26.06.2026 06:58

Venezuela'da çifte depremin bilançosu ağırlaşıyor: Can kaybı 235'e yükseldi, yaralı sayısı 4 bini aştı

Venezuela'da 39 saniye arayla meydana gelen 7,5 ve 7,2 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından bilanço netleşiyor. Afet bölgesi ilan edilen La Guaira ve Caracas'ta sahra hastaneleri kurulurken, hükümet uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Venezuela'da çifte depremin bilançosu ağırlaşıyor: Can kaybı 235'e yükseldi, yaralı sayısı 4 bini aştı

Fotoğraf: Diko Betancourt/AA

Venezuela Sağlık Bakanı Carlos Alvarado, ülkedeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 235'e yükseldiğini, 4 bin 300'den fazla kişinin ise yaralandığını bildirdi.

AA'da yer alan habere göre Alvarado, ülkeyi vuran iki büyük depremin ardından son durumu değerlendirdi. Depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 235'e çıktığını aktaran Alvarado, 4 bin 300'den fazla kişinin ise yaralandığını belirtti. La Guaira eyaletinin depremden en çok etkilenen yer olduğunu vurgulayan Alvarado, "Şu an için elimizde yeterli ilaç ve tıbbi malzeme stoku bulunmaktadır ancak yoğunluğu yönetebilmek adına lojistik ağımızı tamamen La Guaira ve Caracas çevresine kaydırıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, acil durumlar dışında hastaneleri meşgul etmemeleridir" ifadelerini kullandı.

Hasta yoğunluğu nedeniyle sahra hastanelerinin kurulumuna başlandığını dile getiren Alvarado, şunları kaydetti:

"Tüm sağlık personelimize, doktorlarımıza, hemşirelerimize ve tıp öğrencilerimize çağrıda bulunuyorum; şu an her birinizin desteğine ihtiyacımız var. Yaralılarımıza hızlıca müdahale edebilmek için herkes en yakın sağlık merkezine intikal etmelidir. Sahra hastanelerinin kurulumuna başladık. Hedefimiz, hastane binalarındaki yükü hafifletmek ve durumu kritik olmayan hastaları buralarda tedavi ederek ameliyathaneleri ve yoğun bakımları durumu ağır olan depremzedelere ayırmaktır."

Devlet kanalı VTV'nin haberine göre, Venezuela Geçici Devlet Başkanı Delcy Rodriguez, İçişleri Bakanı Diosdado Cabello ve Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez, La Guaira'yı ziyaret etti. Macuto bölgesinde açıklamalarda bulunan Rodriguez, çöken binaların arasından "mümkün olan en fazla sayıda insanı kurtarmayı" umduklarını belirtti.

La Guaira'nın afet bölgesi ilan edildiğini hatırlatan Rodriguez, "Uluslararası yardım talebinde bulunduk, Dominik Cumhuriyeti'nden gelen ilk arama kurtarma ekipleri iniş yapmak üzere, önümüzdeki saatlerde ise diğer ülkelerden ekipler ulaşacak" diye konuştu.

Art arda iki büyük deprem meydana gelmişti

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Venezuela'da 39 saniye arayla 7,2 ve 7,5 büyüklüğünde iki deprem olduğunu bildirmişti.

USGS, Venezuela'da, Yaracuy eyaletine bağlı Yumare kentinin 23 kilometre güneydoğusunda 7,5, aynı eyalete bağlı San Felipe kentinin 24 kilometre kuzeydoğusunda ise 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıklamıştı.

Depremin derinliğinin Yumare'de 10, San Felipe'de ise 21,9 kilometre olduğu bilgisi paylaşılmıştı.

(Dış Haberler)
26.06.2026 00:12

Nitelik yok, sömürü ve şiddet çok

Son kez çalacak ders zili, iktidarın eğitimi getirdiği noktanın da alarm zili. Öğrencilere niteliksiz eğitim, okulda açlık ve MESEM’lerde iş cinayetlerinde ölüm düştü. Öğretmenler okullarda ve hak aradıkları alanlarda artan şiddetin kurbanı oldu.

Nitelik yok, sömürü ve şiddet çok
25.06.2026 19:23

Ankara'daki öğretmenlere Kağıthane'den destek

Ankara’da hakları için mücadele eden öğretmenlere destek vermek amacıyla Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapan emekçiler, öğretmenlere verilen sözlerin tutulmasını ve haklarının verilmesini talep etti.

Ankara'daki öğretmenlere Kağıthane'den destek

Fotoğraf: ANKA

25.06.2026 19:29 / Güncelleme: 23:39

NATO Zirvesi öncesi gözaltına alınmışlardı: 103 kişi tutuklandı

NATO Zirvesi öncesi gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 103 kişi, "Türkiye'nin terörle anılan bir ülke olması gayreti içinde terör eylemi gerçekleştirebilir" iddiasıyla tutuklandı.

NATO Zirvesi öncesi gözaltına alınmışlardı: 103 kişi tutuklandı

Fotoğraf: ANKA

25.06.2026 20:39

Ankara Adliyesi’nde sıkıyönetim düzeni: Çağlayan'daki hukuksuzluk sistemi Ankara'ya taşınıyor

NATO zirvesi bahanesiyle tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilenlere ilişkin konuştuğumuz ÇHD'li bir avukat, adliye koridorlarının kapatıldığı, avukatların darbedildiği süreç için "Verilmek istenen mesaj keyfilik düzenidir" dedi.

Ankara Adliyesi’nde sıkıyönetim düzeni: Çağlayan'daki hukuksuzluk sistemi Ankara'ya taşınıyor

Fotoğraflar: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!