05.07.2026 15:30

NATO Zirvesi öncesi sansür genişliyor: Genç Hayat’ın Instagram hesabı erişime engellendi

Gazetemizin gençlik eki Genç Hayat’ın Instagram hesabı, BTK'nin talebiyle Türkiye’den erişime engellendi.

NATO Zirvesi öncesi sansür genişliyor: Genç Hayat’ın Instagram hesabı erişime engellendi

İstanbul — Saray rejimi, NATO Zirvesi öncesi sosyal medya sansürleri, hesap kısıtlamaları ve gözaltılarla savaş çığırtkanlığına karşı duranlara yönelik müdahalelerine bir yenisini daha ekledi.

Gazetemizin gençlik eki Genç Hayat’ın Instagram hesabına 5 Temmuz 2026 itibarıyla “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun” yasal talebiyle Türkiye’den erişim engeli getirildi.

Instagram'dan resmi bir bilgilendirme yapılmasa da erişim kısıtlamasının nedeninin 7-8 Temmuz'da yapılması planlanan NATO Zirvesi’ne karşı yapılan paylaşımlar olduğu tahmin ediliyor. 

Daha önce de 19 Mart sürecinde yapılan paylaşımlar nedeniyle Genç Hayat’ın X hesabına erişim engeli getirilmişti. 

"Geri adım atmayacağız"

Instagram erişim engelinin ardından yeni bir hesap açılırken Genç Hayat ekibi yaptıkları paylaşımda şunları kaydetti:

"Saray rejimi, yaklaşan NATO zirvesi sürecinde 'NATO defol' çağrısının yer aldığı içeriklerimiz sebebiyle hesabımızı erişime engelledi. Bu karar, savaş örgütü NATO'ya ve iktidarın burada aldığı role karşı gençliğin yükselen sesini bastırmaya dönük açık bir müdahaledir!

Günlerdir devam eden hesap kısıtlamaları, sansürler, gözaltılar gösteriyor ki savaş çığırtkanlığının bir parçası olmak istemeyenler, karşısında duranlar kriminalize edilmeye çalışılıyor. Kendisine yönelen her eleştiriyi sansür ve kısıtlamalarla engellemeye çalışan bu düzen, neyi hedeflediğini attığı her adımda daha açık hale getiriyor!

Baskı ve sansür girişimleriyle geri adım atmayacağız.

Emperyalist savaş örgütü NATO’ya ve temsilcilerine, işbirlikçilerine karşı sözümüzü söylemeye, savaş politikalarını teşhir etmeye, gençliğin kürsüsünü büyütmeye devam edeceğiz. 

Kısıtlanan hesabımızın ardından yeni hesabımızla buradayız: @genc_hayat_"

(Evrensel)
05.07.2026 08:55 / Güncelleme: 09:00

Ank-Ar'ın cumhurbaşkanlığı anketi: Erdoğan 3 senaryoda da birinci değil

Ankara Araştırma ve Danışmanlık'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair yaptığı araştırmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ve Mansur Yavaş'ın gerisinde kalıyor.

Ank-Ar'ın cumhurbaşkanlığı anketi: Erdoğan 3 senaryoda da birinci değil

Seçim sandığı. (Fotoğraf: AA)

05.07.2026 13:10

EMEP Urfa İl Örgütünden gözaltılara tepki ve dayanışma çağrısı

Ev baskınlarında gözaltına alınan parti yöneticileri için basın açıklaması yapan EMEP Şanlıurfa İl Örgütü, tüm işçi ve emekçileri, demokrasi güçlerini, sendikaları ve meslek örgütlerini hukuksuzluğa karşı dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

05.07.2026 09:56 / Güncelleme: 12:05

'NATO'ya dikensiz gül bahçesi' operasyonları sürüyor: Çok sayıda ilde onlarca gözaltı

Ankara'da 7-8 Temmuz'da yapılacak NATO Zirvesi öncesinde yurdun dört bir yanında düzenlenen operasyonlarda onlarca kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

'NATO'ya dikensiz gül bahçesi' operasyonları sürüyor: Çok sayıda ilde onlarca gözaltı

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!