Uçağın penceresi yerinden çıktı, yolcu son anda kurtuldu
Selanik-Memmingen uçağında pencere yerinden çıktı. Basınç düşen kabinde dışarı savrulan bir yolcu emniyet kemeriyle kurtuldu.
Fotoğraf: cnrdmroglu/Pexels
Selanik – Ryanair hava yolu şirketinin Yunanistan’ın Selanik kentinden Almanya’nın Memmingen kentine gitmek üzere havalanan yolcu uçağı, uçuş sırasında bir pencerenin yerinden çıkması nedeniyle acil dönüş yaptı. Basınç kaybı yaşanan uçakta, pencere kenarında oturan bir yolcu emniyet kemeri sayesinde dışarı savrulmaktan son anda kurtuldu.
Kalkıştan kısa süre sonra yaşanan olayda, kabin basıncının düşmesiyle birlikte oksijen maskeleri otomatik olarak açıldı. Selanik Havalimanı’na güvenli şekilde geri dönen uçaktaki yolcular terminale tahliye edilirken, olaydan etkilenen yolcuya ilk tıbbi müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Şirket, yolcuların Almanya'ya ulaştırılması için yedek bir uçak tahsis edildiğini duyurdu.
Yolcu emniyet kemeri sayesinde son anda kurtuldu
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, uçuş sırasında yüksek bir sesin ardından pencere kırıldı. Kabindeki ani basınç kaybının etkisiyle, pencerenin yanında oturan 60'lı yaşlardaki Sırp bir yolcunun omuzlarına kadar uçağın dışına savrulduğu, emniyet kemeri ve diğer yolcuların müdahalesi sayesinde kabinde tutunabildiği belirtildi.
Yolcular, kazaya uçak motorundan kopan parçaların pencereye isabet etmesinin yol açtığını öne sürdü. Yetkililer olayla ilgili soruşturma ve teknik inceleme başlattı.
(Dış Haberler)
Evrensel'i Takip Et