01.07.2026 12:00

Altınordu profesyonel liglerden neden çekildi?

Türkiye'de futbolun oyuncu fabrikalarından biri olarak bilinen Altınordu FK'den "Artık yorulduk" açıklaması geldi. Kulüp, 1 yıl boyunca aradığı yeni yatırımcıyı bulamayınca TFF 2. Lig'e katılmama kararı aldı.

Altınordu profesyonel liglerden neden çekildi?

Fotoğraf: Altınordu FK

Türkiye'nin en önemli altyapı kulüplerinden Altınordu Futbol Kulübü (FK), profesyonel liglerde artık yer almayacağını açıkladı. Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın sosyal medyadan yaptığı açıklamaya göre, İzmir ekibi önümüzdeki sezon TFF 2. Lig'e katılmayacak.

Altınordu FK'nin X hesabında paylaşılan açıklamada, 2012 yılından beri kulübü başarıyla taşıdıkları ancak artık yoruldukları ifade edildi. Kulübü devralacak yeni bir yatırımcı bulmak için 1 yıl boyunca uğraştıkları hatırlatılan açıklamada, aradıkları desteği bulamadıklarının altı çizildi.

Altyapıya odaklanma kararı

Açıklamada, bundan sonraki süreçte profesyonel lig mücadelesinden ziyade altyapı çalışmalarına yoğunlaşacağı vurgulandı. Açıklamada, özellikle 7-15 yaş arası çocuk futbolunun gelişimine odaklanılacağı ve Türkiye genelinde genç futbolcu yetiştirme faaliyetlerinin sürdürüleceği belirtildi. Açıklamada "Bu toprakların çocuklarına sözümüz var. Elimiz ayağımız tuttuğu sürece onlarla olmaya devam edeceğiz" denildi. Açıklama şu şekilde:

(Spor Servisi)
01.07.2026 06:06

Sıcak havaya rağmen yağmur sürprizi: İki ilde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

Yurt genelinde az bulutlu ve güneşli bir hava hakimken; öğle saatlerinden sonra Balıkesir ve Manisa çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış geçişleri tahmin ediliyor. Doğu'da ise kuvvetli rüzgar kapıda.

Sıcak havaya rağmen yağmur sürprizi: İki ilde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor

Fotoğraf: Halil Sağırkaya/AA

01.07.2026 08:12

Dünya Kupası'nda son 32 turu heyecanı sürüyor: Bugün hangi maçlar var, saat kaçta, hangi kanalda?

2026 FIFA Dünya Kupası'nda son 32 turu 1 Temmuz Çarşamba akşamı ve 2 Temmuz Perşembe sabahı oynanacak üç karşılaşmayla devam edecek. İşte günün maç programı, başlama saatleri ve yayın bilgileri.

Dünya Kupası'nda son 32 turu heyecanı sürüyor: Bugün hangi maçlar var, saat kaçta, hangi kanalda?

Fotoğraf: AA

01.07.2026 01:16

Marmaris açıklarında mülteci botu battı: 1 mülteci hayatını kaybetti, 2 mülteci kayıp

Muğla’nın Marmaris ilçesinde mültecileri taşıyan botun batması sonucu 1 mülteci hayatını kaybetti, 15 mülteci sağ olarak kurtarıldı. Kayıp olduğu değerlendirilen 2 mülteciyi arama çalışmaları sürüyor.

Marmaris açıklarında mülteci botu battı: 1 mülteci hayatını kaybetti, 2 mülteci kayıp

Fotoğraf: DHA

01.07.2026 11:45

İran’da Ali Hamaney’in cenaze töreni: 7 Temmuz Tahran’da resmî tatil ilan edildi

İran hükûmeti, Ali Hamaney’in cenaze töreni nedeni ile 7 Temmuz Salı günü başkent Tahran'da resmî tatil ilan edildiğini duyurdu.

İran’da Ali Hamaney’in cenaze töreni: 7 Temmuz Tahran’da resmî tatil ilan edildi

Fotoğraf: khamenei.ir/Wikimedia Commons CC BY 4.0

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!