Ürdün’de Dünya Kupası maçını izleyen taraftarlar arasında izdiham: 1 can kaybı 8 yaralı
Ürdün’ün başkenti Amman’da, Dünya Kupası maçını izlemek için toplanan taraftarlar arasında yaşanan izdihamda bir kişi hayatını kaybetti, sekiz kişi yaralandı.
Ürdün’de, Dünya Kupası’nda oynanan Ürdün-Cezayir maçını izlemek için başkent Amman’daki Haşimi Meydanı’nda toplanan taraftarlar arasında izdiham yaşandı.
Reuters’ın Ürdün Haber Ajansına dayandırdığı habere göre olay, salı günü sabaha karşı, Ürdün’ün Cezayir’e 2-1 yenildiği maç sırasında meydana geldi.
Yetkililer, meydanda yoğun kalabalık ve taraftar hareketliliği nedeniyle izdiham oluştuğunu bildirdi.
Acil yardım ekipleri olayın ardından dokuz kişiyi hastaneye kaldırdı. Yaralılardan biri daha sonra hayatını kaybederken diğer sekiz kişinin hafif ve orta derecede yaralandığı açıklandı.
Ürdün Kamu Güvenliği Müdürlüğü’ne dayandırılan açıklamada, olayla ilgili incelemenin sürdüğü belirtildi.
(Spor Servisi)
Evrensel'i Takip Et