24.06.2026 06:04

Saç örme eylemi nedeniyle açığa alınmıştı: Hemşire İkra Avcı'nın cezası iki ay daha uzatıldı

Rojava'da YPJ üyesi bir kadının saçının kesilmesine tepki olarak başlatılan kampanyaya saçlarını örerek destek veren hemşire İkra Avcı'nın görevden uzaklaştırma kararı iki ay daha uzatıldı.

Saç örme eylemi nedeniyle açığa alınmıştı: Hemşire İkra Avcı'nın cezası iki ay daha uzatıldı

Fotoğraf: MA

Rojava'da bir Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) üyesinin, Kadın Koruma Birlikleri (YPJ) üyesi bir kadının saç örgüsünü kesmesine tepki olarak başlatılan kampanyaya destek veren hemşire İkra Avcı'nın görevden uzaklaştırma kararı uzatıldı.

Destek amacıyla saçlarını ördüğü gerekçesiyle daha önce meslekten uzaklaştırılan Avcı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, hakkındaki uzaklaştırma kararının iki ay daha uzatıldığını duyurdu. Avcı, gelişmeyi "İki ay daha görevden uzaklaştırma verildi" ifadeleriyle paylaştı.

(Haber Merkezi)
23.06.2026 21:22 / Güncelleme: 21:26

Direnişin 55. gününde Ağaç A.Ş. işçileri Saraçhane’de: İşimize geri dönmek istiyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Ağaç A.Ş.’de güvenlik soruşturması gerekçesiyle işten çıkarılan işçiler, 55 gündür Saraçhane’de direnişlerini sürdürüyor. İşçiler, hukuksuz uygulamalara son verilmesi ve işe iade taleplerini yineledi.

Direnişin 55. gününde Ağaç A.Ş. işçileri Saraçhane’de: İşimize geri dönmek istiyoruz
24.06.2026 00:14 / Güncelleme: 00:53

BM Komisyonu: İsrail, Gazze’de çocukları hedef alarak soykırım stratejisi yürütüyor

BM soruşturma komisyonunun yeni raporu, İsrail’in Gazze’de Filistinli çocukları kasıtlı olarak hedef aldığını ve bunun bir soykırım stratejisi olduğunu belgeledi.

BM Komisyonu: İsrail, Gazze’de çocukları hedef alarak soykırım stratejisi yürütüyor
Fotoğraf: @Lamineeyamal__ X hesabından alınmıştır

24.06.2026 00:37

Bir ‘yerel devrim’ hikayesi: Dikili

Osman Özgüven, belediye başkanlığı döneminde Dikili’de suyu 10 metreküpe kadar 1 kuruş yaptı. İlk halk ekmek fabrikasını açtı. Ulaşımın bedava olmasını sağladı. Bunlar, Dikili’de 40 yıl önce uygulanmış somut, kamusal dayanışma örnekleriydi.

Bir ‘yerel devrim’ hikayesi: Dikili
23.06.2026 19:35 / Güncelleme: 20:44

Kocaeli’de eğitim emekçilerine polis engeli: Vicdanınız körelmesin

Ankara’da taban maaş hakları için direnen öğretmenlere yönelik müdahaleleri protesto etmek isteyen eğitim emekçileri, Kocaeli’de engellendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakmak isteyen sendika temsilcilerine polis izin vermedi.

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!