21.06.2026 16:15

Kahire’de ‘paralel’ mutabakat görüşmesi: Bakan Hakan Fidan da katıldı

ABD-İran arasında imzalanan mutabakatı görüşmek üzere Pakistan, Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır dışişleri bakanları Kahire’de bir araya geldi.

Kahire’de ‘paralel’ mutabakat görüşmesi: Bakan Hakan Fidan da katıldı

Toplantıya katılan dışişleri bakanları Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü. | Fotoğraf: Mısır Cumhurbaşkanlığı

İran'a karşı 28 Şubat'ta başlattığı savaşta hedeflerine ulaşamayan ABD'nin geçtiğimiz günlerde mutabakat zaptı imzalamasının ardından ABD ve İran heyetleri İsviçre'de bir araya geldi. Öte yandan Pakistan, Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır dışişleri bakanları da Kahire’de mutabakatı görüşmek üzere buluştu.

"Taahhütler teyit edildi"

Dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleşen zirvede Türkiye adına Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yer aldı. Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tahir Andrabi, X platformunda yaptığı paylaşımda, bakanların “bölgesel gelişmeleri, İslamabad Mutabakat Anlaşması’nın uygulanmasını ve öncelikli iş birliği alanlarını” görüşmek üzere “sınırlı katılımlı bir formatta” bir araya geldiklerini belirtti. 

Andrabi, dört ülkenin “diyalog, diplomasi ve ortak zorlukların bölgesel düzeyde ele alınmasına yönelik taahhütlerini” yeniden teyit ettiklerini kaydederek, “Pakistan, Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır, daha barışçıl, istikrarlı ve birbirine bağlı bir bölge için iş birliğini derinleştirmeye devam ediyor” dedi. 

"Vizyon ortaya koymanın gayreti içerisindeyiz"

AA’ya konuşan Bakan Fidan ise ‘savaş sonrası bölgenin düzeni’ konusunda yaptığı yorumda, “Buna ilişkin dışarıdan bir vizyon dayatılmadan biz bölge ülkeleri olarak uluslararası iş birliği içerisinde bir vizyon ortaya koymanın da gayreti içerisindeyiz, bunu da ortaya koyacağız” dedi. 

Dört ülke arasındaki ilk toplantı, 20 Mart 2026’da Riyad’da, son toplantı ise Antalya’da düzenlenmişti.

(Dış Haberler)
21.06.2026 17:23

Kurulmak istenen kül depolama alanına tepki: 'Latmos'a sahip çıkacağız'

Kipaş kağıt fabrikası tarafından tarihi Latmos Dağı'nda, Sofular köyüne çok yakın bir mesafede kurulmak istenen kül depolama alanı projesine halk tepkili. “Latmos’a, Sofular’a ve geleceğimize sahip çıkacağız” diyen halk mücadele çağrısı yaptı.

Kurulmak istenen kül depolama alanına tepki: “Latmos'a sahip çıkacağız”

Fotoğraf: Evrensel

21.06.2026 10:04 / Güncelleme: 10:09

İsrail güçleri Suriye’de Dera yakınlarında ilerliyor

Suriye’nin güneyindeki Dera kırsalında İsrail güçlerinin Yermuk Havzası bölgesine ilerlediği ve bazı köylerde evlere baskın düzenlediği bildirildi.

İsrail güçleri Suriye’de Dera yakınlarında ilerliyor

Fotoğraf: AA

21.06.2026 13:10

Kredi hacmi arttı, batık krediler katlandı: Takipteki alacaklar yüzde 155 arttı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, kredi hacmindeki artışa rağmen takipteki alacakların çok daha hızlı yükseldiğini belirterek ekonomideki kırılganlığın derinleştiğini söyledi.

Kredi hacmi arttı, batık krediler katlandı: Takipteki alacaklar yüzde 155 arttı

Fotoğraf: ANKA

21.06.2026 08:32

En düşük emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Haziran enflasyonu belirleyici olacak

Milyonlarca emekli ve memurun beklediği temmuz zammı için ilk hesaplamalar ortaya çıktı. Haziran enflasyonuna bağlı senaryolara göre en düşük emekli maaşındaki artışın 3 bin 500-4 bin lira bandında kalabileceği belirtiliyor.

En düşük emekli maaşına ne kadar zam gelecek? Haziran enflasyonu belirleyici olacak

Fotoğraf: elifalpar/Pixabay

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!