25.06.2026 21:09

Dünya Mülteciler Günü'nde dayanışma mesajı

İzmir'de Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle bir araya gelen kitle örgütleri ve belediyeler, savaş ve yoksulluk nedeniyle yurtlarını terk eden milyonlar için insan onuruna yakışır bir yaşamın temel hak olduğunu vurguladı.

Dünya Mülteciler Günü'nde dayanışma mesajı

Fotoğraf: Evrensel

İzmir – Konak Kent Konseyi, Konak Belediyesi, İzmir Müzisyenler Derneği ve Konak Mülteci Derneği'nin birlikte düzenlediği, Dünya Mülteciler Günü etkinliği Aziz Vukolos Kilisesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

“Kuşlar Gibi Özgür, İnsanlar Gibi Kardeşçe” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, savaş, yoksulluk, afetler ve insan hakları ihlalleri nedeniyle topraklarını terk etmek zorunda kalan milyonlarca insanın yaşadığı zorluklara dikkat çekildi. Etkinlik boyunca mültecilerin yaşadıkları deneyimler, dayanışmanın önemi ve birlikte yaşam kültürünün geliştirilmesine yönelik mesajlar paylaşıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Fotoğraf: Evrensel

“İnsan onuruna yakışır bir yaşam herkes için temel bir hak”

Konak Kent Konseyi ve Ege Kent Konseyleri Birliği Başkanı Hamit Mumcu yaptığı konuşmada, göç olgusunun yalnızca mültecilerin değil tüm toplumun ortak meselesi olduğuna dikkat çekerek, “Dünya üzerinde milyonlarca insan savaşlar, çatışmalar ve çeşitli nedenlerle yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalıyor. İnsan onuruna yakışır bir yaşam hakkı herkes için temel bir haktır. Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle barışın, dayanışmanın ve birlikte yaşam kültürünün önemini bir kez daha vurguluyoruz. Farklılıklarımızla bir arada yaşayabildiğimiz, kimsenin yurdundan ayrılmak zorunda kalmadığı bir dünya özlemini paylaşıyoruz” dedi.

Mumcu, Konak Kent Konseyi olarak; insan haklarını, barışı, eşitliği ve birlikte yaşam kültürünü savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

İzmir Müzisyenler Derneği’nin Müzik dinletileri, Mülteci Çocuklar Korosu ve çeşitli etkinliklerle zenginleşen programda katılımcılar, göç ve mültecilik konularında farkındalık oluşturmanın yanı sıra toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

(Evrensel)
25.06.2026 19:23

Ankara'daki öğretmenlere Kağıthane'den destek

Ankara’da hakları için mücadele eden öğretmenlere destek vermek amacıyla Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapan emekçiler, öğretmenlere verilen sözlerin tutulmasını ve haklarının verilmesini talep etti.

Ankara'daki öğretmenlere Kağıthane'den destek

Fotoğraf: ANKA

25.06.2026 11:55 / Güncelleme: 16:02

Scorpions'tan İstanbul'da konser: Binlerce kişi 'Wind of Change' söyledi

Alman rock grubu Scorpions, 60. yıl turnesi kapsamında İstanbul'da sahne aldı. Grup, 1993 yılında konser verdiği İnönü Stadı'nın bulunduğu noktada 33 yıl sonra yeniden dinleyicileriyle buluştu.

Scorpions'tan İstanbul'da konser: Binlerce kişi 'Wind of Change' söyledi
25.06.2026 11:47 / Güncelleme: 17:08

Basına 'NATO zirvesi' engeline CHP'li Çakırözer'den tepki: 'Haber alma hakkının ihlalidir'

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Ankara’da yapılacak NATO zirvesi için bazı basın kuruluşları ve gazetecilere akreditasyon verilmemesine tepki gösterdi, "Basın özgürlüğünün ihlalidir" dedi.

Basına 'NATO zirvesi' engeline CHP'li Çakırözer'den tepki: 'Haber alma hakkının ihlalidir'

Utku Çakırözer | Fotoğraf: CHP

25.06.2026 12:49

Yozgat'ta arpa hasadı buruk başladı: TMO alıma başlamadı, tüccar alım fiyatının altında teklif ediyor

Yozgat’ta hububat hasadı buruk başladı. Çiftçi, girdi maliyetlerine göre açıklanan fiyatın düşük olduğunu belirterek, TMO'nun alım başlatmadığını, tüccarın ise ürüne açıklanan fiyatın altında fiyat teklif ettiğini söyledi.

Yozgat'ta arpa hasadı buruk başladı: TMO alıma başlamadı, tüccar alım fiyatının altında teklif ediyor

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!