İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı kaçırıldı
Gazeteci Timur Soykan İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal’ın evinin önünden kaçırıldığını duyurdu.
Gazeteci Timur Soykan, İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal’ın evinin önünden kaçırıldığı, 14 saattir kendisinden haber alınamadığını duyurdu.
Timur Soykan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal, Maltepe’deki evinin önünden kaçırıldı. 14 saattir haber alınamıyor. Erhan Karaal dün akşam saat 21.00 sıralarında evinden çıktı ve arabasının yanına gitti. Ailesi ile bir ziyarete gideceklerdi ve aracın başında onları bekliyordu. Bu sırada yanında duran araçtan inen 3 kişi Erhan Karaal’ı kafasına vurarak darp etti ve geldikleri araca bindirdiler. Bir iddiaya göre; kafasına siyah çuval geçirdiler. Erhan Karaal’ın çocuğu ve bir komşusu kaçırıldığı anları gördü.
Eşi karakola giderek başvurdu. Erhan Karaal’ın aynı sokakta bulunan bir araçla aynı model, renk olan plakası kopyalanmış bir araçla kaçırıldığı tespit edildi. Arama çalışmaları devam ediyor.”
Başsavcılıktan açıklama
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise Karaal’ın bulunması için soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada “17 Haziran 2026 tarihinde ilimiz Maltepe ilçesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal’ın kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldığı bilgisine ulaşılması üzerine mağdurun bulunması ve şüphelilerin yakalanması için kolluğa gerekli talimatlar verilmiş olup soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir” ifadeleri yer aldı.
Telefon sinyali Kartal’da tespit edildi
Halk TV canlı yayınına bağlanan Erhan Karaal'ın eşi Ayşe Karaal, şöyle konuştu: “Dün akşam eşimle sahile inecektik. Kızım bisikletini bağlaması için onlar önden gittiler. Bir arabada 4 ya da 5 kişi vardı. İki kişi eşimi kıstırıp, kafasına vurup arabanın içine attı. O sırada bizim apartmandan gelen komşum ‘Erhan, Erhan’ diye bağırdı. Hepimiz dışarı çıktık, hemen 153’ü aradık. Sağ olsun polis ekipleri anında müdahale etti. Ama dün akşam saat 21.00’den beri eşim Erhan Karaal’a hiçbir şekilde ulaşamadık.”
Bir komşusunun kaçıran aracı takip etmeye çalıştığını ancak başarılı olamadığını belirten Karaal, “Komşumuz arabanın plakasını ve modelini tespit etmişti. Daha sonra polis memurlarımız aynı aracın birebir aynısını Altıntepe tarafında buldu. Ancak bize verilen bilgiye göre o araç üç gündür hiç çalıştırılmamış. Muhtemelen aynı model ve aynı plakaya sahip ikinci bir araç hazırlanmış ve kaçırma olayında o kullanılmış” dedi.
Ayşe Karaal, eşinin telefonundan son olarak Kartal civarında sinyal alındığını da belirterek, polis ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
(Haber Merkezi)
Evrensel'i Takip Et