04.07.2026 09:25 / Güncelleme: 11:28

Hamaney’in resmi cenaze töreni Tahran'da gerçekleşiyor: 'İntikam' sloganları yükseldi

ABD-İsrail saldırısında hayatını kaybeden İran’ın eski lideri Ali Hamaney için Tahran'daki İmam Humeyni Musalla Camisi’nde tören yapıldı.

Hamaney’in resmi cenaze töreni Tahran'da gerçekleşiyor: 'İntikam' sloganları yükseldi

Fotoğraf: Morteza Salehi/Tasnim

Cumartesi sabahının erken saatlerinde Tahran Musallası’nın kuzey kapılarının açılmasıyla birlikte, Ali Hamaney’in cenaze töreni resmi olarak katılımcılara açıldı. Hamaney'in tabutu bu alanda halkın ziyaretine sunuldu. İslam Cumhuriyeti’nin eski lideri için altı günlük bir cenaze ve yas töreni programı planlanırken, yetkililer İran ve Irak’ın çeşitli şehirlerinde düzenlenecek bu merasimlere 15 ila 20 milyon arasında kişinin katılmasını beklediklerini ifade etti. Binlerce kişi Hamaney’in tabutu alana getirilmeden önce Musalla avlusunda toplandı; ABD aleyhine ve intikam alınmasını destekleyen sloganlar attı. Bu sırada bölgeden çok sayıda üst düzey yetkili de törene katıldı.

Fotoğraf: AA

Fotoğraf: AA

'İntikam' sloganları atıldı

Başkent Tahran’da İmam Humeyni Camii’nde ve çevresinde binlerce kişi Hamaney’i son yolculuğuna uğurlamak için toplandı.

Kalabalık, "Sözümüz bir! İntikam! İntikam!" sloganları attı.

Kerbala’da tören için güvenlik önlemleri hazırlanıyor

Kerbela İl Meclis Başkanı, bu eyalette Ali Hamaney'in cenaze töreni için bir dizi güvenlik ve hizmet önleminin hazırlandığını belirtti. Yapılan planlamalara göre cenaze töreninin 7 Temmuz günü Irak'ın Necef ve Kerbela şehirlerinde düzenlenmesi öngörülüyor.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, cenaze töreninin oturum aralarında Pakistan Senato Başkanı Yusuf Rıza Gilani ile bir araya gelerek görüştü. Galibaf bu görüşmede, Pakistan halkına ve yetkililerine şükranlarını sundu. Pakistan, İran ile ABD arasındaki görüşmelerin ana arabulucularından biri konumundadır.

Tasnim Haber Ajansı, Tahran Musallası'ndaki eski İran liderinin cenaze törenine katılan bazı Pakistanlıların fotoğraflarını yayınladı.

(Dış Haberler)
04.07.2026 04:11 / Güncelleme: 04:19

Mezuniyet töreninde hocalar kamu görevinden çıkarılan Tuna Tuğcu’nun fotoğrafıyla çıktı

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü hocaları, mezuniyet töreninde kamu görevinden çıkarılan Tuna Tuğcu’nun fotoğrafıyla çıktı.

Mezuniyet töreninde hocalar kamu görevinden çıkarılan Tuna Tuğcu’nun fotoğrafıyla çıktı

Fotoğraf: Ekran görüntüsü

04.07.2026 10:04 / Güncelleme: 10:08

İsrail Başbakanlık Ofisi: Netanyahu ve Trump yakın zamanda bir araya gelecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Donald Trump'ın, ‘yakın zamanda’ bir araya gelme konusunda mutabık kaldığı bildirildi.

İsrail Başbakanlık Ofisi: Netanyahu ve Trump yakın zamanda bir araya gelecek

Fotoğraf: The White House/Wikimedia Commons Public domain

04.07.2026 01:39 / Güncelleme: 10:15

Aydın Emekli Sendikalar Platformundan enflasyon açıklaması: Açıklanan enflasyon değil, yaşanan yoksulluktur

Aydın’da Tüm Emekliler Platformu bugün açıklanan enflasyon verileriyle ilgili yaptıkları açıklamada: “TÜİK'in açıkladığı rakamlar ne olursa olsun emeklilerin mutfağında yangın sürmektedir” dedi.

Aydın Emekli Sendikalar Platformundan enflasyon açıklaması: Açıklanan enflasyon değil, yaşanan yoksulluktur

Fotoğraf: Evrensel

04.07.2026 03:54 / Güncelleme: 08:12

2026 Dünya Kupası son 32 turu maçı: Zorlu maçta Yeşil Burun Adaları’nı yenen Arjantin son 16 turunda Mısır’la eşleşti

2026 Dünya Kupası son 32 turu maçında Arjantin çok zorlandığı maçta Yeşil Burun Adaları'nı 3-2 yenerek son 16 turunda Mısır'la eşleşti.

2026 Dünya Kupası son 32 turu maçı: Zorlu maçta Yeşil Burun Adaları’nı yenen Arjantin son 16 turunda Mısır’la eşleşti

Fotoğraf: AA

04.07.2026 10:36

Trump, İran'daki cenaze töreni ile ilgili konuştu: Bir hafta izin verdik

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın eski lideri Ayetullah Ali Hamaney'in cenaze törenleri nedeniyle müzakerelere geçici olarak ara verdiklerini belirterek, “Cenaze nedeniyle onlara bir hafta izin verdik” dedi.

Trump, İran'daki cenaze töreni ile ilgili konuştu: Bir hafta izin verdik

Fotoğraf: Beyaz Saray

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!