06.07.2026 17:21

Esra Işık’ın yargılandığı dava sonuçlandı: Karar istinaftan sonra kesinleşecek

Akbelen ormanı mücadelesinin simge isimlerinden Esra Işık hakkında “kamu görevlisine hakaret” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından açılan dava bugün sonuçlandı. Karar istinaftan sonra kesinleşecek.

Esra Işık’ın yargılandığı dava sonuçlandı: Karar istinaftan sonra kesinleşecek

Fotoğraf: İkizköylüler

Yeniköy Termik Santrali’ne kömür sağlamak için Muğla’nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı'nda acele kamulaştırma keşfi sırasında “görevi yaptırmamak için direnme” ve “kamu görevlilerine hakaret” suçlamalarıyla 31 Mart’ta tutuklanan, 42 gün sonra tahliye edilen Esra Işık’ın karar duruşması bugün görüldü.

Davada hakim, “kamu görevlilerine hakaret” suçundan 442 gün para cezası ile hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına, “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Karar istinaftan sonra kesinleşecek.

Ne olmuştu

Yeniköy Termik Santrali’ne kömür sağlamak için Akbelen Ormanı çevresindeki Bağdamları, Çakıralan, Çamköy, İkizköy, Karacaağaç ve Karacahisar mahallelerinde bulunan toplam 679 parsellik tarım arazisine, 10 Ocak 2026 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı ile acele kamulaştırılmasına karar verilmişti. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından kamulaştırma kapsamındaki parsellerin değer tespiti ve el koyma işlemleri için dava açılırken, 30 Mart’ta kamulaştırma kararı verilen alanlarda bilirkişi keşfi yapılmıştı.

Yaşam alanlarının ve geçim kaynaklarının kömür için talan edilmesine tepki gösteren İkizköylüler ise, keşif işlemlerini protesto etmişlerdi. Protestonun ardından, gece yarısı İkizköylü Esra Işık, gözaltına alınmış ve 31 Mart’ta tutuklanmıştı.

Milas 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “görevi yaptırmamak için direnme” ile suçlanan Işık, 11 Mayıs’ta yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla 42 gün sonra tahliye edilmişti. Esra Işık hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı daha sonra kaldırılmıştı.

Davanın üçüncü duruşması 22 Haziran 2026’da görüldü. Mahkeme, eksiklerin giderilmesi için davayı 6 Temmuz’a erteledi.

(Evrensel)
06.07.2026 13:02 / Güncelleme: 13:55

55 yıllık sandviç zincirinde kriz: Şubeler geçici olarak kapatıldı

ABD'de 55 yıldır faaliyet gösteren sandviç zinciri Beef-a-Roo, finansal sorunlar nedeniyle bazı şubelerini geçici olarak kapattı. Maaşlarını alamadıklarını söyleyen çalışanlar iş bırakırken, şirket ödemelerin yapılacağını açıkladı.

55 yıllık sandviç zincirinde kriz: Şubeler geçici olarak kapatıldı

Fotoğraf: Raphael Nogueira/Unsplash

06.07.2026 13:44

UEFA'dan FIFA'ya Balogun tepkisi: 'Kırmızı çizgi aşıldı'

UEFA, FIFA'nın ABD Milli Takımı oyuncusu Folarin Balogun'un kırmızı kart sonrası alması gereken otomatik cezayı erteleme kararını eleştirdi. Açıklamada, kararın kuralların bütünlüğünü ve turnuvanın güvenilirliğini zedeleyebileceği belirtildi.

UEFA'dan FIFA'ya Balogun tepkisi: "Kırmızı çizgi aşıldı"

Fotoğraf: AA

06.07.2026 17:00 / Güncelleme: 17:15

Hamas, Gazze Şeridi'ni yöneten yapıyı feshettiğini açıkladı

Filistinli hareket Hamas, pazartesi günü yaptığı açıklamayla yaklaşık yirmi yıldır Gazze Şeridi'ni yöneten heyeti feshettiğini duyurarak teknokrat bir komitenin kurulmasının önünü açtı.

Hamas, Gazze Şeridi'ni yöneten yapıyı feshettiğini açıkladı

Fotoğraf: AA

06.07.2026 10:10

Galatasaray'dan orta sahaya Premier Lig operasyonu: İki yıldız için temas başlıyor

Galatasaray, yeni sezon öncesinde orta saha transferi için çalışmalarını hızlandırdı. Sarı-kırmızılıların gündeminde Burnley forması giyen Lesley Ugochukwu ile Chelsea'nin genç yıldızı Andrey Santos'un bulunduğu öne sürüldü.

Galatasaray'dan orta sahaya Premier Lig operasyonu: İki yıldız için temas başlıyor

Fotoğraf: Wikimedia Commons (CC BY 4.0)

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!