildi

İstanbul Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi, Beykoz Davası'nda tutuklu Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ve Özel Kalem Müdürü Veli Gümüş'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tutuklu iş insanı Uğur İnci tahliye edildi.

Beykoz Belediyesi davası: Tutuklu iş insanı Uğur İnci tahliye edildi

Fotoğraf: ANKA

CHP'li belediyelere yönelik operasyonlar kapsamında tutuklanan başkanlardan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in de arasında bulunduğu 3'ü tutuklu 26 sanıklı Beykoz davasının görülmesine bugün İstanbul Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşma salonuna sadece avukatlar ve sanıklar alınırken duruşmayı takip etmek isteyen basın mensupları ve sanık aileleri boş bir mahkeme salonuna alınarak SEGBİS sistemiyle duruşmayı takip edebildi.

Duruşmada tutuklu sanıklardan Alaattin Kösler’in Özel Kalem Müdürü Veli Gümüş, itirafçı olarak ifade verdi ve bu kapsamda beraatini talep etti.

Köseler: Tanık beyanları dışında somut delil yok

Tutuklu Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler de savunmasında üzerine atılı suçlamaları reddetti. İftiralara maruz bırakılarak tutuklandığını belirten Köseler, tanık beyanları dışında kesin somut hiçbir delil bulunmamasına rağmen hakkında tutuklama kararı verilmesinin yasaya aykırı olduğunu ifade etti. Köseler, “Ben siyasi bir kimliğim. Dosya da bundan sonra siyasidir. Bir adam bir dilekçe yazmış, böyle yapmış, şöyle yapmış falan. Sonra suçlanıp Sulh Ceza Hakimliği’ne getiriliyorum. İdam getirsinler de beni assınlar bitirelim bu işi” dedi.

Her cuma günü bir CHP’li belediyeye suç örgütü kurgusu üzerinden operasyon düzenlendiğini anımsatan Köseler, “Siyasetin bir aracı gibi yargı sopası kullanılıyor” ifadelerini kullandı.

İtirafçı “Ne sizin ne de kendi başımızı eğdirmeyeceğim” diye mektup yazmıştı

İtirafçı Veli Gümüş’ün iddialarına yönelik olarak şaşkınlık içerisinde olduğunu ifade eden Köseler, Gümüş’ün cezaevinde kendisine ‘canım başkanım’ sözleriyle başlayan 8 mektup yazdığını belirterek, mektuplarda ‘Çok zor günler geçirdik. Haksızlığa uğradık. Vicdanlarda haksızlığa uğradığınız tescillendi. Siz ve aileniz hep yanımızda oldunuz. Ben sizin başınızı eğdirmeyeceğim, söz verdim. Kardeşiniz olarak dik durmaya devam edeceğiz. Ne sizin ne de kendi başımızı eğdirmeyeceğim. Bu yolda dik durmayan onursuzdur, namussuzdur’ şeklinde ifadeler kullandığını öne sürdü. Köseler, “Kendimi hançerlenmiş hissediyorum. İftiralarla dolu metinler” dedi.

Köseler ayrıca, Veli Gümüş’ün maddi sıkıntılarının olduğunu belirterek, “Veli Gümüş’ün ev kirasını ben karşılıyordum. Bu talepleri bir süre sonra arttı. Karşılayamayacağım talepleri oldu. Süreç içinde bu raddeye evrilmesi, başkaları tarafından bu taleplerin karşılandığı kanaatindeyim” diye konuştu.

Duruşmaya 15 dakika ara verildikten sonra, tutuklu Alaattin Köseler ve Veli Gümüş'ün tutukluluk hallerinin devamına, tutuklu iş insanı Uğur İnci’nin ise tahliyesine karar verildi. Bazı tutuksuz sanıkların da yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı. Bir sonraki duruşma 9-12 Ekim'de yapılacak.

(ANKA)

Dayanışmaya çağrı!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
13.07.2026 12:28 / Güncelleme: 12:45

Kedilerin birbirini yalaması her zaman sevgi göstergesi olmayabilir

Ghent Üniversitesi araştırmacılarının yürüttüğü çalışma, kedilerin "allogrooming" olarak bilinen karşılıklı temizlenme davranışının her zaman dostça olmadığını ortaya koydu.

Kedilerin birbirini yalaması her zaman sevgi göstergesi olmayabilir

Fotoğraf: Ayelt van Veen/Unsplash

13.07.2026 14:54 / Güncelleme: 15:04

Benzine yeni zam kapıda: Tarih belli oldu

Geçen hafta motorine yapılan zammın ardından bu kez benzin fiyatlarının artması bekleniyor. Sektör kaynakları, litre fiyatına çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,60 TL zam öngörüyor.

Benzine yeni zam kapıda: Tarih belli oldu

Fotoğraf: Marek Studzinski/Unsplash

13.07.2026 11:04

Trump'tan Kongre'ye 350 milyar dolarlık ek savaş bütçesini onaylama çağrısı

ABD Başkanı Donald Trump, Kongre'nin 350 milyar dolarlık ek savaş bütçesini de içeren yasa tasarılarını onaylaması gerektiğini belirtti.

Trump'tan Kongre'ye 350 milyar dolarlık ek savaş bütçesini onaylama çağrısı

Fotoğraf: TCCB

13.07.2026 12:58

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan'dan Selahattin Demirtaş'a ziyaret: 'Toplumsal uzlaşıya önemli katkılar sunacağına inanıyoruz'

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Edirne Cezaevi'nde eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Arıkan, Demirtaş'ın toplumsal uzlaşıya katkı sunacağına inandıklarını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan'dan Selahattin Demirtaş'a ziyaret: "Toplumsal uzlaşıya önemli katkılar sunacağına inanıyoruz"

Fotoğraf: QAD-Barış Meydanı (qad.institute)

13.07.2026 18:29 / Güncelleme: 19:08

Akademisyen kıyımına Emek Partisi'nden tepki: 'Üniversitelerin ticarethane anlayışıyla yönetiliyor'

İstanbul'daki vakıf üniversitelerinde yaşanan kitlesel işten çıkarmalara tepki gösteren Sevda Karaca, "Üniversiteleri piyasanın ihtiyaçlarına göre diploma pazarlayan işletmeler haline getirmek istiyorlar" dedi.

Akademisyen kıyımına Emek Partisi'nden tepki: “Üniversitelerin ticarethane anlayışıyla yönetiliyor”

Fotoğraf: EMEP

13.07.2026 09:24

Sarıyerliler Kılıçpınar Ormanı'nda yapılaşmaya karşı: 'Bu ağaçların tek bir dalına dokunmak, nefes hakkına el koymaktır'

Sarıyerliler, Kılıçpınar Ormanı'nda yüzlerce dönümlük alanda yapılaşmanın önünü açan SİT derecesi değişikliğine tepki gösterdi: "Bu ağaçların tek bir dalına dokunmak, nefes hakkına el koymaktır.”

Sarıyerliler Kılıçpınar Ormanı'nda yapılaşmaya karşı: "Bu ağaçların tek bir dalına dokunmak, nefes hakkına el koymaktır"

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!