İngiltere’de savunma bütçesi krizi: İki bakandan istifa
İngiltere'de Savunma Bakanı John Healey'nin ardından Silahlı Kuvvetler Bakanı Al Carns da savunma bütçesinin yetersiz olduğu gerekçesiyle istifa etti.
John Healey, Al Carns
İngiltere’de Savunma Bakanı John Healey’nin savunma harcamalarının yetersiz olduğunu söyleyerek istifa etmesinin ardından Silahlı Kuvvetler Bakanı Al Carns da aynı gerekçeyle görevi bıraktı.
BBC’nin haberine göre Healey, Başbakan Keir Starmer’a hitaben yazdığı istifa mektubunda uzun zamandır beklenen Savunma Yatırım Planı (DIP) için ayrılan fonların yetersiz olduğundan şikayet etti. Healey, DIP’in finansman düzeyinin “bu tehlikeli dönemde savunma ve ülke için gerekenin çok altında” olduğunu söyledi. Healey “Size, Silahlı Kuvvetlerimize ihtiyaç duydukları kaynakları sağlamayan bir DIP anlaşmasını kabul edemeyeceğimi söyledikten sonra, Savunma Bakanınız olarak istifamı sunmaktan başka seçeneğim kalmadı” dedi.
Başbakan Starmer, Healey’ye yine bir açık mektupla karşılık verdi. Starmer mektupta savunma harcamalarını “sürdürülebilir bir şekilde” artırdığını ve “sorumsuz borçlanmanın” ülkenin mali durumunu “riske sokacağını” söyledi. Başbakan, Healey’e çalışmaları için teşekkür etti ve “bundan sonra çalışmalarımızın bir parçası olmayacağınız için üzgünüm” dedi. (Dış Haberler)
(Dış Haberler)
Evrensel'i Takip Et