05.07.2026 10:28 / Güncelleme: 10:48

Urfa'da NATO operasyonu: EMEP, TİP ve SEP üyelerine gözaltı

Ankara'da 7-8 Temmuz'da düzenlenecek NATO zirvesi öncesi Urfa'da ev baskınlarıyla Emek Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve Sosyalist Emekçiler Partisi üyeleri gözaltına alındı.

Urfa'da NATO operasyonu: EMEP, TİP ve SEP üyelerine gözaltı

Emek Partisi Urfa İl Başkanı Barış Can Güleç (solda) ve İl Yöneticisi Cemallettin Özden | Fotoğraflar: Evrensel

Urfa — Ankara'da 7-8 Temmuz'da gerçekleştirilecek NATO zirvesi öncesinde ülkenin dört bir yanında gözaltı ve tutuklamalar devam ederken, Urfa'da sabahın erken saatlerinde Emek Partisi (EMEP), Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri gözaltına alındı.

EMEP Şanlıurfa İl Başkanı Barış Can Güleç ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Özden evlerine düzenlenen baskınla gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçesine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, Güleç ve Özden'in Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğünde tutulduğu öğrenildi.

Gözaltılar, Emek Partisinin bugün Haliliye ilçesinde "Ekmek, Barış, Özgürlük İçin Saray Düzenine Son!" şiarıyla düzenleceği ilçe kongresi öncesinde yapıldı.

"Yoldaşlarımız derhal serbest bırakılsın!"

EMEP İl Örgütü sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde İl Başkanımız Barış Can Güleç ve İl Yönetim Kurulu Üyemiz Cemalettin Özden, evlerine yapılan polis baskınlarıyla gözaltına alındı. Gözaltı işlemlerine ilişkin avukatlara ve ailelerine herhangi bir somut gerekçe sunulmadı. Saray düzeninin yarattığı yoksulluğa, adaletsizliğe ve baskılara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Yoldaşlarımız derhal serbest bırakılsın! Baskılar, gözaltılar bizi yıldıramaz!" dedi.

(Evrensel)
05.07.2026 07:25 / Güncelleme: 09:45

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı: Kuvvetli sağanak ve fırtına bekleniyor

Ülke genelinde yağışlı ve fırtınalı hava dalgası etkili olacak. Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz, Denizli ve Konya'da yerel kuvvetli sağanak; Marmara ve Ege kıyılarında ise fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı: Kuvvetli sağanak ve fırtına bekleniyor

Fotoğraf: _Alicja_/Pixabay

05.07.2026 08:55 / Güncelleme: 09:00

Ank-Ar'ın cumhurbaşkanlığı anketi: Erdoğan 3 senaryoda da birinci değil

Ankara Araştırma ve Danışmanlık'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair yaptığı araştırmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ve Mansur Yavaş'ın gerisinde kalıyor.

Ank-Ar'ın cumhurbaşkanlığı anketi: Erdoğan 3 senaryoda da birinci değil

Seçim sandığı. (Fotoğraf: AA)

05.07.2026 07:55

Emniyet şeridinde duran otomobile TIR çarptı: 1 çocuk öldü, 3 yaralı

TEM Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde arıza nedeniyle emniyet şeridinde duran otomobile çarpan TIR’ın sulama kanalına devrildiği kazada aynı aileden E.M. (7) hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Emniyet şeridinde duran otomobile TIR çarptı: 1 çocuk öldü, 3 yaralı

Fotoğraf: DHA

05.07.2026 00:10

Komedyenler anlatıyor: 'Mizahın ifade alanı sahnedir, cezaevi değil'

Komedyen Deniz Göktaş’ın tutuklanması, Komedyenler Fırat Aksal, Oktay Şenol ve Leyla Ezgi Dinç'e göre korku iklimi yaratmak için. Ancak yollarına otosansürsüz devam etmek için çabalarken, bu baskıların direnci büyüttüğünü söylüyorlar.

Komedyenler anlatıyor: "Mizahın ifade alanı sahnedir, cezaevi değil"

Fotoğraf: Pixabay

05.07.2026 09:56 / Güncelleme: 10:14

'NATO'ya dikensiz gül bahçesi' operasyonları sürüyor: Çok sayıda ilde onlarca gözaltı

Ankara'da 7-8 Temmuz'da düzenlenecek NATO Zirvesi öncesinde yurdun dört bir yanında düzenlenen operasyonlarda onlarca kişi ev baskınlarıyla gözaltına alındı.

'NATO'ya dikensiz gül bahçesi' operasyonları sürüyor: Çok sayıda ilde onlarca gözaltı

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!