21.06.2026 19:17 / Güncelleme: 21:39

Ankara'da hakları için direnen öğretmenlere müdahale: Madenci Anıtı'na yürümelerine izin verilmiyor

Temsilcilik binası önünden Madenci Anıtı'na yürümek isteyen Ankara'daki öğretmenlere polis bir kez daha müdahale etti.

Ankara'da hakları için direnen öğretmenlere müdahale: Madenci Anıtı'na yürümelerine izin verilmiyor

Fotoğraf: Evrensel

Elif Turgut
[email protected]


Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ve mülakat mağduru öğretmenlerin, hakları için Ankara'daki direnişleri devam ediyor. Bugün Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Ankara İl Temsilciliği önünde bir araya gelen öğretmenlere polis bir kez daha müdahale etti.

Temsilcilik binası önünden madenci anıtına "Komisyon toplansın, öğretmenler yaşasın" talebiyle yürümek isteyen öğretmenlere polis müdahale etti. Bu müdahale ile birlikte öğretmenlere 6 günde 4 defa polis müdahalesi gerçekleşti.

Polisin temsilcilik binası önünü barikatla çevirmesinin ardından, bina önündeki öğretmenler tepki gösterdi. "Bu abluka dağıtılacak, direnen öğretmen kazanacak" sloganları yükseldi.

“Biz buraya hakkımızı almadan dönmemek üzere geldik”

Sendika önünde açıklama yapan öğretmenler, "Biz buraya keyfimizden gelmedik. Günlerdir görmediğimiz muamele kalmadı. Biz 3 gündür burada, sendikamızın önünde, bize hiçbir alan kalmadığı, 'Ankara size kapatıldı' dedikleri için bekliyoruz. Biz isteriz ki rahatça işimize gidebilelim, kiramı ve faturamı nasıl ödeyeceğiz derdimiz olmasın. Çok şey istemediğimizi biliyoruz, onlar da biliyorlar. Bütün sermayedarların ortak menfaati nedeniyle buradayız. Onlar daha fazla kâr etsin, batmasınlar diye buradayız. Ama biz battık. Biz geçinemiyoruz, yoksuluz, işsiziz. Ama kabul etmiyoruz. Kabul etmeyeceğiz dediğimiz için Ankara'nın her yeri bize yasaklandı. Bize güvenmediklerini söylüyorlar, biz güveniyor muyuz? Bize kaç defa sözler verildi, 'taban maaş yönetmeliğe yazılacak' denildi, 'sizinle toplantı alınacak' denildi. Biz buraya hakkımızı almadan geri dönmemek üzere geldik” ifadelerini kullandılar.

 

Ablukaya alınan öğretmenlere polis sert müdahale etti. Bir öğretmenin fenalaştığı öğrenildi.

Öğretmenlerin ablukaya alınmasına tepki gösteren Özel Sekör Öğretmenleri Sendikası Eren Edebali iktidara seslenerek, "utanmıyor musunuz" diye sordu.

21.06.2026 16:40 / Güncelleme: 17:39

Icardi ile Galatasaray arasında ayrılık çanları mı çalıyor?

Galatasaray ile Mauro Icardi arasında yürütülen sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlık nedeniyle çıkmaza girdiği öne sürüldü. İddiaya göre sarı-kırmızılı yönetimin teklif ettiği şartlar ile Arjantinli yıldızın talepleri arasında uzlaşma sağlanamadı.

Icardi ile Galatasaray arasında ayrılık çanları mı çalıyor?

Fotoğraf: DHA

21.06.2026 13:11

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Katar'taki 6 milyar dolarımız geri dönecek

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, bugün müzakere sürecinin başlamasıyla Katar'da bloke edilen 6 milyar doların serbest bırakılacağını açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Katar'taki 6 milyar dolarımız geri dönecek

Fotoğraf: ANKA

21.06.2026 13:47

Norveç’te ırkçılardan polis koruması altında yeni provokasyon

Norveç’te ırkçı SIAN grubu polis koruması altında Kur’an yakarak provokasyonlarına bir yenisini ekledi. Grup ırkçılık karşıtları tarafından protesto edildi. Öte yandan anketler göçmen karşıtı FRP’nin birinci parti olduğuna işaret ediyor.

Norveç’te ırkçılardan polis koruması altında yeni provokasyon

Fotoğraf: Evrensel

21.06.2026 15:40 / Güncelleme: 17:07

Translar yasaklara rağmen yürüdü: 'Birbirimizi kentin dört bir yanında bulduk'

12. İstanbul Trans Onur Yürüyüşü, yasak ve polis ablukasına rağmen Kadıköy'de gerçekleştirildi. Translar, nefret cinayetlerinde yaşamını yitirenleri anarken hormon erişimindeki kısıtlamalara ve ayrımcı politikalara tepki gösterdi.

21.06.2026 17:55

ABD halkının yüzde 65'i Trump’ın İran politikasını onaylamıyor

ABD'de yapılan araştırma, ülkenin üçte ikisinin ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a karşı savaşı yönetme biçimini ve İsrail'e yönelik tutumunu onaylamadığını ortaya koydu. Trump’ın ekonomi politikalarına destek de üçte bir düzeyinde.

ABD halkının yüzde 65'i Trump’ın İran politikasını onaylamıyor

Fotoğraf: Beyaz Saray

21.06.2026 12:32

Isparta'daki tur midibüsü kazasında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu

Isparta'nın Gelendost ilçesinde dün tur midibüsünün şarampole devrildiği kazada hayatını kaybedenlerden 4'ünün kimlikleri belli oldu. Midibüsün sürücüsü gözaltına alındı.

Isparta'daki tur midibüsü kazasında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!