16.06.2026 12:47 / Güncelleme: 20.06.2026 12:31

Meclis Başkanı Kurtulmuş İmralı heyeti üyeleriyle görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, DEM Parti İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile görüştü. Görüşmede heyetin yaptığı çalışmalar, siyasi partilerle gerçekleştirilen temaslar ve süreçte gelinen aşama değerlendirildi.

Meclis Başkanı Kurtulmuş İmralı heyeti üyeleriyle görüştü

Fotoğraf: TBMM

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, DEM Parti İmralı heyeti üyeleri TBMM Başkanvekili ve Van Milletvekili Pervin Buldan ile Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar'ı kabul etti. Görüşmede, İmralı heyetinin yaptığı çalışmalar, siyasi partilerle gerçekleştirilen temaslar ile Terörsüz Türkiye sürecinde gelinen aşama ele alındı. TBMM’de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun raporunda belirtilen düzenlemeler ile Terörsüz Türkiye sürecinin başarıyla tamamlanmasına ilişkin konular da değerlendirildi.

Görüşmeye ilişkin TBMM'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Şimdiye kadar süreç kapsamında önemli ilerlemeler ve başarılar kaydedildiği, siyaset kurumunun üstlendiği sorumluluklar doğrultusunda kayda değer önemli sonuçlar elde edildiğinin vurgulandığı görüşmede, bundan sonraki aşamada Terörsüz Türkiye sürecinin başarıyla tamamlanabilmesi noktasında parlamentoda gerekli çalışmaların yapılarak düzenlemelerin hayata geçirilmesinin önemi ifade edildi" ifadesine yer verildi.

(ANKA)

Evrensel'e Abone Ol

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
20.06.2026 10:43

Kaçırılan İBB yöneticisi Erhan Karaal soruşturmasında yeni gelişme: Gözaltı sayısı 10'a yükseldi

Maltepe'de kaçırıldıktan sonra Tuzla'da bulunan İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal'a ilişkin soruşturmada iki kişi daha gözaltına alındı. Böylece gözaltı sayısı 10 oldu.

Kaçırılan İBB yöneticisi Erhan Karaal soruşturmasında yeni gelişme: Gözaltı sayısı 10'a yükseldi

Fotoğraf: DHA

20.06.2026 11:18

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi: ABD ile yeni görüşmeler önümüzdeki günlerde planlanıyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İsviçre'de ABD ile yapılması planlanan görüşmenin ertelendiğini belirterek, ilerleyen günlerde yeni bir toplantı yapılması için planlamaların sürdüğünü duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi: ABD ile yeni görüşmeler önümüzdeki günlerde planlanıyor

Fotoğraf: DHA

20.06.2026 11:10

Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu'na erişim engeli

TGS Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu'nun X hesabına erişim engeli getirildi. TGS, "Kadınların, LGBTİ+’ların, gazetecilerin sesini kısmaya yönelik her türlü girişim; ifade, örgütlenme ve basın özgürlüğüne yönelik açık bir müdahaledir" dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu'na erişim engeli

Görsel: TGS

20.06.2026 07:27

Birçok il için kuvvetli yağış uyarısı: Batıda rüzgar, doğuda toz taşınımı bekleniyor (20.06.2026)

Meteoroloji, yurdun büyük bölümünde sağanak beklendiğini duyurdu. Bazı bölgeler için kuvvetli yağış, rüzgar ve toz taşınımı uyarısı yapıldı.

Birçok il için kuvvetli yağış uyarısı: Batıda rüzgar, doğuda toz taşınımı bekleniyor (20.06.2026)

Fotoğraf: Osmancan Gürdoğan/AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!