09.07.2026 12:16

Boşanmak istediğini söylemişti... Hatay'da kadına şiddet

Hatay'da şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak istediği S.Y, evli olduğu H.Y isimli erkek tarafından bıçakla darbedildi.

Boşanmak istediğini söylemişti... Hatay'da kadına şiddet

Fotoğraf: DHA

Hayat'ın Kırıkhan ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'ndeki 1050 Konteyner Kent'te kadına şiddet vakası meydana geldi.

Evli olduğu H.Y. isimli erkek ile şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılmak isteyen S.Y. arasında tartışma çıktı. Büyüyen tartışmada eline bıçak alan H.Y., yere yatırdığı kadını çocuklarının önünde darbetti.

Olaya tepki gösteren çevredekiler, bu anları cep telefonuyla görüntüledi. S.Y.'nin şikayeti sonrası gözaltına alınan H.Y., emniyete götürüldü. Şiddet gören S.Y., ifadesinde; ayrılmak istediği H.Y.'nin ilaç içerek intihara teşebbüs ettiğini ardından kendisini darbederek evden ayrılmasına izin vermediğini öne sürdü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.Y., 'Kasten yaralama' ve 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklandı.

(DHA)
09.07.2026 11:42

Çin'in güneyindeki sellerde 39 kişi hayatını kaybetti

Çin'in güneyindeki Guangşi Cuang Özerk Bölgesi'nde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 39 kişi hayatını kaybetti.

Çin'in güneyindeki sellerde 39 kişi hayatını kaybetti

Fotoğraf: Charlie Jin/Pexels

09.07.2026 11:30

CHP’de milletvekilleri için yeni ihraçlar iddia ediliyor

CHP kulislerinde yeni milletvekillerinin disipline sevk edilebileceği iddiaları konuşuluyor. Kılıçdaroğlu yönetimi "arınma" vurgusu yaparken, muhalif isimler uygulamaların siyasi gerekçeler taşıdığını belirtiyor.

CHP’de milletvekilleri için yeni ihraçlar iddia ediliyor
09.07.2026 01:32

İzmir'de NATO operasyonu: Gözaltına alınan 61 kişiden 3'ü tutuklandı

İzmir'de NATO protestoları nedeniyle gözaltına alınan 61 kişiden 3'ü "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı.

İzmir'de NATO operasyonu: Gözaltına alınan 61 kişiden 3'ü tutuklandı

<!-- x-tinymce/html -->Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/Evrensel

09.07.2026 02:03

Hamas heyeti, ateşkes müzakereleri için Kahire'ye ulaştı

Hamas, Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması ve varılan anlaşmanın ikinci aşamasına geçilmesi amacıyla yürütülen müzakereleri tamamlamak üzere, Gazze Sorumlusu Halil el-Hayye başkanlığındaki bir heyetin Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaştığını duyurdu.

Hamas heyeti, ateşkes müzakereleri için Kahire'ye ulaştı
09.07.2026 10:57 / Güncelleme: 11:09

Galatasaray transferinde Can Uzun gelişmesi: Kararını verdiği öne sürüldü

Galatasaray'ın transfer gündemindeki Can Uzun için yeni bir iddia ortaya atıldı. Haberlere göre milli futbolcu sarı-kırmızılıların projesine olumlu yaklaşırken, transferin gerçekleşmesi için Frankfurt ile bonservis pazarlıkları sürüyor.

Galatasaray transferinde Can Uzun gelişmesi: Kararını verdiği öne sürüldü

Fotoğraf:&nbsp;Eintracht Frankfurt

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!