09.07.2026 00:37

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Garibabadi: 'ABD'nin son eylemleri cevapsız kalmayacak'

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, ABD'nin saldırılarının cevapsız kalmayacağını söyledi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Garibabadi: "ABD'nin son eylemleri cevapsız kalmayacak"

Fotoğraf: IAEA Imagebank/Wikimedia Commons CC BY 2.0

İran devlet televizyonuna konuşan Garibabadi, ABD'nin saldırılarını değerlendirdi.

ABD'nin 14 Haziran'da Pakistan aracılığında varılan mutabakatı yerine getirmediğini söyleyen Garibabadi, mutabakat zaptına göre tarafların aşama aşama ilerlemesi gerektiğini ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik hakaret içeren açıklamalarına değinen Garibabadi, "Bugün İran milletine hakaret etmekten daha fazla saldırı tehdidinde bulunmaya kadar yaptığı açıklamalar, otorite işareti değil, yıllardır güç, yaptırımlar ve tehditlere dayalı, İran ulusunu diz çöktüremeyen politikanın başarısızlığının itirafıdır. Suçlu ve katil Trump'la kendi dilinde konuşmalıyız ve görünüşe göre o, güç dilini daha iyi anlıyor." ifadelerini kullandı.

Garibabadi, "ABD'nin son eylemleri cevapsız kalmayacak." dedi.

(AA)
08.07.2026 13:20

Honda, ABD'de 325 binden fazla Odyssey modeli için geri çağırma kararı aldı

Geri vitese takıldığında görüntü vermeyen kameralar kaza riskini artırdı; Honda, 2018-2020 model 325 binden fazla Odyssey aracını değişim için servise çağırma kararı aldı.

Honda, ABD'de 325 binden fazla Odyssey modeli için geri çağırma kararı aldı

Fotoğraf: Dinkun Chen/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

08.07.2026 16:59

Kadıköy'de anonim ve ücretsiz HIV testi hizmeti başladı

Kadıköy Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle hizmete açılan Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi'nde, kimlik bilgisi istenmeden ücretsiz HIV testi yapılırken test öncesi ve sonrası danışmanlık hizmeti de sunuluyor.

Kadıköy'de anonim ve ücretsiz HIV testi hizmeti başladı

Fotoğraf: Bermix Studio/Unsplash

08.07.2026 13:01 / Güncelleme: 13:15

FIFA'daki siyasi müdahale tartışmasına İran da dahil oldu: Pezeşkiyan, Trump'ı hile yapmakla suçladı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Dünya Kupası'nda ABD'li futbolcu Balogun'un cezasının kaldırılması için girişimde bulunduğunu açıklayan ABD Başkanı Trump'ı "kuralları eğmek, rakiplerine zorbalık ve hile yapmakla" suçladı.

FIFA'daki siyasi müdahale tartışmasına İran da dahil oldu: Pezeşkiyan, Trump'ı hile yapmakla suçladı

Fotoğraf: Erçin Ertürk/AA

08.07.2026 16:48

Ege Üniversitesi yolsuzluk soruşturmasında eski Rektör Necdet Budak korunuyor mu?

Ege Üniversitesindeki 3,1 milyar liralık kamu zararı iddiasına ilişkin soruşturmada 27 kişi tutuklanırken, aynı dönemin rektörü Necdet Budak'ın dosyada yer almaması "korunuyor mu” sorusunu gündeme getirdi.

Ege Üniversitesi yolsuzluk soruşturmasında eski Rektör Necdet Budak korunuyor mu?

Fotoğraf: Ege Üniversitesi Haber Ajansı

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!