02.07.2026 11:16 / Güncelleme: 11:56

Defalarca şiddete maruz kalan Aylin’in faillerine istenen ceza belli oldu: Evli olduğu erkeğe ağırlaştırılmış müebbet talebi

Evli olduğu erkek tarafından şiddete maruz kalan Aylin Güler, defalarca polise şikâyetçi oldu. Önlem alınmaması sonucu kaçırılan ve balkondan itilen Aylin’in evli olduğu erkek için, hazırlanan iddianamede müebbet hapis cezası verildi

Defalarca şiddete maruz kalan Aylin’in faillerine istenen ceza belli oldu: Evli olduğu erkeğe ağırlaştırılmış müebbet talebi

Fotoğraf: DHA

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, evli olduğu erkek tarafından defalarca şiddete maruz kalan Aylin Güler, 11 Mart’ta 4. Kattaki balkondan düşerek ağır yaralanmıştı. İhbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Aylin Güler, tedaviye alındı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Aylin Güler'in, eşinden şiddet gördüğü, bu nedenle şikayetçi olduğu, boşanma aşamasında oldukları, bir süre önce de babasının evine döndüğü belirtildi.

Kadının daha önce defalarca polise başvurduğu, bu nedenle 8 yaşındaki kızlarının da geçici süre ile devlet korumasına alındığı belirtildi.

“Arkadaşlarıyla plan yaptı” iddiası

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, Aylin Güler’in eşi tarafından balkondan atıldığı belirlendi. İddiaya göre, Okan Güler, kadına ulaşabilmek için arkadaşlarıyla plan yaptı. Otomobille kaçırılan Aylin Güler, götürüldüğü evin 4'üncü kat balkonundan evli olduğu erkek tarafından itildi. Soruşturmada Okan Güler ile olayda birlikte hareket ettikleri iddia edilen Atılım Ekren ve Emine Acar Ekren gözaltına alınıp tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın ardından Okan Güler ve birlikte hareket ettikleri iddia edilen 2 kişi hakkında hazırladığı iddianameyi tamamladı. Sanıklardan Okan Güler hakkında 'Kasten öldürme teşebbüs suçunun tasarlayarak işlenmesi' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 'İştirak halinde nitelikli ısrarlı takip' suçundan 2 yıla kadar, ‘Silahla birden fazla kişi tarafından birlikte eşe karşı kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 7 yıla kadar, ‘Silahlı yağma’ suçundan 15 yıla kadar, ‘Eşe karşı basit yaralama’ suçundan 1 yıla kadar, ‘Birlikte silahlı yağma’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianame Atılım Ekren hakkında 'Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçuna iştirakten' ağırlaştırılmış müebbet hapis, 'Cebir ve hile ile silahla birden fazla kişi tarafından birlikte kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna iştirakten' 7 yıla kadar hapis ve 'İştirak halinde ısrarlı takip' suçundan 2 yıla kadar hapis, Emine Acar Ekren hakkında ise 'Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçuna iştirak' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Kadın bir gün önce şikayetçi olmuş

İddianamede olayın detaylarına da yer verildi. Aylin Güler'in olaydan 1 gün önce kendisini tehdit eden boşanma aşamasındaki Okan Güler'den şikayetçi olduğu belirtildi. Bunun üzerine Okan Güler'in polis merkezine ifadeye çağrıldığı kaydedildi. Aynı gün Aylin Güler'in sivil polis otosuyla evine götürülmesi sırasında, Okan Güler'in aracı takip ettiği, polisin durumu fark etmesi üzerine şüphelinin takibi bıraktığı da iddianameye girdi. Bir gün sonra, 11 Mart'ta Aylin Güler'in ortak arkadaşları Atılım Ekren ile buluşup çocuğunun Çocuk Esirgeme Kurumu yurdundaki durumunu öğrenmek için birlikte polis merkezine gittikleri, dönüşte ise yanlarına yanaşan taksiden inen Okan Güler'in geldiği kaydedildi. Okan Güler'in taksiden inip, Aylin Güler ve Ekren'in içinde bulunduğu otomobile geçtiği de belirtildi.

Şiddet otomobilde başladı

Ardından Okan Güler'in, başına yumruk atarak darbettiği Aylin Güler'in biber gazı sıkarak kendisini koruma çalıştığı ancak elinden alındığına da iddianamede dikkat çekildi. Aylin Güler'in saçının çekilmesi ve darbedilmesi, yardım çağrılarının ise karşılıksız kalması da iddianamede yer aldı. Belinden tabanca çıkaran Okan Güler'in, Aylin Güler'in içinde cep telefonu, 15 çeyrek altın, 7 bin TL, kimlik kartı, ehliyet, kredi kartının bulunduğu çantayı zorla aldığı da iddianameye girdi. Kadının yardım istediği, polise gitmesini talep ettiği ancak bu isteğini karşılıksız bırakan araç sürücüsü Atılım Ekren'in evine götürüldüğü vurgulandı.

Evde de darbedilen Aylin Güler'in, balkonda Ekren ile sigara içen Okan Güler'in yanına gelip, kendisinin de sigara içmek istediğini söyleyerek, 'İmdat' diye bağırması üzerine her 2 omzundan Okan tarafından itildiği ve 4’üncü kattan aşağıdaki taksinin üzerine düştüğü kaydedildi.

(DHA)
02.07.2026 10:57

Geçiş ücretlerine çift zam modeli geliyor: İşte yeni uygulamanın detayları

Osmangazi Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne yapılan son zammın ardından yeni uygulamanın detayları ortaya çıktı. Buna göre YİD modeliyle işletilen köprü, otoyol ve tünellere yılda iki kez zam yapılması planlanıyor.

Geçiş ücretlerine çift zam modeli geliyor: İşte yeni uygulamanın detayları

(Temsili görsel) | Fotoğraf: DHA

02.07.2026 10:57

DEM Partili Hun, Bakan Bak'a sordu: Yurtlarda peş peşe yaşanan ölümlerde ihmal var mı?

DEM Parti Milletvekili Yılmaz Hun, son iki haftada kamu ve özel yurtlarda yaşanan öğrenci ölümlerini TBMM gündemine taşıdı. Hun, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yanıtlaması istemiyle önerge verdi.

DEM Partili Hun, Bakan Bak'a sordu: Yurtlarda peş peşe yaşanan ölümlerde ihmal var mı?

Fotoğraf: DEM Parti

02.07.2026 11:40 / Güncelleme: 11:55

Suriye geçici parlamentosuna 15 kadın üye atandı

Suriye'de HTŞ yönetiminin Halk Meclisi'ne atadığı 70 üyelik kontenjanda 15 kadın yer aldı. Geçici seçim sistemine göre Halk Meclisi'nin toplam üye sayısı 210'a ulaştı. Bunların 140'ı seçimle belirlenirken, 70 üye Colani tarafından atandı.

Suriye geçici parlamentosuna 15 kadın üye atandı

Fotoğraf: Ahmed akacha/Pexels

02.07.2026 03:09 / Güncelleme: 08:11

ABD helikopteri Arap Denizi'ne acil iniş yaptı: 4 kişilik mürettebattan 3'ü kurtarıldı, 1'i kayıp

ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı, bir helikopterinin Arap Denizi'nde "acil durum su inişi" gerçekleştirdiğini, 4 kişilik mürettebattan 3'ünün kurtarıldığını, 1 kişinin henüz bulunamadığını açıkladı.

ABD helikopteri Arap Denizi'ne acil iniş yaptı: 4 kişilik mürettebattan 3'ü kurtarıldı, 1'i kayıp

USS Abraham Lincoln | Fotoğraf: @CVN_72/X

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!