22.06.2026 05:41 / Güncelleme: 09:05

Hacıosmanoğlu, Montella'yı bırakmıyor: Akın Gürlek'ten yasa istedi

Basında çıkan "Montella ile yollar ayrılıyor" iddialarının ardından TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu sessizliğini bozdu. Teknik direktörün geleceğine dair son sözü söyleyen Hacıosmanoğlu, "Yoldakileri değiştirmeyiz" dedi.

Hacıosmanoğlu, Montella'yı bırakmıyor: Akın Gürlek'ten yasa istedi

Fotoğraf: Mehmet Özcan/AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella hakkında çıkan iddialara yanıt vererek İtalyan teknik direktöre destek çıktı. Adalet Bakanı Akın Gürlek'e de çağrı yapan Hacıosmanoğlu’ndan, "Acilen kanuni düzenleme yapılmalı" dedi.

Arizona Athletic Grounds'taki antrenman öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Hacıosmanoğlu, takımın başarısızlığı nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. "Dünya Kupası'na bu hedefler için gelmemiştik. Cenab-ı Allah nasip etmedi. Kalbimiz sızlıyor. Ancak unutmayalım ki, bizleri buralara taşıyan bizim çocuklar. Çoğu genç yaşta. Önümüzdeki turnuvalara bu çocuklar bizi taşıyacak. Bizim çocuklarımıza destek olmamız lazım" ifadelerini kullanan Hacıosmanoğlu, teknik heyet ve futbolculara sahip çıkacaklarını ifade etti.

Montella ile ilgili çıkan ayrılık iddialarına da değinen TFF Başkanı, teknik direktöre olan güvenlerini yineledi. "Hocamıza sahip çıkacağız. Burası kulüp takımı değil. Kulüplerde devamlılık olmadığı için başarısızlık geliyor. İki gündür hoca isimleri yazıyorlar. Biz yolda yürüdüklerimizi, yolda bulduklarımızla değişmeyiz. Hocamıza ve oyuncularımıza sahip çıkacağız" dedi.

Takımın ortaya koyduğu oyunun tamamen başarısız olarak değerlendirilmemesi gerektiğini savunan Hacıosmanoğlu, "Hocayı teknik olarak eleştirebilirsiniz ama direğin dibinden giden top ortada. Merih'in son anda vurduğu top içeri girse bugün farklı şeyler konuşuyor olacaktık. Yine bunları düzeltecek olan teknik kadro ve değerli kardeşlerimizdir. İki maçta 65 şut attı bu takım. Kötü mü oynadı?" değerlendirmesinde bulundu.

Adalet Bakanı Gürlek'e seslendi

Hacıosmanoğlu, eleştirilere karşı Adalet Bakanı Akın Gürlek'i göreve çağırarak, "Ben buradan çok sevdiğim, değer verdiğim, beraber de İstanbul Başsavcılığı'yken çalıştığım Adalet Bakanımıza sesleniyorum. Sayın cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Adalet Bakanlığına görevlendirildi ve kendisinin de bu ülkeye üstün hizmetleri olacağına inanıyorum. Ama elbette ki yorum yapacağız, yazacağız, çizeceğiz ama ahlak sınırlarını aşmayacağız. Kendisinden özellikle istirhamım; dünyadaki bütün örneklerine baksınlar, böyle bir rezillik dünyanın hangi ülkesinde var? Ve bunlarla ilgili acilen kanuni bir düzenlemenin yapılması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

(Spor Servisi)
22.06.2026 07:40

Meteoroloji'den peş peşe uyarılar: Ege ve Marmara'ya kuvvetli rüzgar, Karadeniz'e sağanak alarmı

Sıcaklıklarda büyük bir değişiklik beklenmezken, Ege ve Marmara'da kuvvetli rüzgarın yaratabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olun çağrısı yapıldı. Karadeniz'in iç kesimlerinde ise sağanak yağış etkili olacak.

Meteoroloji'den peş peşe uyarılar: Ege ve Marmara'ya kuvvetli rüzgar, Karadeniz'e sağanak alarmı

Fotoğraf: Omkar Jadhav/Unsplash

21.06.2026 22:15 / Güncelleme: 22:17

Özgür Özel, öğretmenlere polis müdahalesine tepki gösterdi: Bu kara düzeni öğretmenlerle birlikte değiştireceğiz

Ankara’da öğretmenlere polisin müdahale etmesine CHP Lideri Özgür Özel tepki gösterdi. Özel, “Bu kara düzeni, bugün biber gazıyla terbiye edilmek istenen öğretmenlerle birlikte değiştireceğiz” dedi.

Özgür Özel, öğretmenlere polis müdahalesine tepki gösterdi: Bu kara düzeni öğretmenlerle birlikte değiştireceğiz

Fotoğraf: ANKA

22.06.2026 06:41 / Güncelleme: 07:05

'Dokunulmazlıkların kaldırılmasından pişman değilim' demişti: Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş'a ziyaret kararı

Katıldığı canlı yayında dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek verdiği için "Pişman değilim" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun, gelen tepkilerin ardından Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edeceği açıklandı.

'Dokunulmazlıkların kaldırılmasından pişman değilim' demişti: Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş'a ziyaret kararı

Fotoğraflar: ANKA | Kolaj: Evrensel

22.06.2026 02:14

CHP İzmir İl Başkanı olarak atanan Utku Gümrükçü, İl Başkanlığı’na geldi: 'Binanın içine girdiler, kapıları kırarak.'

CHP İzmir İl Başkanı atanan Utku Gümrükçü gece saatlerinde il binasına geldi. İçerde gruplar arasında gerginlik yaşandı. Çağatay Güç, "30-40 kişilik grupla binaya girdiler kapıları kırarak. Genel Merkez'de yaptıklarını İzmir'e de yaptılar" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı olarak atanan Utku Gümrükçü, İl Başkanlığı’na geldi: “Binanın içine girdiler, kapıları kırarak.”

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!