İstanbul'da Ermeni mezarlığına saldıran şüpheli hakkında tutuklama talebi
İstanbul Üsküdar’da bulunan Surp Garabet Ermeni Mezarlığı'na saldırı düzenleyerek mezarları ve çeşmeyi tahrip eden şüpheli hakkında tutuklama talep edildi.
Fotoğraf: Agos
İstanbul - Üsküdar ilçesi Bağlarbaşı semtinde bulunan Surp Garabet Ermeni Mezarlığı’nda altı mezar ve bir çeşmeyi tahrip eden şüpheli, tutuklanması talebiyle savcılıktan sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 8 Temmuz'da Üsküdar'da bulunan Surp Garabed Ermeni Mezarlığı'nda tahribat yapıldığının bildirilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Açıklamada, başsavcılığın emniyete verdiği talimat doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucu şüphelinin tespit edildiği ifade edildi. Şüpheli M.K'nin dün polis tarafından gözaltına alındığı, bugün de savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildiği bildirildi.
Ne olmuştu?
7 Temmuz’u 8 Temmuz’a bağlayan gece Surp Garabed Ermeni Mezarlığı’nın duvarını aşarak içeri girildi, altı mezar ve bir çeşmeye zarar verildi.
Saldırıyı kınayan Patrikhane: “Üsküdar Surp Garabet Kilisesi Vakıf Yönetim Kurulu tarafından Patriklik Makamı’na iletilen bilgiye göre, 7 Temmuz’u 8 Temmuz’a bağlayan gece saatlerinde Bağlarbaşı Surp Garabet Mezarlığı’nda toplumumuzu derinden üzen bir olay yaşanmıştır. Mezarlığın duvarını aşarak içeri giren bir şahıs, altı mezara ve bir çeşmeye zarar vermiştir. Söz konusu menfur saldırı, Vakıf Yönetim Kurulu tarafından vakit kaybedilmeksizin emniyet birimlerine bildirilmiştir. Emniyet birimleri, olayın aydınlatılması, saldırganın tespit edilerek yakalanması ve adalet önüne çıkarılması amacıyla hızlı ve kararlı bir şekilde soruşturma başlatmıştır. Patriklik Makamı, toplumumuzun kutsal değerlerine ve ebedî istirahatgâhlarına yönelik bu menfur saldırıyı şiddetle kınamakta; olayın aydınlatılması için hassasiyetle çalışmalarını sürdüren emniyet birimlerine teşekkür etmektedir. Gelişmeler Patriklik Makamı tarafından yakından takip edilmektedir” açıklaması yapmıştı.
(AA)
Evrensel'i Takip Et