16.06.2026 20:25

Özgür Özel'den dokunulmazlığının kaldırılması iddialarına yanıt: Özgürlüğümüzle ülkemizi takas eden bir şantaj

Özgür Özel, “yeni parti” ve “dokunulmazlıkların kaldırılabileceği” iddialarına yanıt verdi. “Bize, özgürlüğümüzle ülkemizi takas eden bir şantaj yapıyorlar; bütün krizler kendi liderini yaratır” diyen Özel, partide kalacaklarını söyledi.

Özgür Özel'den dokunulmazlığının kaldırılması iddialarına yanıt: Özgürlüğümüzle ülkemizi takas eden bir şantaj

Fotoğraf: ANKA

Yerine yargı kararıyla mutlak butlan atanan CHP’nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, yeni parti kurulması, dokunulmazlıkların kaldırılabileceği iddiaları, kendisinin dokunulmazlığının kaldırıldığı bir tabloda kimin liderlik edebileceği ve atanmış yönetimle uzlaşmak istemediği iddialarına ilişkin konuştu.

Yeni parti kurulması durumunda dokunulmazlıklarının kaldırılabileceği iddiaları ile ilgili “Bu özgürlüğümüzle ülkemizi takas etmemizi öneren bir şantaj” diyen Özel, “Ben bugüne kadar hiçbir şantaja teslim olmadım. Bundan önceki şantajlara teslim olsaydık, belki butlan da gelmezdi. Bana ‘Akıllı ol, uslu dur, partinin başında otur’ diyorlardı. ‘Ekrem’i sat’ diyorlardı. Ekrem’i satmak bir arkadaşı satmak değil, Türkiye’nin geleceğini satmak. Bugün için Mansur Bey’i hedefe koyarlarsa, Mansur Bey’i satmak da Türkiye’nin geleceğini satmak” yanıt verdi.

“Kurultay yaptırmamak, partinin kalbini sökmektir”

Medyascope Genel Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır ile Medyascope muhabiri Özgecan Özgenç’e konuşan Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki mutlak butlan yönetimiyle uzlaşıp uzlaşmama iddialarıyla ilgili şöyle konuştu:

“Biz ilk günden itibaren şunu söyledik: Anlaşabiliriz ama kurultayda anlaşabiliriz. Seçimsiz bir süreçte, zamana yaymakta anlaşamayız. Buna milyonların tepkisi var, sadece benim tepkim yok. Şöyle anlaşma olmaz, diyelim karşı taraf anlaşmada bizden yarım kilo et istiyor sadece. Ama yarım kilo et olarak kalbimizi istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’ne kurultay yaptırmamak, partinin kalbini sökmektir. Kanı beyne, organlara pompalayan o. Şimdi uzlaşalım, biz uzlaşmada varız.

Bizim temel motivasyonumuz ayrılmak değil, temel motivasyonumuz partimizi bir kurultaya götürerek seçilmişlerin yönettiği döneme dönmek. Çünkü bariz ki saray yargısının almış olduğu, Türkiye siyaset ve hukuk tarihinde görülmemiş bir kararla, altı yıl önce pandemide yapılmış bir kurultayın sonucuna götürüyorlar partiyi. Bu olacak iş değil. Şunu söyleyeyim, saray yargısının aldığı bir kararla yönetilen bir Cumhuriyet Halk Partisi’nden kimse ne muhalefet beklesin, ne direnç beklesin, ne de bu rejimin değiştirilebilmesini beklesin. O yüzden mutlaka, ben ya da seçilmiş bir genel başkan ve seçilmiş bir yönetimin görevin başında olması gerekiyor. Birincisi bu. Temel motivasyonumuz burada kalmak ve partimizi geri almak.”

“Biz burada kalacağız”

Yeni parti kurulması iddialarına da cevap veren Özel, “Bir seçimde Kemal Bey’i yenmişim. İkinci, üçüncü, dördüncü seçimde de karşıma rakip çıkmamış. Geçerli oyların bütününü almışım. Benim suçum son kurultayı kazanmak mı? Son kurultayda rakip çıkmamışlar, yarışmamışlar. Şimdi mahkeme kararıyla geliyorlar. E son kurultayda bir rakibim olsaydı o kazansaydı, bu mahkeme kararıyla Kemal Bey’le hiç teması olmayan rakibim niye genel başkanlığı kaybetsin de Kemal Bey gelsin? Akıl alır bir şey değil. O yüzden biz burada kalacağız. Şöyle bir şey görüyorlar: CHP kendi içinde bir kavga halinde olursa, birbiriyle meşgul olursa iktidara tehdit olmaz. Ama CHP bu durumdan sıyrılır, ayrı bir parti kurarsa da büyük bir alternatif olabilir. Ona karşı da içeride dışarıda bu tip lafları duyuyorum: ‘Başka parti kurarlarsa dokunulmazlıklar kalkar, yargılanırlar.’ Bu özgürlüğümüzle ülkemizi takas etmemizi öneren bir şantaj. Ben bugüne kadar hiçbir şantaja teslim olmadım. Bundan önceki şantajlara teslim olsaydık, belki butlan da gelmezdi. Bana ‘Akıllı ol, uslu dur, partinin başında otur’ diyorlardı. ‘Ekrem’i sat’ diyorlardı. Ben 10 yaşından beri bir arkadaşımı satmadım ama sonuçta Ekrem’i satmak bir arkadaşı satmak değil, Türkiye’nin geleceğini satmak. Bugün için Mansur Bey’i hedefe koyarlarsa, Mansur Bey’i satmak da Türkiye’nin geleceğini satmak. Yani AK Parti’ye karşı kazanabilecek kimi yalnız bırakırsak bu Türkiye’nin geleceğini satmak olur. Demek ki yeni parti kurmamızdan endişe edenler, özgürlüğümüzle Türkiye’nin geleceğini takas etmeye çalışıyorlar. Ben bunu kabul etmiyorum” diye konuştu.

"Bütün krizler kendi liderini yaratır"

Kendisinin tutuklanması halinde kimin liderlik edeceği sorusuna da yanıt veren Özel şöyle konuştu:

“Diyelim yeni parti kuruldu ve Özgür Özel dokunulmazlığı kaldırılıp tutuklandı. Bu yeni partiyi kim sürdürecek?" sorusuna da, "19 Mart yaşandığında benden böyle bir performans kimse beklemiyordu. Ama bütün zor şartlar, bütün krizler kendi liderini ve kendi çözümünü yaratır. Ülkesini, partisini seven milyonlarca insanın bir adım önüne birisi çıkar. Orada benim bir endişem yok.”

(medyascope.tv)
16.06.2026 17:07 / Güncelleme: 17:44

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılanıyor: Timur Soykan için 9 yıl 6 aya kadar hapis istendi

Gazeteci Timur Soykan'ın sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcılık, Soykan hakkında 9 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etti.

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılanıyor: Timur Soykan için 9 yıl 6 aya kadar hapis istendi

Timur Soykan

16.06.2026 10:27 / Güncelleme: 11:35

Mehmet Uçum 16 Nisan 2028'i işaret etmişti: Seçimler zamanındadır, 2028 mayısındadır

MHP Lideri Devlet Bahçeli grup toplantısı çıkışında gelen bir soru üzerine, "Seçimler zamanındadır, 2028 mayısındadır" dedi.

16.06.2026 16:18

Maraş'ta evlerine yıkım kararı verilen mahalle sakinleri yolu kapattı: 'Elektrik, su, doğal gaz verdiniz; şimdi evlerimizi yıkmak istiyorsunuz'

Maraş'ın Önsen ve Kurtlar mahallelerinde evlerine yıkım kararı verilen yurttaşlar yolu trafiğe kapatarak protesto düzenledi. Mahalle sakinleri, yıllardır abonelik verilen evler için alınan kararın geri çekilmesini istedi.

Maraş'ta evlerine yıkım kararı verilen mahalle sakinleri yolu kapattı: "Elektrik, su, doğal gaz verdiniz; şimdi evlerimizi yıkmak istiyorsunuz"

Fotoğraf: ANKA

16.06.2026 18:07 / Güncelleme: 18:45

Sayıştay Başkanlığı seçiminin komisyon aşaması tamamlandı: İki aday belirlendi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Sayıştay Başkanlığı için mevcut Sayıştay Başkanı Metin Yener ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Bütçe Genel Müdürü Bahtiyar Sazlık'ı aday olarak belirledi. Seçimlere CHP'li vekiller katılmadı.

Sayıştay Başkanlığı seçiminin komisyon aşaması tamamlandı: İki aday belirlendi

Fotoğraf: Burcu Yıldırım

16.06.2026 13:22

Malatya'da dünya tıp tarihine geçen nakil: İlk eşzamanlı sekizli çapraz karaciğer nakli yapıldı

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde Prof. Dr. Sezai Yılmaz liderliğindeki ekip, dünyanın ilk eşzamanlı sekizli çapraz karaciğer naklini gerçekleştirdi.

Malatya'da dünya tıp tarihine geçen nakil: İlk eşzamanlı sekizli çapraz karaciğer nakli yapıldı

Fotoğraf: ANKA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!