10.07.2026 14:39 / Güncelleme: 14:59

FIFA Dünya Kupası’nda penaltı başarı oranı: Son 60 yılın en düşük seviyesinde

2026 Dünya Kupası’nda kullanılan 60 penaltının yalnızca 39’u golle sonuçlandı. Yüzde 65’te kalan başarı oranı, yıllar sonra gelen en düşük yüzdelerden biri olarak kayıtlara geçti.

FIFA Dünya Kupası’nda penaltı başarı oranı: Son 60 yılın en düşük seviyesinde Fotoğraf: Jose Hernandez/AA

2026 FIFA Dünya Kupası’nda penaltı vuruşlarındaki sayısal veriler, turnuvanın öne çıkan istatistikleri arasında yer alıyor. Organizasyonda şu ana kadar uygulanan 60 penaltı atışının 39’u golle sonuçlanırken, 21 vuruşta isabet olmadı. Bu durum, başarı oranının yüzde 65’te kalmasına neden oldu. Bu oran, Dünya Kupası tarihindeki son 60 yılın en düşük penaltı başarı yüzdelerinden biri olarak kayıtlara geçti.

'Yıldız' oyuncular da penaltı kaçırdı

Turnuva genelindeki istatistiklerin düşmesinde, uluslararası düzeyde tanınan futbolcuların kaçırdığı penaltılar da etkili oldu. Arjantin Milli Takımı Kaptanı Lionel Messi ve Fransa Milli Takımı oyuncusu Kylian Mbappe, bu turnuvada penaltı vuruşundan yararlanamayan isimler arasında yer aldı. Kariyerleri boyunca yüksek sorumluluklu anlarda görev alan bu iki oyuncunun vuruşlarının golle sonuçlanmaması, turnuvadaki genel penaltı istatistiklerine doğrudan yansıdı.

Turnuvanın geriye kalan müsabakalarında yapılacak penaltı atışları mevcut yüzdeleri değiştirebilecek olsa da şu ana kadar eldeki veriler, 2026 Dünya Kupası'ndaki penaltı etkinliğinin geçmiş turnuvalara kıyasla daha düşük kaldığını gösteriyor.

(Spor Servisi)
10.07.2026 12:30 / Güncelleme: 14:28

Artık zorunlu: Depozito sisteminde kayıt yaptırmayan işletmeleri yaptırım bekliyor

Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) Sistemi, 81 ilde uygulanmaya başladı. Vatandaşlar iade ettikleri her DOA logolu içecek ambalajı için 1 TL alırken, sisteme kayıt yaptırmayan işletmelere ekim ayı sonundan itibaren idari yaptırım uygulanacak.

Artık zorunlu: Depozito sisteminde kayıt yaptırmayan işletmeleri yaptırım bekliyor

Fotoğraf: Jonathan Chng/Unsplash

10.07.2026 14:01 / Güncelleme: 14:40

Özel hastane çetesi davasında mahkemeye sunulan rapor: Zamanında müdahale edilse üç bebek kurtarılabilirdi

Özel hastane çetesi davasında mahkemenin talebi üzerine hazırlanan adli tıp raporu dosyaya girdi. Raporda üç bebeğin -uygun tedavi yapılsaydı- kurtulma ihtimalinin çok yüksek olduğu vurgulandı.

Özel hastane çetesi davasında mahkemeye sunulan rapor: Zamanında müdahale edilse üç bebek kurtarılabilirdi

Fotoğraf: Evrensel

10.07.2026 09:16

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda iki tırda 1,2 ton uyuşturucu bulundu

Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekiplerince Kapıkule Gümrük Kapısı'nda iki ayrı araçta yapılan aramalarda toplam 1 ton 153 kilogram uyuşturucu bulundu.

Kapıkule Gümrük Kapısı'nda iki tırda 1,2 ton uyuşturucu bulundu

Fotoğraf: DHA

10.07.2026 11:51

10 Ekim Katliamı'nın 129’uncu ayında İzmir'de anma yapıldı: 'Adalet ve barış mücadelemiz sürecek'

10 Ekim Barış Derneği, Ankara'daki anmasını NATO yasakları nedeniyle bu ay İzmir'de yaptı. Katliamın sorumlularının yargılanması ve kamu görevlilerinin hesap vermesi talep edilen açıklamada, "Adalet ve barış mücadelemiz sürecek" mesajı verildi.

10 Ekim Katliamı'nın 129’uncu ayında İzmir'de anma yapıldı: "Adalet ve barış mücadelemiz sürecek"

Fotoğraf: Evrensel

10.07.2026 13:03

İstanbul'da Ermeni mezarlığına saldıran şüpheli hakkında tutuklama talebi

İstanbul Üsküdar’da bulunan Surp Garabet Ermeni Mezarlığı'na saldırı düzenleyerek mezarları ve çeşmeyi tahrip eden şüpheli hakkında tutuklama talep edildi.

İstanbul'da Ermeni mezarlığına saldıran şüpheli hakkında tutuklama talebi

Fotoğraf: MA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!