24.06.2026 10:42

Kılıçdaroğlu tarafından CHP Malatya İl Başkanlığına atandı: Hakan Satılmış, gece yarısı il binasına girdi

Kılıçdaroğlu yönetimi tarafından CHP Malatya İl Başkanlığına atanan Hakan Satılmış ve yönetimi, gece saatlerinde il binasına girdi. Satılmış, "Partililerimizi karşı karşıya getirmemek adına il binamızı teslim aldım" dedi.

Kılıçdaroğlu tarafından CHP Malatya İl Başkanlığına atandı: Hakan Satılmış, gece yarısı il binasına girdi

Fotoğraf: ANKA

Kılıçdaroğlu tarafından CHP Malatya İl Başkanlığı'na atanan Hakan Satılmış, gece yarısı il binasına girdi: Partililerimizi karşı karşıya getirmemek adına gece il binamızı teslim aldım

Mahkemenin mutlak butlan kararının ardından CHP Genel Başkanlık görevine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi tarafından Malatya İl Başkanlığı’na atanan Hakan Satılmış ve yönetimi, gece saat 01.00 sıralarında kapılarını açtırarak il binasına girdi.

Satılmış, binaya girdikten sonra yaptığı açıklamada, “Partililerimizi karşı karşıya getirmemek adına bu gece il binamızı teslim aldım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapıları bütün Malatya’ya açılmıştır. Artık örgütler milletvekillerinin veya belediye başkanlarının vesayeti altında olmayacaktır” dedi.

Kılıçdaroğlu yönetimi tarafından Malatya İl Başkanı Barış Yıldız’ın görevden alınmasının ardından il başkanlığına atanan Hakan Satılmış ve yönetimi, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bilgi vererek gece yarısı CHP Malatya İl Başkanlığı binasına girdi.

Satılmış, il binasını teslim aldıktan sonra yaptığı açıklamada, önceki yönetimi bir hafta boyunca beklediklerini belirterek, süreci partilileri karşı karşıya getirmeden tamamlamak istediklerini söyledi.

“Bu gece il binamızı teslim aldım"

Satılmış, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Değerli Malatyalılar, değerli Cumhuriyet Halk Partililer; önceki yönetimi tam bir hafta bekledim. Sükûnet içerisinde il binamızı teslim almak istedim. Ancak ne yazık ki karşı taraftan aynı sükûneti ve sağduyuyu göremedik. Partililerimizi karşı karşıya getirmemek adına bu gece il binamızı teslim aldım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapıları bütün Malatya’ya açılmıştır.

Artık örgütler milletvekillerinin veya belediye başkanlarının vesayeti altında olmayacaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partililer, örgütlerimizle ayağa kalkarak savunma pozisyonundan hücum pozisyonuna geçeceğiz. Hiç kimse yeise kapılmasın, Malatyalılar yeise kapılmasın. Örgütlerimizi çoğaltacağız, bütün Cumhuriyet Halk Partilileri kardeş bağıyla birleştireceğiz.

Bizim amacımız partimizi birleştirmektir. Bizim amacımız bölmek, parçalamak değildir. Bütün Cumhuriyet Halk Partilileri Malatya’da bir araya getireceğiz ve Malatya’da iktidarı sağlayacağız.

Hiç kimse, hiçbir güç Cumhuriyet Halk Partisi’ni esir alamaz. Hiçbir güç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğini kullanarak kendine rant sağlayamaz. Allah ve millet bizimle beraberdir. Cumhuriyet Halk Partililere yeni yönetim hayırlı olsun.”

(ANKA)
24.06.2026 06:31

Hava sıcaklıkları artıyor ama bazı illerde yağış var: Bugün hava nasıl olacak?

Yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Kuzeyde yerel sağanak yağış geçişleri görülürken, batı ve güney illerinde yaz güneşi yüzünü gösterecek.

Hava sıcaklıkları artıyor ama bazı illerde yağış var: Bugün hava nasıl olacak?

Fotoğraf: Nasirun Khan/Pexels

24.06.2026 01:49

Adalar Belediyesinde Başkanvekili seçim tarihi belli oldu

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı tarafından Adalar Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ali Ercan Akpolat’ın yerine 27 Haziran’da başkanvekili seçilmesini kararlaştırdı.

Adalar Belediyesinde Başkanvekili seçim tarihi belli oldu

Fotoğraf: ANKA

24.06.2026 08:59

YEKA ilanında değişiklik: Diyarbakır ve Mardin'deki sahalar revize edildi

Resmi Gazete'de yayımlanan düzeltme ilanıyla Diyarbakır Çınar ve Mardin Derik'te daha önce ayrı ilan edilen YEKA sahaları tek alan olarak yeniden düzenlenirken, koordinat bilgileri de güncellendi.

YEKA ilanında değişiklik: Diyarbakır ve Mardin'deki sahalar revize edildi

Fotoğraf: Freepik

24.06.2026 01:03

Starmer gitti, peki değişen ne olacak?

Keir Starmer’ın istifası İngiltere siyasetinde yeni bir tartışmanın kapısını açtı. Ancak milyonlarca işçi ve emekçi için asıl mesele çok daha farklı: Lider değişince hayat gerçekten değişecek mi, yoksa emekçiler aynı sorunlarla baş başa mı kalacak?

Starmer gitti, peki değişen ne olacak?

Fotoğraf: ANKA

24.06.2026 10:05

Trump'tan Gazze'de ateşkes öncesi Netanyahu'ya tepki: 'Yahudiler senden bıktı'

Trump'ın Gazze'de ateşkes öncesi Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail'in anlaşmayı kabul etmesi için baskı yaptığı ve "Yahudiler senden bıktı" dediği öne sürüldü.

Trump'tan Gazze'de ateşkes öncesi Netanyahu'ya tepki: "Yahudiler senden bıktı"

Fotoğraf: Beyaz Saray

24.06.2026 07:40

Hırvatistan gruptan çıkma umudunu son maça taşıdı, Panama Dünya Kupası'na veda etti

2026 Dünya Kupası L Grubu ikinci maçında Panama'yı 1-0 mağlup eden Hırvatistan ilk galibiyetini alırken, rakibi Panama turnuvaya veda etti.

Hırvatistan gruptan çıkma umudunu son maça taşıdı, Panama Dünya Kupası'na veda etti

Fotoğraf: Mert Alper Dervış/AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!