10.07.2026 09:25

BirGün muhabiri Sarya Toprak beraat etti

BirGün muhabiri Sarya Toprak hakkında, “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” iddiasıyla açılan davada suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi.

BirGün muhabiri Sarya Toprak beraat etti

Fotoğraf: BirGün

BirGün muhabiri Sarya Toprak hakkında, tutuklu öğrenci Esila Ayık'ın cezaevindeki sağlık durumuna ilişkin haberi nedeniyle "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" iddiasıyla açılan davada beraat kararı verildi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşması bugün görüldü. Mahkeme, savcılığın cezalandırma yönündeki mütalaasına rağmen Toprak'ın üzerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığına hükmederek beraatine karar verdi.

Dava, BirGün'de yayımlanan "Esila'nın hayatını ve umudunu çalmayın" başlıklı haber nedeniyle açılmıştı. İddianamede, haberde yer alan bazı bilgilerin gerçeğe aykırı olduğu ve kamu barışını bozmaya elverişli şekilde yayıldığı öne sürülerek Toprak'ın TCK 217/A kapsamında cezalandırılması talep edilmişti.

Duruşmada savunma yapan Toprak'ın avukatları ise haberin Esila Ayık'ın avukatı, yakınları ve kamuoyuna yansıyan açıklamalara dayandığını, gazetecilik faaliyeti kapsamında hazırlandığını belirterek beraat talebinde bulundu. Savunmada ayrıca iddia makamının lehe delilleri toplamadan mütalaa verdiği ve basın ile ifade özgürlüğüne ilişkin Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatlarının gözetilmediği ifade edildi.

Mahkeme, yapılan yargılama sonunda suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Karara karşı istinaf yolu açık bırakıldı.

(Haber Merkezi)
10.07.2026 06:12

Meteoroloji'den üç bölgeye sağanak uyarısı: Heyelan ve dolu riski var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Akdeniz ve Karadeniz kıyıları için aralıklı sağanak uyarısı yaptı. Samsun ve Sinop'un iç kesimlerinde yağışların kuvvetli olması beklenirken, sel, su baskını, yıldırım ve heyelana karşı dikkatli olunması istendi.

Meteoroloji'den üç bölgeye sağanak uyarısı: Heyelan ve dolu riski var

Fotoğraf: Ryoji Iwata/Unsplash

09.07.2026 23:09 / Güncelleme: 23:12

Sosyalist Enternasyonal: Ekrem İmamoğlu'nun savunma ve adil yargılanma hakkının ihlalini şiddetle kınıyoruz

Sosyalist Enternasyonal, Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davaya ilişkin yaptığı açıklamada “Ekrem İmamoğlu’nun savunma ve adil yargılanma hakkının ihlalini şiddetle kınıyoruz” dedi.

Sosyalist Enternasyonal: Ekrem İmamoğlu'nun savunma ve adil yargılanma hakkının ihlalini şiddetle kınıyoruz

Fotoğraf: ANKA

10.07.2026 09:00

Kılıçdaroğlu'nun Özgür Özel ve grup başkan vekillerini görevden alacağı iddia edildi

Gazeteciler Mustafa Yavuz ve Mehmet Faraç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM grubunu tamamen değiştireceğini ve Özgür Özel'in yerine gelecek ismin bile belli olduğunu iddia etti.

Kılıçdaroğlu'nun Özgür Özel ve grup başkan vekillerini görevden alacağı iddia edildi

Fotoğraf: Zehra Ongan/AA

10.07.2026 01:00 / Güncelleme: 01:55

2026 Dünya Kupası çeyrek final maçı: Fas'ı yenen Fransa, ilk yarı finalist oldu

2026 Dünya Kupası'nın ilk çeyrek final maçında Fas'ı Mbappe ve Dembele’nin golleriyle 2-0 yenerek ilk yarı finalist oldu. Mbappe attığı golle gol krallığında Messi'yi yakaladı.

2026 Dünya Kupası çeyrek final maçı: Fas'ı yenen Fransa, ilk yarı finalist oldu

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!