18.06.2026 10:19

Yeşil pasaporta kısıtlama mı geliyor? Resmi açıklama yapıldı

DMM, sosyal medyada hızla yayılan "Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'ye yönelik son raporuyla yeşil pasaportla seyahat dönemi bitti" şeklindeki iddiaların asılsız olduğunu duyurdu.

Yeşil pasaporta kısıtlama mı geliyor? Resmi açıklama yapıldı

Temsili görsel | Fotoğraf: Blake Guidry/Unsplash

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada hızla yayılan "Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye'ye yönelik son raporuyla yeşil pasaportla seyahat dönemi bitti" şeklindeki iddiaların asılsız olduğunu duyurdu.

Son günlerde bazı sosyal medya hesapları üzerinden AP Türkiye raporunun kabul edilmesine değinerek, hususi (yeşil) pasaport sahiplerinin Avrupa'ya vizesiz seyahat haklarının sona erdiği yönünde paylaşımlar yapılmıştı.

DMM, resmi X hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla bu söylentilere yanıt verdi. "Haklarda hiçbir değişiklik yaşanmamıştır"

Kurumdan yapılan açıklamada, "söz konusu AP Türkiye raporunun kasıtlı bir gündemle ve hakkaniyetten uzak hazırlandığı" belirtilirken, raporun içeriğinde yeşil pasaportları etkileyecek herhangi bir yaptırımın bulunmadığının altı çizildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hususi (yeşil) pasaport sahiplerinin mevcut vizesiz seyahat haklarını kısıtlayan, engelleyen ya da ortadan kaldıran herhangi bir karar bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın yeşil pasaportla sahip olduğu vizesiz seyahat haklarında hiçbir değişiklik yaşanmamıştır."

(Haber Merkezi)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
18.06.2026 07:22

Gök gürültülü sağanak aniden bastıracak: Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji, öğle saatlerinden itibaren İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de kuvvetli sağanak yağış; Marmara ve Ege'de fırtına beklendiğini duyurdu. Sel ve ulaşımda aksamalara karşı uyarılar yapıldı. İl il hava durumu tahminleri haberimizde.

Gök gürültülü sağanak aniden bastıracak: Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Fotoğraf: Keenan Constance/Pexels

18.06.2026 09:38

6 ilde özelleştirme ihalesi: Sümer Holding'e ait 9 taşınmaz satışa çıkarıldı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding'e ait 6 ilde bulunan 9 taşınmazın satış yöntemiyle özelleştirileceğini duyurdu. İhalelerde son teklif verme tarihi 22 Temmuz olarak belirlendi.

6 ilde özelleştirme ihalesi: Sümer Holding'e ait 9 taşınmaz satışa çıkarıldı

Arşiv | Sümer Holding

18.06.2026 00:10

Usulsüzlüğü ortaya çıkaran öğretmen hedef oldu: Besni’ye sürgün edildi, odasına ‘engelli tuvaleti’ tabelası asıldı

Eğitim alanında öğretmenler üzerindeki mobbing bitmiyor. Adıyaman’da bir lisede Müdür Yardımcısı Aymelek Gültepe, sistemik mobbing ve ayrımcılığa maruz kaldığını belirterek hukuk mücadelesi başlattı.

Usulsüzlüğü ortaya çıkaran öğretmen hedef oldu: Besni’ye sürgün edildi, odasına ‘engelli tuvaleti’ tabelası asıldı
18.06.2026 10:16

Bitlis'te GES tepkisi sürüyor: Köye girişler kapatıldı, 1 kişi gözaltında

Bitlis’te mera alanlarının GES projesi için şirkete tahsis edilmesine karşı köylülerin nöbeti 10. gününe girdi. Mahkemenin keşif kararı beklenmeden yeniden başlayan çalışmalar sırasında köye girişler kapatıldı, bir kişi gözaltına alındı.

Bitlis'te GES tepkisi sürüyor: Köye girişler kapatıldı, 1 kişi gözaltında

Fotoğraf: BirGün

18.06.2026 02:01

Bakan Fidan: Türkiye, Rusya-Ukrayna müzakerelerine ev sahipliği dahil her türlü desteğe hazır

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya’ya yaptığı iki günlük ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşının diplomasi masasında sona ermesi için müzakerelere ev sahipliği dahil her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti.

Bakan Fidan: Türkiye, Rusya-Ukrayna müzakerelerine ev sahipliği dahil her türlü desteğe hazır

Fotoğraf: ANKA

18.06.2026 08:19

İstanbul’da IŞİD operasyonu: 14 kişi gözaltına alındı

İstanbul’da IŞİD’e yönelik düzenlenen operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, örgütle bağlantılı olduğu belirtilen kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

İstanbul’da IŞİD operasyonu: 14 kişi gözaltına alındı

Fotoğraf: DHA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!