07.07.2026 01:16

Sudan'ın kuzeyindeki altın madenindeki göçükte 15 kişi öldü

Sudan'ın kuzeyindeki bir altın madeninde meydana gelen göçükte 15 kişi hayatını kaybetti.

Sudan'ın kuzeyindeki altın madenindeki göçükte 15 kişi öldü

Fotoğraf: Volker Braun/Pexels

Sudan Maden Kaynakları Şirketinden yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Vadi Halfa ilçesindeki Samna bölgesinde bulunan Mohamed Tawfiq Altın Madeni'nde göçük meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, göçükte 15 kişinin yaşamını yitirdiği, 1 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Şirketin olayın ardından bölgeye saha ekipleri sevk ettiği aktarılan açıklamada, yerel makamlar ve kurtarma ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları yürüttüğü ifade edildi.

Açıklamada, ilk incelemelere göre, kazanın teknik değerlendirmeler sonucunda güvenli olmadığı gerekçesiyle kapatılan madene bazı işçilerin uyarılara rağmen girmesi nedeniyle meydana geldiği aktarıldı.

Şirketin Çevre ve İş Güvenliği Biriminin daha önce madeni çökme riski nedeniyle faaliyetlere kapattığı ve girişlerin yasaklandığına ilişkin açık uyarılarda bulunduğu belirtilen açıklamada, "Bazı madenciler bu talimatları ihlal ederek sahaya girdi ve madenin bazı bölümleri çöktü." ifadelerine yer verildi.

Sudan'da 2 milyondan fazla kişinin istihdam edildiği geleneksel altın madenciliği sektörü, ülkenin toplam altın üretiminin yaklaşık yüzde 80'ini karşılıyor.

Altın, Güney Sudan'ın 2011 yılında bağımsızlığını kazanmasının ardından petrol gelirlerinin büyük bölümünü kaybeden Sudan'ın en önemli döviz kaynaklarından biri haline geldi.

(AA)
06.07.2026 21:03 / Güncelleme: 23:32

FIBA 2027 Dünya Kupası elemeleri: A Milli Erkek Basketbol Takımı 6'da 6 yaptı

FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa elemeleri maçında Türkiye, İsviçre'yi 95-72 yenerek C Grubu'nu 6'da 6 ile lider tamamladı.

FIBA 2027 Dünya Kupası elemeleri: A Milli Erkek Basketbol Takımı 6'da 6 yaptı

Fotoğraf: AA

06.07.2026 16:29

Sahte kaza dosyalarıyla 200 milyon liralık sigorta vurgunu

İzmir merkezli soruşturmada, kurgulanmış trafik kazaları ve sahte hasar dosyalarıyla sigorta şirketlerinden yaklaşık 200 milyon lira haksız kazanç sağlayan 48 şüpheli gözaltına alındı.

Sahte kaza dosyalarıyla 200 milyon liralık sigorta vurgunu

Fotoğraf: MA

06.07.2026 14:29

KPSS başvuruları nasıl yapılır, ne zaman bitecek? 2026 ÖSYM AİS ekranı ve sınav tarihleri

ÖSYM tarafından düzenlenecek 2026 KPSS Lisans başvuruları başladı. Memur adayları başvurularını 13 Temmuz'a kadar ÖSYM AİS sistemi üzerinden tamamlayabilecek. İşte sınav, başvuru ve sonuç takvimi.

KPSS başvuruları nasıl yapılır, ne zaman bitecek? 2026 ÖSYM AİS ekranı ve sınav tarihleri

Fotoğraf: DHA

06.07.2026 17:00 / Güncelleme: 17:15

Hamas, Gazze Şeridi'ni yöneten yapıyı feshettiğini açıkladı

Filistinli hareket Hamas, pazartesi günü yaptığı açıklamayla yaklaşık yirmi yıldır Gazze Şeridi'ni yöneten heyeti feshettiğini duyurarak teknokrat bir komitenin kurulmasının önünü açtı.

Hamas, Gazze Şeridi'ni yöneten yapıyı feshettiğini açıkladı

Fotoğraf: AA

06.07.2026 14:10 / Güncelleme: 14:17

Erling Haaland'dan dikkat çeken itiraf: 'Nasıl yaptığımı ben de bilmiyorum'

Norveçli golcü Erling Haaland, turnuvadaki performansını değerlendirirken golcülük içgüdüsüne dikkat çekti. Haaland, yakaladığı fırsatları değerlendirme konusunda "Nasıl yaptığımı ben de bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Erling Haaland'dan dikkat çeken itiraf: "Nasıl yaptığımı ben de bilmiyorum"

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!