Arnavutluk’ta hükümet karşıtı protestolar 28'inci gününde devam etti
Başkent Tiran'da “Arnavutluk satılık değildir” sloganıyla düzenlenen gösterilerde, Zvernec bölgesindeki sahilin ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı ve damadıyla bağlantılı şirkete satılması protesto ediliyor, hükümetin istifası isteniyor.
Fotoğraf: AA
Arnavutluk’un başkenti Tiran’da, Avlonya (Vlora) kentindeki Zvernec bölgesinde yapılması planlanan turizm projesine karşı başlatılan ve hükümetin istifasını talep eden gösteriler devam ediyor.
Tiran’da “Arnavutluk satılık değildir” sloganıyla düzenlenen gösterilerin 28'inci gününde dün çok sayıda kişi İskender Bey Meydanı’nda toplandı. Çeşitli pankart ve dövizler taşıyan göstericiler, Zvernec’teki bir sahilin ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump ile damadı Jared Kushner’le bağlantılı olduğu öne sürülen turizm projesi kapsamında satılmasını protesto etti.
Fotoğraf: AA
Daha sonra Arnavutluk bayraklarıyla Ulus Şehitleri Bulvarı’ndaki Başbakanlık binasına yürüyen göstericiler, buradaki konuşmaların ardından Tiran sokaklarında yürüyüş gerçekleştirdi.
(AA)
Evrensel'i Takip Et