18.06.2026 10:48 / Güncelleme: 12:04

Özgür Özel, adli tatili işaret ederek yeni parti için tarih verdi

Kurultay sürecinin tıkanması ihtimaline karşı adli tatil takvimini işaret eden Özgür Özel, CHP tabanının umudunu kırmamak gerekçesiyle her türlü adımı atmaya hazır olduklarını söyledi.

Özgür Özel, adli tatili işaret ederek yeni parti için tarih verdi

Fotoğraf: ANKA

CHP'de mahkemenin verdiği mutlak butlan kararı sonrasında genel başkanlık makamının Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine geçmesiyle başlayan tartışmalar sürüyor. CHP lideri Özgür Özel, katıldığı televizyon programında hem kurultay delegelerine çağrıda bulundu hem de kamuoyunda konuşulan yeni parti iddialarına açıklık getirdi.

NOW Haber'de canlı yayımlanan programa konuk olan Özgür Özel hem kurultay sürecine hem de kamuoyunda tartışılan yeni parti ihtimaline ilişkin açıklamalarda bulundu. Mahkemenin kararını bayram öncesine denk getirerek tepkilerin zamanla azalacağını düşünenlerin yanıldığını ifade eden Özel, parti tabanındaki huzursuzluğun sürdüğünü söyledi. Süreci hukuki, siyasi ve fiziki (demokratik mitingler ve buluşmalar) olmak üzere üç koldan yürüttüklerini dile getiren Özel, tabandan yükselen tepkiyi hak arama mücadelesine yönlendirdiklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'na seslendi: İmzaları seçim kuruluna götür

Mahkeme yoluyla CHP Genel Başkanlığına atanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Tedbir kararı kalktıktan sonra kurultay yapılır" yönündeki açıklamasına tepki gösteren Özel, partinin en üst karar organının kurultay olduğunu hatırlattı. Kılıçdaroğlu'na kendi hukukçularıyla hareket etmek yerine resmi kurumlara başvurma çağrısı yaparak "Madem gerçekten samimiyse, delege imzalarını götürsün Çankaya İlçe Seçim Kuruluna, desin ki 'Yeterli imza geldi, yapabilir miyim?', alsın cevabı. Niye kendi avukatına, bu düzeni kuran avukata sorup da karar veriyor?" dedi.

Yeni parti iddiaları 

Özgür Özel, parti tabanının kendilerinden CHP içinde sonuna kadar mücadele etmesini beklediğini ve yeni bir parti kurmaya kesinlikle hevesli olmadıklarını ifade etti. Ancak adli tatile işaret ederek, takvimsel bir riskin altını çizdi. 20 Temmuz'da başlayacak olan ve yaklaşık 40-42 gün sürecek adli tatil döneminde yargısal adım atılamayacağı için Özel, bu süre zarfında sürecin kilitlenmesinin partililerde bir umut kırıklığı yaratabileceğini, bu yüzden 20 Temmuz tarihinin bir nevi psikolojik ve hukuki sınır olduğunu ifade etti. Özel, "Temmuz ayında bir gelişme olabilir mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Herkes bilsin ki her olasılığa hazırız. A planımız burada kalmak. B de kalmak, C de kalmak olsun ama bir yerde, zurnanın zırt dediği yere gelince Z planı lazım. O planlar da hazır. Temmuz ayının sonunda, ağustos ayının başında erken seçim konulursa bu şartlar altında ne yapacağız? O yüzden bizim ona da hazır olmamız lazım. Her türlü adımı atıp, bir partiyi hazır tutmayıp milletin umutlarını kıramam."

 

 

 

(Politika Servisi)
18.06.2026 07:22

Gök gürültülü sağanak aniden bastıracak: Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, öğle saatlerinden itibaren İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de kuvvetli sağanak yağış; Marmara ve Ege'de fırtına beklendiğini duyurdu. Sel ve ulaşımda aksamalara karşı uyarılar yapıldı. İl il hava durumu tahminleri haberimizde.

Gök gürültülü sağanak aniden bastıracak: Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Fotoğraf: Keenan Constance/Pexels

18.06.2026 10:00 / Güncelleme: 11:49

İBB davasında 53’üncü gün | Tutukluluk incelemesi yapılması bekleniyor

Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da arasında olduğu, 68 kişinin tutuklu yargılandığı 414 sanıklı İBB davasının 53’üncü gününde, tutukluluk incelemesi yapılması bekleniyor.

İBB davasında 53’üncü gün | Tutukluluk incelemesi yapılması bekleniyor
18.06.2026 11:46

Finike’den Ankara’daki öğretmenlere dayanışma: Talepler karşılansın, verilen sözler tutulsun

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ve Eğitim Sen’in çağrısıyla Finike’de yapılan açıklamada, Ankara’da eylem ve açlık grevini sürdüren öğretmenlere destek verildi. Açıklamada, taleplerin karşılanması ve verilen sözlerin tutulması istendi.

Finike’den Ankara’daki öğretmenlere dayanışma: Talepler karşılansın, verilen sözler tutulsun

Fotoğraf: Evrensel

18.06.2026 01:24

İran’dan ABD ile ‘14 maddelik mutabakat’ sonrası ilk açıklama: Savaşı biz kazandık, ABD ve İsrail’i yendik

İran Başmüzakerecisi Kalibaf, ABD ile varılan 14 maddelik mutabakatın ardından sahadaki askeri üstünlüğün masaya yansıdığını söyleyerek “Savaşı biz kazandık, ABD ve İsrail’i yendik” dedi.

İran’dan ABD ile ‘14 maddelik mutabakat’ sonrası ilk açıklama: Savaşı biz kazandık, ABD ve İsrail’i yendik
18.06.2026 08:54

Hakkari’de minibüs ile kamyon çarpıştı: 2 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı

Hakkari’de yolcu minibüsü ile yük kamyonunun çarpıştığı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Hakkari’de minibüs ile kamyon çarpıştı: 2 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı

Fotoğraf: DHA

18.06.2026 09:45

Motorinden sonra benzinde de indirim: Bu gece yarısı pompaya yansıyacak

Motorinden sonra benzine de indirim geliyor. Benzine, bu gece yarısı 3, 96 TL indirim göründü. Eşel mobil sistemi gereğince pompaya yansıması beklenen indirim tutarı 99 kuruş olarak hesaplandı.

Motorinden sonra benzinde de indirim: Bu gece yarısı pompaya yansıyacak

Fotoğraf: Julia Avamotive/Pexels

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!