29.06.2026 14:30 / Güncelleme: 14:33

İddia: Özel'in kuracağı partinin adı 'Yeni Parti' olacak

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı hakkında verilen “mutlak butlan” kararı sonrası Özgür Özel’in “Yeni Parti” adıyla yeni bir parti hazırlığında olduğu iddia edildi.

İddia: Özel'in kuracağı partinin adı "Yeni Parti" olacak

CHP'ye mutlak butlan kararı ardından Özgür Özel'in kuracağı partinin adının "Yeni Parti" olacağı iddia edildi. Partinin kamuoyuna duyurulacağı tarihini en geç 11 Temmuz olacağı da öne sürüldü.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı hakkındaki mutlak butlan kararı ardından Özgür Özel ve ekibinin yeni parti kuracağı gelişmesi gündemdekini yerini koruyor. Özel, yeni parti sorularına "Ya bir yol bulacağız ya bir yol açacağız" demişti.

Habertürk'ün aktardığına göre; Özel’e yakın kaynaklar, olağanüstü kurultay için 45 günlük sürenin 26 Temmuz’da dolacağını, tüzük gereği kurultay kararının ise en geç 11 Temmuz’da ilan edilmesi gerektiğini belirterek bekleme kararı aldıklarını ifade etti.

Öte yandan, 20 Temmuz’da başlayacak adli tatil öncesinde Yargıtay’ın karar vererek hukuki süreci kesinleştireceği yönündeki beklentinin de güçlü şekilde sürdüğü belirtiliyor.

Kurulacak partinin adının ne olacağı da merak konusuyken “Yeni Parti” isminin öne çıktığı iddia edildi.

(Politika Servisi)
29.06.2026 11:16

Trafik sigortasında yeni kurallar başlıyor: İşte tüm değişiklikler

SEDDK'nın yayımladığı yeni düzenleme ile trafik sigortasında değer kaybı, parça değişimi, ağır hasarlı araçlar ve tazminat süreçlerine ilişkin önemli değişiklikler 1 Temmuz 2026'da yürürlüğe giriyor.

Trafik sigortasında yeni kurallar başlıyor: İşte tüm değişiklikler

Fotoğraf: Thang Nguyen/Pexels

29.06.2026 08:05 / Güncelleme: 08:16

Tarih yazmaya devam ediyor: Lionel Messi 2026 Dünya Kupası'nda hangi rekorları kırdı?

Dünya Kupası kariyerindeki toplam gol sayısını 19'a çıkaran ve sahaya 21'inci kez kaptan olarak çıkan Lionel Messi, 2026 grup aşamasına kırdığı inanılmaz istatistiklerle damga vurdu.

Tarih yazmaya devam ediyor: Lionel Messi 2026 Dünya Kupası'nda hangi rekorları kırdı?

Fotoğraf: Hakan Akgün/AA

29.06.2026 09:24

'Kara kutu' açıldı: Diyanet Vakfı'nın geliri 20 milyar TL'yi aştı

Sayıştay denetimine tabi olmaması nedeniyle "Diyanet'in kara kutusu" olarak nitelendirilen Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2025'te nakdi bağışlardan 13,5 milyar TL topladığı, toplam gelirinin ise 20,2 milyar TL'ye ulaştığı ortaya çıktı.

"Kara kutu" açıldı: Diyanet Vakfı'nın geliri 20 milyar TL'yi aştı

Fotoğraf: Google maps

29.06.2026 12:12

Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik bahanesiyle trafik kıskacı

NATO Zirvesi öncesinde Ankara'da güvenlik önlemleri artırıldı. Kentte araçlar durdurularak kimlik, üst ve araç aramaları yapılırken, denetimlerin zirve boyunca süreceği bildirildi.

Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik bahanesiyle trafik kıskacı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!