İtalya önümüzdeki hafta İsrail-Lübnan müzakerelerine ev sahipliği yapacak
İtalya, İsrail ile Lübnan hükümeti arasındaki yeni tur müzakerelere ev sahipliği yapacağını açıkladı.
Fotoğraf: Pixabay/Pexels
İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, X hesabı üzerinden paylaştığı mesajda, ülkesinin bu görüşmelere ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, müzakerelerin yine ABD arabuluculuğunda gerçekleştirileceğini yazdı.
İtalya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bu müzakerelerin iki ülkenin büyükelçileri düzeyinde, 15 Temmuz'dan itibaren iki gün boyunca yürütüleceğini belirtti.
Bu görüşmeler, iki ülke arasında bahardan bu yana yapılan müzakerelerin altıncı turu olacak.
Lübnan ve İsrail, ABD’nin arabuluculuğunda geçen ay "kalıcı bir barışa" ulaşmayı hedefleyen bir mutabakat imzalamıştı.
Bu mutabakat, İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasında kırılgan ateşkesin yürürlüğe girmesinden beş gün sonra elde edilmişti. İki taraf arasındaki son çatışmalar, İsrail ve ABD'nin İran ile savaşa girmesinin ardından patlak vermişti.
Lübnanlı yetkililerin aktardığına göre, İsrail'in askeri operasyonları şu ana kadar yaklaşık 4 bin 300 kişinin Lübnan'da ölümüne yol açtı.
(Dış Haberler)
Evrensel'i Takip Et