17.06.2026 11:31

Türkiye'de elektrik tüketimi ne zaman arttı? İşte günün en yoğun saati

TEİAŞ verilerine göre Türkiye'de elektrik tüketimi dün saat 12.00'de 47 bin 869 megavatsaatle günün en yüksek seviyesine ulaştı. En düşük tüketim ise sabah 06.00'da kaydedildi.

Türkiye'de elektrik tüketimi ne zaman arttı? İşte günün en yoğun saati

Fotoğraf: Pexels

Türkiye'de elektrik tüketimi dün saat 12.00'de 47 bin 869 megavatsaatle günün en yüksek seviyesine ulaşırken, en düşük tüketim 06.00'da 33 bin 574 megavatsaat olarak kaydedildi. Günlük toplam üretim 1 milyon 17 bin 488 megavatsaat, tüketim ise 1 milyon 10 bin 707 megavatsaat oldu.

Türkiye'de dün günlük bazda 1 milyon 17 bin 488 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 1 milyon 10 bin 707 megavatsaat oldu.

Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, saatlik bazda dün en yüksek elektrik tüketimi 47 bin 869 megavatsaatle 12.00'de, en düşük tüketim ise 33 bin 574 megavatsaatle 06.00'da gerçekleşti.

Günlük bazda dün 1 milyon 17 bin 488 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 1 milyon 10 bin 707 megavatsaat olarak kayıtlara geçti.

Üretimde ilk sırada yüzde 26,4 payla barajlı hidroelektrik santralleri yer aldı. Bunu yüzde 18,2 ile güneş santralleri ve yüzde 12,6 ile ithal kömür santralleri izledi.

Türkiye, dün 8 bin 343 megavatsaat elektrik ihracatı, 1689 megavatsaat elektrik ithalatı yaptı.

(Haber Merkezi)
17.06.2026 10:15

Schengen vizesinde ‘ticari davetiye’: Erken randevular nasıl bulunuyor?

Schengen vize randevularında yaşanan kriz sürerken, bazı aracıların turistik seyahat edecek kişilerin başvurularına ticari davetiye ekleyerek daha hızlı randevu aldığı iddiası gündeme geldi.

Schengen vizesinde ‘ticari davetiye’: Erken randevular nasıl bulunuyor?

Fotoğraf: CardMapr.nl/Unsplash

17.06.2026 10:33

Motorine bir indirim daha: Akaryakıt fiyatları yeniden değişti

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik sonrası motorine peş peşe indirim geldi. Dünkü 1,17 TL'lik düşüşün ardından bugün de 60 kuruşluk yeni bir indirim pompaya yansıdı.

Motorine bir indirim daha: Akaryakıt fiyatları yeniden değişti

Fotoğraf: Marek Studzinski/Unsplash

17.06.2026 10:29 / Güncelleme: 11:05

12. Yargı Paketi'nin bu hafta Meclise sunulması bekleniyor: LGBTİ ve kadın haklarına saldırı maddeleri yer almayacak

AKP tarafından hazırlanan 12. Yargı Paketi'nin bu hafta Meclis'e sunulması bekleniyor. Teklifte LGBTİ ve kadın haklarına saldırı maddeleri ile suça sürüklenen çocuklarla ilgili hükümlerin yer almayacağı bildirildi.

12. Yargı Paketi'nin bu hafta Meclise sunulması bekleniyor: LGBTİ ve kadın haklarına saldırı maddeleri yer almayacak

Fotoğraf: ANKA

17.06.2026 09:34

Trump'tan İran açıklaması: 'Amacımız uranyuma sahip olmak değil, yok etmek'

ABD Başkanı Trump, İran'ın zenginleştirilmiş uranyumuna ilişkin "Amacımız uranyuma sahip olmak değil, yok etmek" dedi. Trump, mutabakatın yakında açıklanacağını söyledi.

Trump'tan İran açıklaması: "Amacımız uranyuma sahip olmak değil, yok etmek"

Fotoğraf: Beyaz Saray 

17.06.2026 01:28 / Güncelleme: 07:14

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi yayımlandı: 430 mülki idare amirinin görev yeri yeniden belirlendi

Resmi Gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 430 mülki idare amirinin görev yeri yeniden belirlendi.

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi yayımlandı: 430 mülki idare amirinin görev yeri yeniden belirlendi

Fotoğraf: ANKA

17.06.2026 05:43

ABD, Pasifik'te yine uyuşturucu bahanesiyle tekne vurdu: Bir kişi hayatını kaybetti

ABD Güney Saha Komutanlığı, Doğu Pasifik'te uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen bir tekneye saldırı düzenlendiğini açıkladı. Saldırıda bir kişi yaşamını yitirdi.

ABD, Pasifik'te yine uyuşturucu bahanesiyle tekne vurdu: Bir kişi hayatını kaybetti

Arşiv | Görsel: @Southcom hesabından paylaşılan görüntü

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!