17.06.2026 10:26

NATO öncesi sokak köpeklerinin toplatılması emri verildi

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, 7-8 Temmuz'da yapılacak NATO Zirvesi öncesinde belediyelere yazı göndererek güzergahlar, oteller ve etkinlik alanları çevresindeki sahipsiz köpeklerin toplanması emri verdi.

NATO öncesi sokak köpeklerinin toplatılması emri verildi

Fotoğraf: Elif Turgut/Evrensel

Ankara — Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, 7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek olan NATO Zirvesi öncesinde belediyelere gönderdiği yazı ile zirve öncesinde sokak köpeklerinin toplatılması emrini verdi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Akyurt Belediye Başkanlığı, Çubuk Belediye Başkanlığı, Pursaklar Belediye Başkanlığı, Keçiören Belediye Başkanlığı, Altındağ Belediye Başkanlığı, Çankaya Belediye Başkanlığı, Yenimahalle Belediye Başkanlığı ve Etimesgut Belediye Başkanlığı’na gönderdikleri yazı ile 36. NATO, Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ile ilgili olarak kullanılacak güzergahlar, etkinlik adresleri, havalimanları ve konaklamanın yapılacağı oteller çevresinde sahipsiz köpeklerin herhangi bir aksaklığa mahal verilmeyecek şekilde zirve tarihi öncesinde toplanmasını istedi.

Yazıda 7-8 Temmuz’da görevli ekipler ile sahada bulunulması ve görevlendirilen personel bilgilerinin de 20 Haziran 2026 tarihine kadar İl Emniyet Müdürlüğü Koordinasyon Şube Müdürlüğü’ne bilgi verilmesi istendi.

36. NATO Zirvesi’nde Ankara’da kullanılacak güzergahlar şöyle;

Çevre Yolunun Özel Bulvarı Varyatları ile Anadolu Bulvarı Varyantları arasında kalan bölüm, Özal Bulvarı, Erbakan Bulvarı, Şehit Ömer Halis Demir Bulvarı, Turgut Özal 2 Bulvarı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Mevlana Bulvarı, İnönü Bulvarı, Ankara Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Anadolu Bulvarı, Dumlupınar Bulvarı, 1071 Malazgirt Bulvarı, Cumhurbaşkanlığı Bulvarı, Sakıp Sabancı Bulvarı, İhsan Doğramacı Bulvarı, Şaşmaz Bulvarından Ankara Bulvarına katılım varyantları, Türk Kızılayı Caddesi, Cinnah Caddesi, Simon Bolivar Caddesi, Rabindranath Tagore Caddesi, Bahriye Üçok Caddesi, John F. Kennedy Caddesi, Kişinev Caddesi, Jose Marti Caddesi, Arjantin Caddesi, İran Caddesi, Polonya Caddesi, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Caddesi, Nizami Gencevi Caddesi, Yaşam Caddesi, Cumhurbaşkanlığı Caddesi, Alparslan Türkeş Caddesi, Beştepe Caddesi, Söğütözü Caddesi, Tahran Caddesi, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesinin İsmet İnönü Bulvarı ile Çetin Emeç Bulvarı arasında kalan bölümü, Bilkent Kampüsü içinde bulunan cadde ve sokaklar, 1600. Cadde, 1613. Cadde, 173. Cadde, 171. Cadde, 172. Cadde, Billur Sokak, Boğaz Sokak, Bülten Sokak, Gülözü Sokak, Şehit Ömer Haluk Sipahioğlu Sokak, Adalet Sokak, Nergiz Sokak, 350. Sokak, 286. Sokak, 147. Sokak, 145. Sokak, 198. Sokak, 5. Sokak, 4. Sokak, 3. Sokak, 1. Sokak, 720. Sokak, 721. Sokak, 1443. Sokak, 1452. Sokak, 1377. Sokak, 1380. Sokak, 1381. Sokak, 2453. Sokak.

(Evrensel)
17.06.2026 10:15

Schengen vizesinde ‘ticari davetiye’: Erken randevular nasıl bulunuyor?

Schengen vize randevularında yaşanan kriz sürerken, bazı aracıların turistik seyahat edecek kişilerin başvurularına ticari davetiye ekleyerek daha hızlı randevu aldığı iddiası gündeme geldi.

Schengen vizesinde ‘ticari davetiye’: Erken randevular nasıl bulunuyor?

Fotoğraf: CardMapr.nl/Unsplash

17.06.2026 00:24

‘Seçimleri kazansanız bile silahlarımızla sizi ezeriz’

Jack London’ın ‘Demir Ökçe’ romanında Wickson şöyle haykırır: “Seçimleri kazansanız bile o meclis binalarını başınıza yıkarız. Ordumuzla, polisimizle, silahlarımızla sizi ezeriz. Bizim elimizde GÜÇ var ve bu gücü asla bırakmayacağız!”

‘Seçimleri kazansanız bile silahlarımızla sizi ezeriz’
17.06.2026 00:23

Fıstık çamları ve zeytinlikleri tehdit eden proje için gözler 5 Ağustos’ta

Aydın’ın Söke ilçesindeki Latmos Dağlarının çevresinde yaşayanların başı, çevre katliamıyla dertte. Daha önce dinamit patlamalarıyla gündeme gelen bölgede şimdi de kağıt fabrikasının külleri için ÇED toplantısı yapılacak.

Fıstık çamları ve zeytinlikleri tehdit eden proje için gözler 5 Ağustos’ta

Proje Dosyasından alınmıştır.

16.06.2026 23:47

Eğitim-Sen Muğla Şubesi'nden öğretmenlere yönelik polis şiddetine tepki

Eğitim-Sen Muğla Şubesi, Ankara'da öğretmenlere yönelik polis müdahalesine yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Açıklamada, “öğretmenlerin hak arama mücadelesi gözaltı ile engellenemez” denildi

Eğitim-Sen Muğla Şubesi'nden öğretmenlere yönelik polis şiddetine tepki

Fotoğraf: Abidin Çınar/Evrensel

17.06.2026 09:34

Trump'tan İran açıklaması: 'Amacımız uranyuma sahip olmak değil, yok etmek'

ABD Başkanı Trump, İran'ın zenginleştirilmiş uranyumuna ilişkin "Amacımız uranyuma sahip olmak değil, yok etmek" dedi. Trump, mutabakatın yakında açıklanacağını söyledi.

Trump'tan İran açıklaması: "Amacımız uranyuma sahip olmak değil, yok etmek"

Fotoğraf: Beyaz Saray 

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!