11.06.2026 12:33

Tarlada 70 yaşında geçim mesaisi: 'Çalışmak zorundayım' diyen kadın işçi yevmiye artışı istedi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde sıcak altında çalışan tarım işçileri, yevmiyelerin yetersiz olduğunu belirterek artış istedi. Tansiyon ve solunum rahatsızlıklarına rağmen çalışan 70 yaşındaki kadın işçi, "Çalışmak zorundayım" dedi.

Tarlada 70 yaşında geçim mesaisi: "Çalışmak zorundayım" diyen kadın işçi yevmiye artışı istedi

Fotoğraf: ANKA

Osmaniye — Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 30 dereceyi aşan sıcaklıkta tarlada çalışan 70 yaşındaki kadın tarım işçisi, tansiyon ve solunum rahatsızlıklarına rağmen geçimini sağlayabilmek için çalışmak zorunda olduğunu belirterek, "Yevmiye yetmiyor, artırılması lazım" dedi.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, 30 dereceyi geçen sıcak hava altında düşük ücretle çalıştırıldıklarını dile getiren tarım işçileri, yevmiyelerinin artırılması çağrısında bulundu.

Yevmiyesinin 1140 lira olduğunu söyleyen bir işçi, "1140 lira yetmiyor, 1500 lira olmasını istiyoruz. Başka şehirlerde 1500 lira yevmiye veriliyor. Hava da çok sıcak, dayanacak gibi değil. Tarlada çalışıyoruz, millet klimanın altında oturuyor ama yapacak bir şey yok diyoruz” diye konuştu.

“Tansiyon ve solunum yetmezliği hastasıyım”

70 yaşında çalışmak zorunda olduğunu dile getiren başka bir tarla işçisi ise “Aldığımız ücret yetmiyor, 1500 lira olması lazım. Zorlanıyoruz, 70 yaşındayım. Geçimimi tarlada aldığım yevmiyeyle sağlıyorum. Tansiyonum var, solunum yetmezliği var, onun için şapkamı kalın kullanıyorum. Bazen rahatsızlaşıyorum kalbim sıkışıyor, nefesim daralıyor” dedi.

Bir diğer işçi, yaşadıkları zorlukları " Yevmiye yetmiyor, 1100 lira alıyoruz. Hava sıcak. Çok zorlanıyoruz” sözleriyle anlattı.

(ANKA)
11.06.2026 06:32

Sahte hat dönemi bitiyor: Telefon ve internet aboneliklerinde kimlik doğrulama kuralları değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle telefon ve internet aboneliklerinde kurallar değişiyor. Yeni dönemde çipli kimlik, NFC ve canlı video doğrulaması olmadan hat açılamayacak; mevcut hatlar her üç ayda bir denetlenecek.

Sahte hat dönemi bitiyor: Telefon ve internet aboneliklerinde kimlik doğrulama kuralları değişti

Fotoğraf: Julio Lopez/Pexels

11.06.2026 10:18

Irmak öğretmenin yardım çığlığı karşılıksız kalmış: Kimseye sesini duyuramadı

Öğretmen Irmak Ayşe Koparan'ın ölümünün ardındaki ihmal zinciri ortaya çıkmaya devam ediyor. Öğretmenin maruz kaldığı mobbing ve ekonomik sorunlar nedeniyle çalmadığı kapı kalmadığı, ancak taleplerinin yetkililerce görmezden gelindiği öne sürüldü.

Irmak öğretmenin yardım çığlığı karşılıksız kalmış: Kimseye sesini duyuramadı

Fotoğraf: Irmak Ayşe Koparan'ın kişisel arşivi

11.06.2026 11:30 / Güncelleme: 11:42

Fransa, çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet kriziyle yüzleşiyor

Fransa, bir yandan 11 yaşındaki Lyhanna'nın öldürülmesinin yarattığı öfkeyle sarsılırken, diğer yandan eğlence dünyası yıldızı Patrick Bruel'ün cinsel saldırı soruşturması ve Paris anaokullarındaki "sistematik" cinsel şiddet skandalıyla yüzleşiyor.

Fransa, çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet kriziyle yüzleşiyor

Fotoğraf: Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

11.06.2026 10:56

Uluslararası Af Örgütü: İsrail, Batı Şeria’da ‘devlet destekli etnik temizlik’ yürütüyor

Uluslararası Af Örgütü, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’nın C Bölgesi’nde Filistinli Bedevi ve çoban topluluklarını hedef alan “devlet destekli etnik temizlik kampanyası” yürüttüğünü ve bölgenin ilhakını hızlandırdığını bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü: İsrail, Batı Şeria’da ‘devlet destekli etnik temizlik’ yürütüyor

Fotoğraf: AA

11.06.2026 10:33

Bakan Tekin eğitimde planlanan değişiklikleri açıkladı: Ara tatiller sürecek, zorunlu eğitim tartışması gündemde

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2026-2027 eğitim öğretim yılına ilişkin planlamaları açıkladı. Tekin, ara tatillerin süreceğini belirtirken 12 yıllık zorunlu eğitimin kamuoyunda tartışılmasını istediklerini söyledi.

Bakan Tekin eğitimde planlanan değişiklikleri açıkladı: Ara tatiller sürecek, zorunlu eğitim tartışması gündemde

Fotoğraf: AA

11.06.2026 11:22

Galatasaray'dan transferde gövde gösterisi: Hedef Rafael Leão

Galatasaray'ın, Milan forması giyen Rafael Leão için harekete geçtiği iddia edildi. Sarı-kırmızılıların Portekizli yıldıza 2030 yılına kadar sürecek ve yıllık 10 milyon euro kazandıracak bir sözleşme teklif etmeye hazırlandığı öne sürüldü.

Galatasaray'dan transferde gövde gösterisi: Hedef Rafael Leão

Fotoğraf: acmilan.com

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!