21.06.2026 18:39 / Güncelleme: 20:27

Ravive Kozmetik'te katledilen işçilerin aileleri: Adalet mücadelemiz devam edecek

Ravive Kozmetik'te yakınlarını kaybeden aileler Gebze'de adalet nöbetini sürdürüyor. Eylemde konuşan Selçuk Çiftçi, "Patronların çocuklarının bu fabrikalarda çalışma ihtimali yok" derken Hakkı Özdal ise Gebze basınına davayı takip etme çağrısı yaptı.

İzel Gözde Meydan
[email protected]


Kocaeli – Dilovası’nda bulunan Ravive Kozmetik fabrikasında, 8 Kasım 2025'te meydana gelen ve 3’ü çocuk 7 işçinin yaşamını yitirdiği katliamın ardından adalet arayışı sürüyor. Hayatını kaybeden işçilerin yakınları, bugün de Gebze Kent Meydanı’nda bir kez daha adalet nöbetindeydi.

Adalet nöbetine Petrol-İş, Birleşik Metal-İş, Nakliyat-İş, Tüm Emekliler Sendikası, Veli Der, TMMOB MMO, Eğitim-İş, Eğitim Sen, CHP, Emek Partisi de destek verdi.

“Bu düzen değişmedikçe işçiler ölmeye devam edecek”

Birleşik Metal İş Gebze 1 Nolu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, oğlunun babalar günü dolayısıyla kendisine hediye ettiği parfümü örnek göstererek üretim süreçlerindeki emek sömürüsüne dikkat çekti.

Parfümün arkasında işçilerin emeği ve yaşanan acıların bulunduğunu belirten Çiftçi, kapitalist üretim anlayışının insan yaşamını değersizleştirdiğini söyledi.

Türkiye’de milyonlarca babanın Babalar Günü’nde dahi fazla mesai yapmak zorunda kaldığını ifade eden Çiftçi, metal işçilerinin yıllardır adaletsizlik, güvencesizlik ve sendikal baskılarla karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Çiftçi, “Burada adaleti sağlayabiliriz ama adil bir düzen kuramayız. Patronların çocuklarının bu fabrikalarda çalışma ihtimali yok. Bu düzen değişmediği sürece insanlar ölmeye devam edecek. O nedenle bu düzeni değiştirmek zorundayız” dedi.

Özdal: Bu davaya gösterilen ya da gösterilmeyen ilgiyi takip edeceğiz

Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Hakkı Özdal ise ailelere başsağlığı dileyerek yangının ilk gününden itibaren süreci takip etmeye çalıştıklarını söyledi.

Davayı Kandıra’da takip ettiklerini ve Gebze’ye taşınması için çaba gösterdiklerini ifade eden Özdal, özellikle Dilovası yerel basınına çağrıda bulunarak, yaşanan katliamın kendi ilçelerinde meydana geldiğini ve bu nedenle daha fazla sorumluluk alınması gerektiğini belirtti. Özdal “Basın mensubu olmak bir kamu görevidir. Bu davaya gösterilen ya da gösterilmeyen ilgiyi takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İşçilerin adalet arayışına destek çağrısı

Birleşik Metal-İş üyesi bir kadın işçi ise vatandaşlara ve emekçilere seslenerek, ailelerin yalnız bırakılmaması çağrısı yaptı.

“Duyarsız kalmayın. Yalvararak öldüler, diri diri öldüler. Patronlara para kazandırmak için hayatlarını kaybettiler” diyen kadın işçi, Gebze Kent Meydanı’ndaki nöbet çadırına destek verilmesini istedi.

İşverenlerin gerekli önlemleri almadığını, devletin denetim görevini yerine getirmediğini ve yargının caydırıcı cezalar vermediğini belirten Kocaeli İSİG Meclisinden Selçuk Karstarlı, bunun iş cinayetlerinin sürmesine neden olduğunu söyledi.

Yaklaşan NATO toplantısı için milyarlarca dolarlık harcamalar yapıldığını ancak işçi sağlığı ve iş güvenliği denetimlerine yeterli kaynak ayrılmadığını ifade eden Karstarlı, “Bu ölümler de politiktir, bu katliamlar da politiktir” dedi.

21.06.2026 16:40 / Güncelleme: 17:39

Icardi ile Galatasaray arasında ayrılık çanları mı çalıyor?

Galatasaray ile Mauro Icardi arasında yürütülen sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlık nedeniyle çıkmaza girdiği öne sürüldü. İddiaya göre sarı-kırmızılı yönetimin teklif ettiği şartlar ile Arjantinli yıldızın talepleri arasında uzlaşma sağlanamadı.

Icardi ile Galatasaray arasında ayrılık çanları mı çalıyor?

Fotoğraf: DHA

21.06.2026 09:15

Türkiye'den yeni karar: Bu yaş grubundakiler Türkiye'ye vizesiz seyahat edecek

Cumhurbaşkanı kararıyla Cezayir vatandaşlarının belirli yaş gruplarına Türkiye'ye vizesiz giriş hakkı tanındı. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme kapsamında 15 yaş altı ve 50 yaş üstü vatandaşlar 90 güne kadar vizeden muaf olacak.

Türkiye'den yeni karar: Bu yaş grubundakiler Türkiye'ye vizesiz seyahat edecek

Fotoğraf: Nicole Geri/Unsplash

21.06.2026 11:42 / Güncelleme: 11:53

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ABD-İran görüşmeleri için İsviçre'de

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ABD ile İran arasında imzalanan mutabakat sonrası görüşmelere katılmak üzere İsviçre'ye gitti.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ABD-İran görüşmeleri için İsviçre'de

Fotoğraf: DHA

21.06.2026 12:22

Kendi partisinden yoğun baskı var: İngiltere Başbakanı Starmer istifa edecek mi?

İngiliz basınına göre Başbakan Starmer, İşçi Partisi milletvekillerinin ve kabinenin yoğun istifa baskısı altında. Starmer’ın yerine  ara seçimlerde milletvekili seçilen Manchester Belediye Başkanı Burnham’ın atanması isteniyor.

Kendi partisinden yoğun baskı var: İngiltere Başbakanı Starmer istifa edecek mi?

Fotoğraf: Number 10/Wikimedia Commons OGL 3

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!