25.06.2026 11:10

Fransa'da Ebola alarmı: Virüsle temas ettiği düşünülen 5 kişi karantinaya alındı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden dönen bir doktorda Ebola virüsünün tespit edilmesinin ardından, Fransa'da doktorla temas ettiği değerlendirilen 5 kişi tedbir amacıyla karantinaya alındı.

Fransa'da Ebola alarmı: Virüsle temas ettiği düşünülen 5 kişi karantinaya alındı

Fotoğraf: Kampus Production/Pexels

Fransa Sağlık Bakanı Stephanie Rist, ülkedeki ilk Ebola vakasıyla temas ettiği düşünülen 5 kişinin tedbir amaçlı karantinaya alındığını belirtti.

Bakan Rist, konuk olduğu France 2 kanalında ülkedeki Ebola vakasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dün Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki (KDC) insani yardım misyonundan dönen bir doktorda Ebola virüsü tespit edildiğini hatırlatan Rist, söz konusu kişinin deneyimli bir doktor olduğunu belirtti.

Rist, bu doktorun hastalığın başında olduğunu kaydederek, uçağa bindiği sırada herhangi bir belirtisi bulunmadığı, dolayısıyla virüsün bulaşıcı olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

Uçuş sırasında baş ağrısı şikayeti olan doktorun durumu ilgililere bildirdiğini aktaran Rist, bu nedenle doktorun uçak inince karşılanarak hastaneye götürüldüğünü ve burada 21 günlük karantinaya alındığını kaydetti.

Rist, uçakta doktora yakın olanları araştırdıklarını belirterek, doktorla temas ettiği düşünülen 5 kişinin tespit edilerek tedbir amaçlı karantinaya alındığını açıkladı.

Fransa Sağlık Bakanlığından dün yapılan açıklamada, KDC'den dönen bir doktorda Ebola virüsü tespit edildiği belirtilmişti.

Fransız topraklarında bu dönemde ilk kez Ebola virüsü görüldüğü kaydedilen açıklamada, Başbakan Sebastien Lecornu'nun durumu yakından takip ettiği aktarılmıştı.

Fransa Hükümet Sözcüsü Maud Bregeon ise dün yaptığı açıklamada, Ebola salgını durumunun kontrol altında olduğunu vurgulamıştı.

Ebola salgını

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusundaki Ituri eyaletinde açıklanan 246 şüpheli vaka ve 65 ölümün ardından 15 Mayıs'ta ülkede salgın ilan edilmişti.

DSÖ, 17 Mayıs'ta, yeniden ortaya çıkan Ebola salgını nedeniyle uluslararası halk sağlığı acil durumu ilan etmişti.

Sağlık yetkililerine göre, mevcut salgın, nadir bir Ebola varyantı olan "Bundibugyo" virüsünden kaynaklanıyor ve onaylanmış tedavisi veya aşısı bulunmuyor.

(AA)
25.06.2026 05:55

Bunaltıcı havalar başlıyor: Batıda yağış, Güneydoğu'da 40 derece sıcaklık

Sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyredecek. Marmara'nın batısı ile Doğu Karadeniz'de sağanak yağış etkili olurken, Urfa'da termometreler 40 dereceyi görecek.

Bunaltıcı havalar başlıyor: Batıda yağış, Güneydoğu'da 40 derece sıcaklık

Fotoğraf: Amanda María/Unsplash

25.06.2026 10:24 / Güncelleme: 10:35

Puan silme konuşuluyordu: UEFA'nın Fenerbahçe kararı ortaya çıktı

UEFA'nın mali kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle inceleme altında bulunan Fenerbahçe'nin alacağı ceza netleşiyor. Sarı-lacivertlilerin 7,5 milyon euro para cezası ve mali disiplin uyarısıyla karşı karşıya kalması bekleniyor.

Puan silme konuşuluyordu: UEFA'nın Fenerbahçe kararı ortaya çıktı

Fotoğraf: DHA

25.06.2026 00:26

Atanmış yöneticiler CHP binasına çilingirle girmişti: Meclis Üyesi Osman Akyol partiden ayrıldı

Mutlak butlan yönetimi tarafından atanan il yönetiminin gece yarısı çilingirle CHP Malatya İl Başkanlığı binasının kapılarını açarak binaya girmesinin ardından, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Osman Akyol CHP’den istifa ettiğini duyurdu.

Atanmış yöneticiler CHP binasına çilingirle girmişti: Meclis Üyesi Osman Akyol partiden ayrıldı
25.06.2026 11:15

Meksika’da devrimcilere yönelik saldırıya tepkiler sürüyor: 'Bu saldırılar hükümet politikası'

Meksika’da Devrimci Halk Cephesi (FPR) üyelerinin silahlı saldırıya uğramasına karşı, aralarında Meksika Marksist Leninist Komünist Partisinin de bulunduğu çok sayıda siyasi örgüt ve sendika ortak açıklama yayımladı.

Meksika’da devrimcilere yönelik saldırıya tepkiler sürüyor: "Bu saldırılar hükümet politikası"

Saldırıda Juan José Cruz Padilla (solda) hayatını kaybederken Alberto Martínez Luna ağır yaralandı.

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!