26.06.2026 17:49 / Güncelleme: 18:13

NATO zirvesi öncesi sosyal medya hesaplarına erişim engeli: 'Milli güvenlik' gerekçesi öne sürüldü

Aralarında gençlik ve demokratik kitle örgütünün bulunduğu birçok sosyal medya hesabı NATO Zirvesi öncesi erişime engellendi.

NATO zirvesi öncesi sosyal medya hesaplarına erişim engeli: 'Milli güvenlik' gerekçesi öne sürüldü

Ankara'da 7-8 Temmuz’da savaş ve terör örgütü NATO'nun düzenleyeceği zirve öncesi iktidarın NATO için muhalefete dönük yaptığı operasyonun ardından bir sosyal medya hesaplarına da erişim engeli getirildi.

Gözaltı ve tutuklamaların ardından iktidar,  aralarında Emek Gençliği,  SOL Genç, Laborans, Toplumsal Muhalefet, Devrimci Gençlik Dernekleri, Devrimci Hareket, Halkevleri ve Umut Gazetesi olmak üzere birçok gençlik ve demokratik kitle örgütünün sosyal medya hesapları erişime engellendi.

Engelleme gerekçesi ise "millî güvenlik ve kamu düzeni" oldu. 

Emek Gençliği ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Erkan'ın hesabı da engellendi

Erişim engellerine dair Emek Partisi İstanbul Milletvekili İskender Bayhan,  "Hesap çok net: İçeride emekçilere acı reçete dayatmak, sömürüyü derinleştirmek; Dışarıda emperyalist savaş örgütleriyle suç ortaklığını büyütmek; Bu çürümüş düzene karşı birleşebilecek her sesi baskı ve sansürle susturmak! Bu baskı zincirinin bir halkası olarak, partimizin Genel Başkan Yardımcısı @arzuerkan4 ve @emek_gencligi_X hesaplarına da erişim engeli getirildi! Son günlerde yaşananlar anti-emperyalist talepler ile yoksulluğa, sömürüye ve baskılara karşı yürütülen emek ve demokrasi mücadelesinin etle tırnak gibi olduğunu bir kez daha gösteriyor. Emperyalizme bölgede ve içeride bekçilik edenler, işçi sınıfına ve halka köleliği dayatanların ta kendisidir" açıklamasında bulundu.

(Politika Servisi)
26.06.2026 17:04

Fenerbahçe’de forvet krizi: Guirassy transferi tıkandı, rota İngiltere’ye döndü

Fenerbahçe’nin forvet transferinde gündem değişti. Guirassy için Borussia Dortmund ile yürütülen görüşmeler tıkanırken, sarı-lacivertliler rotayı Premier Lig’e çevirdi.

Fenerbahçe’de forvet krizi: Guirassy transferi tıkandı, rota İngiltere’ye döndü

Fotoğraf: Fédération Guinéenne Football/Wikimedia Commons Public domain

26.06.2026 10:29

Trump'ın bir yıl önce açtığı 'Timsah Alcatraz' kapatıldı

ABD Başkanı Donald Trump'ın bir yıl önce törenle açtığı göçmen hapishanesi 'Timsah Alcatraz' kapatıldı. Florida'da ıssız bir alanda kurulan tesis, kötü şartlarıyla ve hak ihlalleriyle gündem olmuştu.

Trump'ın bir yıl önce açtığı 'Timsah Alcatraz' kapatıldı

Fotoğraf: Beyaz Saray

26.06.2026 16:29 / Güncelleme: 17:32

Avrupa aşırı sıcakların etkisi altında: Onlarca kişi boğuldu, orman yangını riski arttı

Avrupa'da yaşanan aşırı sıcaklar sürerken yeni uyarılar peş peşe geliyor. Güvenli tatil alanlarında serinleme imkanı bulunmayan çok sayıda kişi yaşamını yitirirken, orman yangını riski de gündemde.

Avrupa aşırı sıcakların etkisi altında: Onlarca kişi boğuldu, orman yangını riski arttı

Fotoğraf: AA

26.06.2026 10:16

Kanada'da yangın söndürme uçağının düşmesi sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi

Kanada'nın Northwest Territories bölgesinde orman yangınına müdahale eden yangın söndürme uçağı düştü. Kazada uçaktaki 3 kişi hayatını kaybederken, yangına müdahale çalışmaları sürüyor.

Kanada'da yangın söndürme uçağının düşmesi sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi

Fotoğraf: DHA

26.06.2026 10:34 / Güncelleme: 10:41

DİSK/Gıda-İş: ÇAYKUR işçileri arasında ayrımcılığı kabul etmiyoruz!

DİSK/Gıda-İş ÇAYKUR’da bazı bölümlerdeki mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin uzatılmasıyla ilgili açıklamasında, ÇAYKUR işçisi arasında ayrımcılığın kabul edilemez olduğunu belirterek düzenlemenin bütün mevsimlik işçileri kapsamasını talep etti.

DİSK/Gıda-İş: ÇAYKUR işçileri arasında ayrımcılığı kabul etmiyoruz!

Fotoğraf: Evrensel

26.06.2026 10:44 / Güncelleme: 11:11

2026'nın en çok hasılat yapan filmleri açıklandı: İlk 10'da büyük sürprizler

2026 yılında dünya genelinde en yüksek gişe hasılatına ulaşan filmler belli oldu. "The Super Mario Galaxy Movie"nin zirvede yer aldığı listede "Michael", "Project Hail Mary" ve "The Devil Wears Prada 2" gibi yapımlar da dikkat çekti.

2026'nın en çok hasılat yapan filmleri açıklandı: İlk 10'da büyük sürprizler

"The Devil Wears Prada 2" adlı filmden bir sahne.

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!