16.06.2026 06:47

Dünya Kupası G Grubu'nda İran ile Yeni Zelanda 2-2 berabere kaldı

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu mücadelesinde İran ile Yeni Zelanda 2-2 berabere kaldı. SoFi Stadyumu'nda oynanan ve Yeni Zelanda'nın iki kez öne geçtiği karşılaşmada İran, bulduğu gollerle skoru eşitlemeyi başardı.

Dünya Kupası G Grubu'nda İran ile Yeni Zelanda 2-2 berabere kaldı Fotoğraf: Tayfun Coşkun/AA

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda İran ile Yeni Zelanda arasında oynanan mücadele 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı. SoFi Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı 70 bin 108 futbolsever takip etti.

Maça etkili başlayan Yeni Zelanda, ilk tehlikeli atağında golü buldu. 7'nci dakikada Singh'in hazırladığı pozisyonda Just, takımını 1-0 öne geçirdi. Yediği golün ardından oyunun kontrolünü eline alan İran, 22'nci dakikada Taremi ile direğe takıldı. Baskısını sürdüren İran, 32'nci dakikada Rezaeian'ın golüyle beraberliği yakaladı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda da tempolu bir mücadele yaşandı. Yeni Zelanda, 54'üncü dakikada Wood ile yaptığı verkaçın ardından Just'ın kaydettiği golle bir kez daha öne geçti. Ancak İran, 64'üncü dakikada Rezaeian'ın ortasında Mohebi'nin kafa vuruşuyla skora yeniden denge getirdi. Kalan dakikalarda iki takım da galibiyet golü için fırsatlar yakalasa da skor değişmedi ve mücadele 2-2 beraberlikle tamamlandı.

Böylece İran ve Yeni Zelanda, gruptaki ilk maçlarında sahadan birer puanla ayrıldı.

(Spor Servisi)
16.06.2026 06:09

Meteoroloji yağış beklenen illeri açıkladı: Karadeniz, Doğu Anadolu ve Trakya'ya sağanak geliyor

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyrederken, Meteoroloji kuzey ve doğu kesimler için gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı. İl il hava durumu tahminleri haberimizde.

Meteoroloji yağış beklenen illeri açıkladı: Karadeniz, Doğu Anadolu ve Trakya'ya sağanak geliyor

Fotoğraf: Hilmi Tunahan Karakaya/AA

15.06.2026 19:35

Tüm Bel-Sen üyeleri belediye meclisinden zorla dışarı atılmıştı: Sendika temsilcileri suç duyurusunda bulundu

AKP'li Şahin Biba’nın, imzalanan TİS’den doğan hakları gasp etmesini Meclis gündemine taşımak isteyen Tüm Bel-Sen üyelerinin zorla meclisten çıkarılması ve fiziki müdahale edilmesine karşı suç duyurusunda bulunuldu.

Tüm Bel-Sen üyeleri belediye meclisinden zorla dışarı atılmıştı: Sendika temsilcileri suç duyurusunda bulundu

Fotoğraf: Evrensel

16.06.2026 00:22

İstihdam olanağı mı, ucuz iş gücü tedariki mi?

YÖK Başkanı Erol Özvar’ın meslek yüksekokullarını sanayicilerle birlikte yönetme çağrısı; üniversitelerin sermayeye ucuz iş gücü tedarik eden birer üretim hattına dönüştürülmesi olarak yorumlandı.

İstihdam olanağı mı, ucuz iş gücü tedariki mi?
15.06.2026 20:09

Trump: Petrol yüklü gemiler Hürmüz Boğazı'ndan ayrılmaya başladı

ABD Başkanı Donald Trump, petrol yüklü gemilerin Hürmüz Boğazı'ndan ayrılmaya başladığını belirterek, gemilerin güney rotasında güvenli bir şekilde ilerlediğini söyledi.

Trump: Petrol yüklü gemiler Hürmüz Boğazı'ndan ayrılmaya başladı

Fotoğraf: Beyaz Saray

15.06.2026 21:02 / Güncelleme: 23:31

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu dahil 11 kişi tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edildi

CHP'li belediyelere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınıp bu sabah Silivri Adliyesi'ne sevk edilen ve arasında Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun da bulunduğu 11 isim tutuklama, 7 isim de adli kontrol istemiyle hakimliğe sevk edildi.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu dahil 11 kişi tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edildi

Fotoğraf: ANKA

16.06.2026 05:52 / Güncelleme: 06:05

Dört ayda 191 milyon dolarlık limon ihraç edildi, içeride fiyatlar el yakıyor

Yılın ilk dört ayında 130 milyon kilodan fazla limon ihraç edildi. Halk limona ulaşamazken, şirketlerin kasasına 191 milyon dolar girdi.

Dört ayda 191 milyon dolarlık limon ihraç edildi, içeride fiyatlar el yakıyor

Fotoğraf: Daniel Kim/Unsplash

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!