03.07.2026 09:17

Arıkan'dan iktidara dikkat çeken soru: ASELSAN ABD'ye mi satılacak?

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan, ASELSAN'ın ABD merkezli yatırım şirketi BlackRock'a satılacağı yönündeki iddiaları gündeme taşıdı. Arıkan, görüşmeler için ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack'ın görevlendirildiğinin öne sürüldüğünü belirtti.

Arıkan'dan iktidara dikkat çeken soru: ASELSAN ABD'ye mi satılacak?

Fotoğraf: ANKA

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, ASELSAN'ın ABD merkezli yatırım şirketi BlackRock'a satılacağı yönündeki iddiaları gündeme taşıyarak hükümete çağrıda bulundu. Arıkan, kamuoyunda dolaşan iddialara ilişkin açıklama yapılmasını isterken, görüşmelerin yürütülmesi için ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack'ın görevlendirildiğinin öne sürüldüğünü söyledi.

Yeni Yol Grup Toplantısı'nda konuşan Arıkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mart ayında BlackRock CEO'su Larry Fink ile gerçekleştirdiği görüşmeyi hatırlatarak, bu görüşmede ASELSAN'ın gündeme gelip gelmediğinin açıklanması gerektiğini ifade etti.

"BlackRock ASELSAN'ı mı almak istiyor?"

Konuşmasında son günlerde kamuoyunda dile getirilen iddialara dikkat çeken Arıkan, ASELSAN'ın "Türkiye'nin en önemli savunma sanayi kuruluşlarından" biri olduğunu vurguladı.

Arıkan, "Kamuoyunda dolaşan iddiaya göre BlackRock adlı Amerikan fonu ASELSAN'ı almak istiyor. Görüşmeleri yürütmesi için de Tom Barrack görevlendirilmiş. Bu iddiaların doğru olup olmadığı açıklığa kavuşturulmalıdır" dedi.

Erdoğan-Fink görüşmesini hatırlattı

BlackRock CEO'su Larry Fink'in mart ayında Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü hatırlatan Arıkan, görüşmenin içeriğine ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Arıkan, "Larry Fink ile Dolmabahçe'de ne görüşüldü? Bu görüşmede ASELSAN gündeme geldi mi? Kamuoyunun bu sorulara cevap alma hakkı vardır" ifadelerini kullandı.

(Politika Servisi)
03.07.2026 07:14

Meteoroloji'den kavurucu sıcak ve sağanak yağış uyarısı: Termometreler 41 dereceyi görecek

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken Urfa 41, Diyarbakır 40 dereceyle kavrulacak. Trakya ve iç kesimlerde aniden bastıracak sağanak yağışlara karşı da yurttaşlar uyarıldı.

Meteoroloji'den kavurucu sıcak ve sağanak yağış uyarısı: Termometreler 41 dereceyi görecek

Fotoğraf: Gökhan Balcı/AA

03.07.2026 00:20

‘Katiller için mi elimizi taşın altına koyuyoruz?’

'NATO’nun geleceği tarihlerde üretime 3 gün ara verileceği açıklandı. Ancak bu zorunlu duruşun faturası doğrudan işçinin cebine kesildi. 3 günlük duruşun cebimizdeki maliyeti günlük ücretimizin 4’te 1’inin kesilmesi olacak.'

‘Katiller için mi elimizi taşın altına koyuyoruz?’

Fotoğraf: Türk Traktör 

Ankara'dan Türk Traktör işçisi


İçerik yükleniyor...

03.07.2026 00:10 / Güncelleme: 07:31

İliç katliamı davasında 8'inci duruşmaya çağrı: Başka analar ağlamasın, bizi yalnız bırakmayın

Erzincan İliç’te 9 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasına dair açılan davanın 8. duruşmasına 7 Temmuz’da devam edilecek. Adalet arayışlarını sürdüren Yıldız ailesi, tüm duyarlı kesimlere dayanışma çağrısında bulundu.

İliç katliamı davasında 8'inci duruşmaya çağrı: Başka analar ağlamasın, bizi yalnız bırakmayın

Fotoğraf: Evrensel

02.07.2026 22:06 / Güncelleme: 03.07.2026 08:09

İzBB ile Belediye İş arasında anlaşma sağlandı: İZDOĞA'da toplu iş sözleşmesi imzalandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZDOĞA AŞ'de yaklaşık 3 bin 300 işçiyi kapsayan 2026-2028 dönemi toplu iş sözleşmesi, tarafların uzlaşmasıyla gece saatlerinde imzalandı.

İzBB ile Belediye İş arasında anlaşma sağlandı: İZDOĞA'da toplu iş sözleşmesi imzalandı

Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel

03.07.2026 05:48

Boğaziçi'de 'paraşüt akademisyen' tepkisi: Diploma alırken fotoğraf çektirmek istemeyen öğrenciye fiziksel müdahale

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü mezuniyet töreninde, kayyım yönetimi tarafından tepeden atanan Öğretim Üyesi Yasin Ramazan Başaran ile fotoğraf çektirmeyi reddeden bir öğrenci fiziksel engellemeyle karşılaştı.

Boğaziçi'de "paraşüt akademisyen" tepkisi: Diploma alırken fotoğraf çektirmek istemeyen öğrenciye fiziksel müdahale Görsel: @boununsesi X hesabından alınan ekran alıntıları
03.07.2026 01:00 / Güncelleme: 01:03

Alaattin Köseler hakkında ikinci tutuklama kararı

27 Şubat 2025'te şafak operasyonuyla gözaltına alınıp tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler hakkında ikinci tutuklama kararı daha verildi.

Alaattin Köseler hakkında ikinci tutuklama kararı

Fotoğraf: Beykoz Belediyesi

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!