12.06.2026 14:30 / Güncelleme: 15:48

Kadın hakimi vuran savcıya 11 yıl 8 ay hapis cezası

Hakim Aslı Kahraman’ı silahla yaralayan savcı Muhammed Çağatay Kılıçaslan ikinci kez hakim karşısına çıktı. Kılıçarslan'a ‘kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Kadın hakimi vuran savcıya 11 yıl 8 ay hapis cezası

Kartal Bölge Adliye Mahkemesinde hakim Aslı Kahraman’ı silahla yaralayan savcı Muhammed Çağatay Kılıçaslan ikinci kez hakim karşısına çıktı. Savcı, mütalaasında Kılıçarslan’ın 20 yıldan 42 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Kılıçarslan duruşmada “Belli ki savcı bu işi çok bilmiyor, işten bihaber. İlk celseden sonra tutuklu yargılanmama gerek yoktu” dedi. Muhammet Çağatay Kılıçarslan’ın ‘kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Davanın ikinci duruşması İstanbul Adliyesi 35. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık savcı Muhammed Çağatay Kılıçarslan ve tarafların avukatları katıldı.

42 yıla kadar hapsi talep edildi

Duruşmada savcılık esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Savcılık mütalaasında sanık Kılıçarslan hakkında ‘kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘cebir ve tehdit kullanmak suretiyle iş yeri dokunulmazlığını ihlal’, ‘silahla ve zincirleme şekilde tehdit’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek’ ve ‘ısrarlı takip’ suçlarından, 20 yıldan 42 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Tutuklu sanık savcı Kılıçarslan, “Tutuklu bir dosyada iki buçuk ay sonrasına duruşma günü verildi ve ara celsede savcı beyin mütalaasını sunması istendi. Duruşmaya iki gün kala; ben hiç duruşma savcılığı yapmadım, soruşturma savcılığı yaptım ancak duruşma savcısı, 68 gün sonra iddianameyi önümüze kopyala-yapıştır şekilde koydu. Belli ki savcı bu işi çok bilmiyor, işten bihaber. Sevgili babam 30 yıl bu mesleğe hizmet etti. Yani müsnet suçtan yargılanmamı anlamıyorum. Herkesin huzurunda çelişkiler, yalanlar var. İlk celseden sonra tutuklu yargılanmama gerek yoktu” dedi.

Sanık Kılıçarslan basına dönerek, “Sizin yaptığınız haberler de buna sebep oldu, durumu manipüle ettiniz” dedi. Daha sonra Kılıçarslan, “Mağdur aslında gizli sanık burada. Buraya geldi, fasa fiso olaylar anlattı. Gazetecilerin de bunu kelime kelime yazmasını istiyorum. Bana sosyal medyada terörist diyenler oldu” ifadelerini kullandı.

Duruşma savcısına sözlü sataşma

Kılıçarslan, duruşma savcısına yönelik bulunduğu söylemler nedeniyle duruşma savcısı tarafından, “Bakın size bir şey söylemiyorum ama şahsıma yönelik bir şey söylemeyin" diye uyarıldı. Bunun üzerine sanık savcı, "Rica ediyorum, bu savcıyı susturur musunuz?" dedi. Duruşmada kısa süreli gerginlik yaşandı.

Sanık Kılıçarslan, “Savcı Bey’in hukukla hiçbir ilgisi yok, hukuku çiğniyor. İnanamıyorum, ben Cumhuriyet savcılığı mı yaptım? Bu arkadaş başka bir meslekten geliyor herhalde. Ama ben bunu neden yaptığını biliyorum; ilgisizlikten ve korkusundan. Korku en büyük hastalıktır. Şu mütalaayla toplumun zekasıyla alay ediyor ve toplumun zekasını düşürüyor. Tamam, medyadan korktunuz, sosyal medyadaki 18 yaşındaki ergenlerden korktunuz ama başka bir mütalaa verebilirdiniz. Ben iki sene aile içi şiddet ve kadına şiddet bürosunda görev yaptım. En çok karşılaştığımız suç, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek. Yani bu inanılmaz bir şey. Buraya da direkt kopyala-yapıştır yapılmış. Nasıl verileri ele geçirmişim? Savcı iyi ki duruşma savcısıymış, soruşturma savcısı olsaymış yazık bu millete, vatana” dedi.

Mahkeme başkanından uyarı

Mahkeme başkanı, sanığın esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapmaması ve farklı konulara girmesi sebebiyle sanığa, "45 dakikadır savunma yapıyorsun, duruşma savcısını eleştirdin, kovuşturma savcısını eleştirdin, müştekiyi eleştirdin, herkesi eleştirdin. Artık mütalaaya karşı savunma yap” dedi.

Son sözü sorulan Kılıçaslan, “Meslektaşlarıma, meslek büyüklerime sesleniyorum. Sağır dilsiz kendimi savunamayan biri de olabilirdim. Bütün adalet teşkilatına sesleniyorum. Benim başıma gelen sizin başınıza da gelebilir. Ben savcı olduğum için bu yapılıyor. Benim babamı öldürmeye mi çalışıyorsunuz başkanım?” dedi.

Mahkeme kararını açıkladı

Mahkeme kararını açıkladı. Kararda, sanık savcı Muhammet Çağatay Kılıçarslan’ın ‘kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Mahkeme, sanığın daha önce sabıka kaydı bulunmamasında dolayı, ‘cebir ve tehdit kullanmak suretiyle iş yeri dokunulmazlığını ihlal’ suçundan verilen 10 ay, ‘silahla ve zincirleme şekilde tehdit’ suçundan verilen 10 ay ve ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek’ suçundan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezası yönünden ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

(DHA)
12.06.2026 09:29 / Güncelleme: 10:00

Dünya Kupası'nda Güney Kore'ye galibiyeti Beşiktaşlı Hyeon-gyu Oh getirdi

2026 FIFA Dünya Kupası A Grubu ilk maçında Çekya karşısında geriye düşen Güney Kore, Beşiktaş forması giyen forveti Hyeon-gyu Oh'un 80. dakikadaki golüyle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Dünya Kupası'nda Güney Kore'ye galibiyeti Beşiktaşlı Hyeon-gyu Oh getirdi

Güney Koreli oyuncu, Hyeon-gyu Oh ile sevincini paylaşıyor | Fotoğraf: Luciano Gonzalez/AA

12.06.2026 10:24 / Güncelleme: 10:49

Başarır ve Günaydın’ın grup başkanvekilliği sıfatı kaldırıldı

CHP’de mutlak butlanla gelen yönetimin ihraç istemiyle disipline sevk ettiği isimler arasında yer alan Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın’ın grup başkanvekilliği sıfatı kaldırıldı.

Başarır ve Günaydın’ın grup başkanvekilliği sıfatı kaldırıldı
12.06.2026 08:42

İstanbul Boğazı transit gemi geçişine kapatıldı

Rusya'nın Kavkaz Limanı'nda insansız deniz aracı saldırısına uğrayan Kamerun bayraklı Asteri isimli tankerin İstanbul Boğazı'ndan geçirilecek olması nedeniyle transit gemi trafiği geçici olarak durduruldu.

İstanbul Boğazı transit gemi geçişine kapatıldı

Fotoğraf: DHA

12.06.2026 10:50

Piyasanın haziran ayı karnesi: Enflasyon ve döviz beklentisi yükseldi, büyüme düştü

Merkez Bankası haziran ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı. Geçen ay yüzde 28,94 olan yıl sonu enflasyon beklentisi, bu dönemde yüzde 29,14'e yükseldi.

Piyasanın haziran ayı karnesi: Enflasyon ve döviz beklentisi yükseldi, büyüme düştü

Fotoğraf: DHA

12.06.2026 11:27

Özgür Özel ihraç edilecek mi?

Kılıçdaroğlu yönetimi 9 milletvekilini ihraç talebiyle disipline sevk ederken, mahkeme kararıyla genel başkanlık görevine son verilen Özgür Özel’in ihraç edilip edilmeyeceğine ilişkin net bir açıklama yapılmadı.

Özgür Özel ihraç edilecek mi?
12.06.2026 10:46 / Güncelleme: 11:01

Cep telefonu olan herkesi ilgilendiriyor: Bu şartı sağlamayanların hattı kapanabilir

BTK'nın yeni düzenlemesiyle aynı kişi adına açılabilecek telefon hattı sayısına sınırlama getirildi. Kimliği doğrulanamayan abonelerin hatları ise belirli süreçlerin ardından kısıtlanabilecek.

Cep telefonu olan herkesi ilgilendiriyor: Bu şartı sağlamayanların hattı kapanabilir

Fotoğraf: Paul Hanaoka/Unsplash

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!