22.06.2026 09:08 / Güncelleme: 23.06.2026 00:14

Adalar Belediyesi soruşturması: 39 kişi adliyeye sevk edildi

Adalar Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 42 kişiden 39'u adliyeye sevk edilirken, 3 kişi serbest bırakıldı.

Adalar Belediyesi soruşturması: 39 kişi adliyeye sevk edildi

DHA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Adalar Belediyesi'ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz ve Fırat Durak ve belediye personelinin de aralarında bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 42 kişiden 39'u adliyeye sevk edildi. 3 kişi ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilenler arasında olan Adalar Belediye Başkanı Ali ercan Akpolat hakkında tutuklama talep edildiği öğrenildi.

(Politika Servisi)
22.06.2026 14:28

CHP'li Meriç maden ruhsatlarını Meclis gündemine taşıdı: Ruhsat verilen alanların ne kadarı orman, tarım arazisi ve su havzası?

CHP Milletvekili Melih Meriç, maden arama ve işletme ruhsatlarının çevresel etkileri, denetim süreçleri ve yaptırımlara ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP'li Meriç maden ruhsatlarını Meclis gündemine taşıdı: Ruhsat verilen alanların ne kadarı orman, tarım arazisi ve su havzası?

Fotoğraf: Özer Akdemir/Evrensel

22.06.2026 19:29

Eskişehir'den Ankara'daki öğretmenlere destek: Verilen sözler tutulsun

Ankara’da hakları için direnen öğretmenlere destek vermek için Eskişehir’de yapılan açıklamada, Ankara’daki öğretmenlere uygulanan polis şiddeti tepki çekti. İktidara seslenen öğretmenler, verilen sözlerin tutulmasını istedi.

Eskişehir'den Ankara'daki öğretmenlere destek: Verilen sözler tutulsun

Fotoğraf: Evrensel

22.06.2026 12:29

Yerel basının sorunlarını Meclis gündemine taşındı | Yeneroğlu: Köklü gazetelerin kapanması yerel demokrasi için kayıp

İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, yerel basının yaşadığı ekonomik sorunlar, kapanan gazeteler, resmi ilan dağıtımı ve Basın İlan Kurumu uygulamalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Yerel basının sorunlarını Meclis gündemine taşındı | Yeneroğlu: Köklü gazetelerin kapanması yerel demokrasi için kayıp

Fotoğraf: ANKA

22.06.2026 14:07

Muğla'da Sivas Katliamı'nın 33. yılı anması: 'Adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz'

Muğla'da düzenlenen etkinlikte Sivas Katliamı'nda yaşamını yitiren 33 kişi anıldı. Anmada, Madımak Oteli'nin Utanç Müzesi yapılması ve katliamın tüm yönleriyle aydınlatılması talepleri dile getirildi.

Muğla'da Sivas Katliamı'nın 33. yılı anması: "Adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz"

Fotoğraf: Evrensel

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!